Home | Voorbereiding op een borstvergroting

Voorbereiding op een borstvergroting

Het is belangrijk dat u weet welke voorbereidingen u kunt treffen voor een borstvergroting. Een borstvergrotende operatie heeft namelijk een grote impact op uw lichaam. Met het treffen van de juiste voorbereiding kunt u dan ook uw herstel na de ingreep positief beïnvloeden. Een aantal factoren die belangrijk zijn tijdens de voorbereiding:

 • Het bepalen van de grootte van uw borsten
 • Stoppen met roken voor het beste herstel
 • Geen gebruikmaken van bloedverdunners (in overleg met de specialist)
 • Verminderen nuttigen van alcohol

Voorwaarden borstvergrotende operatie

Het is voor bijna iedere vrouw mogelijk om een borstvergroting te ondergaan. Er geldt hierbij wel dat:

 • U ouder bent dan 18 jaar
 • U niet zwanger bent op het moment van de borstvergroting
 • U geen borstvoeding geeft
 • Uw gezondheid optimaal is

Behandelend artsen

Maak kennis met een van onze plastisch chirurgen tijdens het intakegesprek. Onze ervaren en gespecialiseerde artsen begeleiden u voor- en na de operatie.

Bepaal de grootte van uw nieuwe borsten en de plaats van de prothese

De plastisch chirurg bepaalt samen met u wat de ideale grootte is van uw nieuwe borsten. Ook overlegt u samen met uw plastisch chirurg of uw wens overeenkomt met de technische mogelijkheden.

Tijdens het eerste consult wordt tevens de plaats van uw prothese bepaald en de plek van uw litteken besproken. Er zijn verschillende plaatsen waar de borstprothese geplaatst kan worden: namelijk onder het klierweefsel of (deels) onder de borstspier. Voor welke plek we kiezen, is afhankelijk van hoe dik uw klierweefsel is.

Neem luchtige nachtkleding mee

De eerste dag wordt u verzorgd door onze verpleegkundigen in de kliniek en het is belangrijk dat zij de wonden gemakkelijk kunnen verschonen. We vragen u dan ook nachtkleding mee te nemen met een sluiting aan de voorkant zodat u kun blijven liggen wanneer u verzorgd wordt. U ontvangt van ons een sportbeha na de ingreep. Deze geeft steun aan uw borsten en is geschikt om uw littekens optimaal te laten genezen. U dient deze beha de eerste vier tot zes weken dag en nacht te dragen. Na deze tijd draagt u uw beha alleen nog overdag.

Nuttig geen alcohol meer

Alcohol kan de kans op een bloeduitstorting of nabloeding sterk vergroten. Ons advies is dan ook om minstens twee weken voorafgaand aan de borstvergroting geen alcohol meer te drinken.

Stop met roken

Roken verhoogt de kans op kapselcontractie rondom de borstprothesen en andere wondproblemen. Nicotine is namelijk niet goed voor het herstelproces en verhoogt zelfs de kans op infecties. Wij raden u dan ook sterk aan om zes weken voorafgaand aan de operatie te stoppen met roken en dit vol te houden tot zes weken na de ingreep. Het beste voor uw gezondheid is natuurlijk om er volledig mee te stoppen.

Gebruik geen bloedverdunners meer

Het gebruik van bloedverdunnende medicijnen kan een negatief effect hebben op de ingreep. Het is natuurlijk wel per persoon verschillend of u zonder deze medicijnen kan. Daarom vertelt uw plastisch chirurg of en wanneer u moet stoppen met het gebruik van bloedverdunners voorafgaand aan de ingreep. Meestal worden hiervoor de volgende regels aangehouden:

 • Aspirine: stoppen zeven dagen voor de operatie
 • Sintrom(mitis): stoppen drie dagen voor de operatie

Heeft u nog vragen over de voorbereiding op een borstvergroting, dan kunt u altijd onze veelgestelde vragen pagina bekijken of contact met ons opnemen.

Ervaringen

“Dr. Selms heeft letterlijk mijn leven veranderd. Ik had tubulaire borsten met afwijkende cupmaten. Mijn borsten zijn zo mooi geworden dat het bijna onwerkelijk lijkt, als ik ernaar kijk. Wat een professional, en wat een deskundigheid van de intake tot na de operatie.”

“Zeer vriendelijk en vakkundig personeel vanaf het eerste consult tot en met na de operatie. Zeer te spreken ben ik over de vriendelijke en zorgzame verpleegkundigen op de uitslaapkamer. Ik kon heerlijk rustig wakker worden en bijkomen. De plastisch chirurg dr. Bouman heeft mijn gewenste resultaat vervuld.”

Kosten borstvergroting

Wat de kosten zijn van een borstvergroting is afhankelijk van het type borstimplantaat dat we gebruiken. Tijdens het eerste consult zal worden besproken welk borstimplantaat voor u geschikt is. Aan de hand daarvan wordt het complete kostenplaatje voor u in kaart gebracht. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van een borstvergroting met prothesen.

BorstvergrotingPrijs
Met ronde Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.000,-*
Met ergonomics Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.100,-**
*Meerprijs ronde implantaten boven 600 cc € 300,-
**Meerprijs ergonomics implantaten boven 600 cc€ 350,-
Met Monobloc implantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 3.950,-
Meerprijs Monobloc implantaten boven 600 cckosteloos
Meerprijs prothesewissel€ 600,-
Meerprijs capsulectomie (tot Baker 3) € 1.000,-
Meerprijs hybride borstvergroting met lipofilling€ 3.600,-
Borstversteviging/vergroting middels lipofilling€ 5.000,-
Elke vervolgsessie€ 4.500,-

AFSPRAAK MAKEN


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

9 + 15 =

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.