020 3055 800

Wenkbrauwcorrectie

Wenkbrauwcorrectie

Als gevolg van ouder worden en door genetische aanleg kan de huid van de wenkbrauwen slapper worden en op het bovenste ooglid drukken. Dit kan een vermoeid of nors uiterlijk geven, wat je als storend kan ervaren omdat je je helemaal niet zo voelt.

Voor het corrigeren van gezakte wenkbrauwen zijn er verschillende methoden: een wenkbrauwsuspensie en een wenkbrauwlift. In sommige gevallen is een endoscopische voorhoofdslift of traditionele voorhoofdslift nodig. Een correctie aan de wenkbrauwen wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

De ingreep

Wenkbrauwsuspensie
In het geval van hangende bovenoogleden zit de basis van het probleem vaak ook in de wenkbrauwen die gaan zakken, met name aan de buitenkanten van de wenkbrauwen. Daarnaast kan er ook een teveel aan uitgerekte bovenooglid huid bestaan. Dus bij een afdoende ingreep moet je zowel iets aan de bovenoogleden doen als aan de uitzakkende wenkbrauwen. Dit kan door een ooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwsuspensie uit te voeren. Bij een wenkbrauwsuspensie wordt middels de snede die gemaakt wordt in het bovenooglid, de buitenste hoek van de wenkbrauw vastgezet op het wenkbrauwbot met een hechting. Een wenkbrauwsuspensie is een redelijk eenvoudige ingreep en vindt plaats onder lokale verdoving. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten (in combinatie met de ooglidcorrectie) en vindt plaats in dagbehandeling.

Wenkbrauwlift
Bij een wenkbrauwlift maakt de plastisch chirurg kleine incisies boven de wenkbrauwen, in de huidplooien. Op deze wijze snijdt de plastisch chirurg het huidoverschot weg en worden de wenkbrauwen opgetrokken en vastgezet met een oplosbare hechting. Deze ingreep is geschikt voor mensen die al wat diepere huidplooien boven de wenkbrauwen hebben. In deze huidplooien komt namelijk het litteken. Bij mensen die deze diepere huidplooien niet hebben, zal het litteken te veel opvallen en is deze ingreep dus niet geschikt. Hiervoor is een endoscopische voorhoofdslift beter geschikt.

Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met een correctie van de oogleden. De wenkbrauwlift duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats onder plaatselijke verdoving in dagbehandeling.

Na de ingreep

Een paar uur na de ingreep mag u weer naar huis. De klachten kunnen zijn: zwelling van de wenkbrauwen en oogleden, pijnlijke wenkbrauwen, bloeduitstorting, hoofdpijn. De zwellingen verdwijnen na ongeveer twee tot zes weken. De wenkbrauwen kunnen wel nog enige tijd gevoelig blijven. Wij adviseren u om thuis het geopereerde gebied de eerste dagen te koelen met coolpacks die verkrijgbaar zijn bij de apotheek. De pijn en zwelling worden daarmee tegengegaan. Als pijnstilling kunt u paracetamol nemen. U mag uw gezicht wassen en u mag douchen. De pleisters blijven meestal goed zitten en drogen gewoon op. Lichamelijke inspanning en sport vermijdt u gedurende de eerste week, net zoals zware dingen tillen en bukken. Ook mag u 2 weken geen crème en make-up dragen op het operatiegebied. Als uw oogleden ook gecorrigeerd zijn, mag u 2 weken geen lenzen dragen.

Tijdens het eerste controlebezoek worden de pleisters en eventuele hechtingen verwijderd. Om het uiteindelijke resultaat van de operatie te kunnen beoordelen, komt u 6 weken later nog eens op het spreekuur. Na drie maanden komt u terug voor de eindcontrole. Er worden dan opnieuw foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De voor en na foto’s, en dus het resultaat van de operatie kan zo goed bekeken en vergeleken worden.

Complicaties

Bij elke operatie bestaat er een kans op een infectie die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond. Er kan een nabloeding ontstaan en er kan een ongunstige reactie tegen de verdoving optreden. Er kan een bloeduitstorting ontstaan, waarbij meestal ook een zwelling optreedt. Er kan asymmetrie ontstaan en er kan een langdurige gevoeligheid van het operatiegebied en de littekens ontstaan. Bij de één geneest het litteken beter dan bij de ander. In zeldzame gevallen ontstaat er vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. Als zich onverwachts problemen voordoen, bijvoorbeeld wanneer er een ontsteking ontstaat, bij toenemende pijn of bij een nabloeding, of een verstoorde wondgenezing, neemt u contact op met ons centrum.

Resultaat

Het effect van een wenkbrauwcorrectie is van lange duur, maar uiteraard is de veroudering van de huid en de verzakking van de weefsels van het gelaat niet te stoppen. Na een wenkbrauwcorrectie houdt u een voorsprong op het verouderingsproces (ongeveer tien jaar).

Vergoeding

Als er een medische indicatie bestaat vragen wij een vergoeding aan bij uw verzekeraar. Of uw verzekeraar deze ingreep vergoed, kunt u nagaan bij uw verzekeraar. Ingrepen op grond van esthetische redenen zijn voor eigen rekening. Bekijk onze prijslijst.

Download hier de folder.

Artsen

Prof. dr. G.J. Nolst Trenité
Prof. Gilbert Nolst Trenité is neuschirurg. Hij werd opgeleid in Amsterdam...

Lees meer

Dr. M. Bouman
Mark-Bram Bouman studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006...

Lees meer

Dr. H.A.H. Winters
Nadat hij zijn studie geneeskunde aan de universiteiten van Gent en Nijmeg...

Lees meer

Dr. M.E. Buncamper
Marlon Buncamper groeide op op Curaçao en vertrok in 1990 naar Nederland ...

Lees meer

Drs. P. Roossink
Paula Roossink is sinds een aantal jaar werkzaam als specialist. Zij is opg...

Lees meer

Drs. W.G. van Selms
Gijs van Selms is plastisch chirurg. Na zijn studie geneeskunde in Antwerpe...

Lees meer

Afspraak maken wenkbrauwcorrectie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst