Spataderen verdwijnen niet vanzelf. Wanneer je spataderen niet laat behandelen, breiden ze zich zelfs steeds verder uit. Dit zorgt niet alleen voor ontsierende blauwe vaatjes op de benen, maar ook voor lichamelijke ongemakken.
Spataderen zijn uitgezette aderen die niet goed functioneren. Deze verwijde aderen zijn duidelijk zichtbaar op de huid. De meeste spataderen zijn blauw doorgeschemerd en kronkelig van vorm. Een spatader kan gevoelig en in sommige gevallen zeer pijnlijk zijn. Daarnaast veroorzaken ze een moe, loom en zwaar gevoel in de benen. Soms zorgen ze voor jeuk en tintelingen in de benen. Ook kunnen vochtophopingen rond de enkels of huidverkleuringen ontstaan.
Spataderen laten behandelen
Spataderen kunnen zich verder verspreiden wanneer je ze niet laat behandelen. Het is daarom verstandig om er door een specialist naar te laten kijken. Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aderen niet meer goed functioneren. Hierdoor kan het bloed niet goed worden rondgepompt en zakt het terug in de benen. Gezonde kleppen in de omliggende aderen moeten daardoor harder werken om het bloed rond te pompen. Hierdoor is de kans groter dat ook gezonde aderen overbelast raken met nieuwe spataderen als gevolg. Stel een behandeling daarom niet onnodig lang uit.

Mogelijke spataderbehandelingen
Tijdens het eerste consult bij een van onze flebologen, wordt bepaald welke behandelmethode de beste is. Om dit goed te kunnen bepalen, voert de specialist een duplexonderzoek uit waarmee de bloedvaten in beeld worden gebracht. De behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn:
Poliklinisch
- Sclerocompressie therapie
- Echogeleide foamsclerotherapie
Operatief
- Laserbehandeling
- RF behandeling
- Crossectomie of ligatie
- Müller flebectomie
Je leest hier meer over de bovenstaande behandelingen of bel voor een afspraak: 020 – 3055 811