Bel: 020 – 3055 847

Menu

Duplexonderzoek

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 811

Duplexonderzoek spataderbehandeling Jan van Goyen Amsterdam

Duplexonderzoek

Bel ons voor een afspraak 020 3055 811

Wat is een duplexonderzoek?

Duplexonderzoek is een combinatie van echografie en kleurendoppler van de aderen. Bij een echografie wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven, een kleurendoppler meet de stroomsnelheid van het bloed. Met duplexonderzoek kan nauwkeurig bekeken worden in welke aderen de kleppen wel of niet goed werken.

Over het duplexonderzoek

Het duplexonderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Een medisch vaatlaborant of de specialist doet het onderzoek. Het onderzoek is niet pijnlijk. Eventuele gel op uw kleding is uitwasbaar. Het verrichten van dit onderzoek tijdens een eventuele zwangerschap is geen bezwaar, het onderzoek is niet schadelijk voor de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Stappen van duplexonderzoek

  • U doet uw schoenen, (boven)broek en sokken uit en gaat op een verhoging staan.
  • U krijgt gel op de plek van het onderzoek. Op de gel plaatsen we een transducer, een soort microfoon die geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven worden omgezet in bewegende beelden. U ziet deze beelden op de monitor.
  • Eerst onderzoeken we de binnenzijde van uw been, van de lies tot de enkel.
  • Daarna onderzoeken we de achterzijde van uw been, van de knieholte tot de hiel.
  • Soms vragen wij u om op uw handrug te blazen en ook drukt de onderzoeker een paar keer in uw been. Dit is om de werking van de kleppen in de aders goed te kunnen beoordelen.

Uitslag

De specialist bespreekt na het onderzoek meteen de uitslag met u. U hoort dan welke behandeling voor u geschikt is en wie de behandeling gaat doen. Wij maken voor u een afspraak bij de dermatoloog of de chirurg.

Vergoeding

Een verwijsbrief voor het eerste consult, inclusief vaatonderzoek (duplex), is verplicht in verband met de vergoeding hiervan. Zonder verwijsbrief komen deze kosten voor uw eigen rekening. Na het vaatonderzoek is bekend of het gaat om een medische of cosmetische behandeling. Gaat het om een cosmetische behandeling dan moet u de behandeling zelf betalen. Dit geldt ook voor de kousen. Gaat het om een medische behandeling, dan worden de kosten ingediend bij uw verzekeraar.

Bekijk de prijslijst hier.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam