Home | Verwijderen ontsierende plekjes

Verwijderen ontsierende plekjes

Het kan voorkomen dat je plekjes op je lichaam hebt die je als ontsierend ervaart. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze te laten verwijderen.

Shave excisie

Het oppervlakkig verwijderen (shaven) van vervelende en/of ontsierende plekjes als bolle goedaardige moedervlekken, wratjes en fibromen.

Het plekje wordt plaatselijk verdoofd en vervolgens verwijderd met een mesje. Het wordt niet gehecht. Na de ingreep heeft u een schaafplek die uit zichzelf geneest. Als het wordt dichtgebrand zit er meteen een korstje op dat er vanzelf afvalt. Het kan daarna in eerste instantie nog wat rood of lichter van kleur zijn, in de meeste gevallen verdwijnt het kleurverschil binnen enkele maanden. Dit is een mooi alternatief op een gewone excisie, waar altijd wel gehecht wordt en dat meestal een groter litteken achterlaat.

Curretage

Het oppervlakkig wegschrapen met een curette (ringvormig instrument) van vervelende en/of ontsierende plekjes als bolle goedaardige moedervlekken, wratjes en fibromen.

Het plekje wordt indien nodig plaatselijk verdoofd en dan verwijderd met een mesje. Het wordt niet gehecht. Na de ingreep heeft u een schaafplek die uit zichzelf geneest. Als het wordt dicht gebrand, zit er meteen een korstje op dat vanzelf er afvalt. Het kan daarna in eerste instantie nog wat rood of lichter van kleur zijn, in de meeste gevallen verdwijnt het kleurverschil binnen enkele maanden. Dit is een mooi alternatief op een gewone excisie waar altijd wel gehecht wordt en dat meestal een groter litteken achterlaat.

Elektrocoagulatie

Het oppervlakkig wegbranden van rode vaatjes (cherry angiomen, spider naevi), wratjes en sommige andere goedaardige zwellinkjes van de huid.

Het plekje wordt plaatselijk verdoofd ofwel met crème of met een kleine injectie. Na de ingreep heeft u een korstje dat er vanzelf afvalt. Er wordt niet gehecht. Soms bestaat er na de behandeling nog kleurverschil met de overige huid. Dit verdwijnt in de meeste gevallen vanzelf. Het is belangrijk om de restplekken goed tegen de zon te beschermen.

Behandelend artsen

Prijzen van een cosmetisch dermatologische behandeling 

In onderstaande tabellen vindt u de prijzen van de verschillende cosmetisch, dermatologische behandelingen.

AandoeningBehandelingPrijs
Consult€ 150,00
Goedaardige aandoeningen: o.a. huidflapjes, ouderdomswratjes en spider naevus Wegbranden/shaven€ 180,00,- (per behandeling)
Verwijderen van goedaardige moedervlekkenShaven€75,00 (1 moedervlek) - €225,00 (t/m 3 moedervlekken) - € 325,00 (> 3 moedervlekken) per behandeling
SpataderenZie prijslijst spataderen
Overmatige transpiratie oksels/handpalmenBotox€ 500,00,- (per behandeling
Overmatige transpiratie okselsmiraDry€1.500,00
€1.000,00 vervolgbehandeling
Kenacort injectieInjectie€ 150,00

Om een afspraak te maken of voor meer informatie neemt u contact met ons op via 020 3055 845 of stuurt u een e-mail naar vaatchirurgie@jvg.nl.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie vult u het contactformulier aan de rechterzijde in. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via ons telefoonnummer 020 3055 845. 

Wij voorzien u graag van alle informatie tijdens de eerste afspraak zodat u zich goed kunt voorbereiden op de behandeling.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Adresgegevens

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 3055 845
E: vaatchirurgie@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

injectables

  Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

  De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

  Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

   • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
   • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
   • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

  Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

  Welke maatregelen zijn er genomen?

   • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
   • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
   • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
   • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
   • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
   • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
   • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

  Vragen?
  Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

  For English click here.