Menu

Nieuws:

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over zonneschade.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Desondanks is er bij de meeste mensen nog niet veel over bekend. Wij zetten een aantal feiten voor jou op een rij:

Wist je dat:

  • Op dit moment er in Nederland zo’n 70.000 nieuwe patiënten met huidkanker per jaar bijkomen en dat dit aantal de komende jaren nog meer zal toenemen?
  • De kans dat een persoon huidkanker krijgt tijdens zijn/ haar leven op dit moment 1 op 5 is? Dit gaat zelfs al richting 1 op 4.
  • Desondanks veel mensen denken dat zij de ziekte vast niet zullen krijgen
  • Bij vrouwen een melanoom vaker voor komt op de benen? Dit komt doordat vrouwen bij de eerste zonnestralen rokjes gaan dragen en de huid nog onbeschermd is.
  • Bij mannen een melanoom vaker voor komt op de rug? Dit komt doordat mannen bij de eerste zonnestralen hun shirt uittrekken en de huid nog onbeschermd is.
  • Sproetjes een vorm van zonneschade is? Let hier maar eens op: geen baby wordt geboren met sproetjes
  • Zelfbruiningscrèmes de huid een bruin kleurtje geven maar niet beschermen tegen zonverbranding? Je moet dan alsnog een zonnebrandmiddel gebruiken.
  • Zonnebrandcrèmes veilig zijn? In de media is er heel wat aandacht geweest over de relatie tussen zonnebrandproducten en het ontstaan van kanker. Alle zonnebrandmiddelen in Nederland moeten voldoen aan EU richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit ziet geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van zonnebrandcrèmes.

Meer nieuws

plastische chirurgie esthetisch centrum jan van goyen

25 juni | Beauty, bubbles & bites

25 juni – beautyevent bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Een uniek kijkje achter de schermen van ons Esthetisch Centrum. …

Lees meer

Borstcorrecties: vraag & antwoord

Deze maand deden wij een oproep op social media aan onze volgers om hun vragen over borstcorrecties aan ons te …

Lees meer

Ooglidcorrectie: vraag & antwoord

Onlangs deden wij op social media een oproep aan onze volgers om hun vragen over een ooglidcorrectie aan ons te …

Lees meer
Afspraak maken

Wilt u een behandeling of ingreep inplannen? Of heeft u een vraag? Vul uw contactgegevens in en een van onze consulenten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam