Bel: 020 – 3055 847

Menu

Duplexonderzoek

Of bel ons voor een afspraak 020 3055 811

spataderen behandelen Estetisch Centrum Jan van goyen

Duplexonderzoek

Bel ons voor een afspraak 020 3055 811

Duplexonderzoek is een combinatie van echografie en kleurendoppler van de aderen. Bij een echografie wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven, een kleurendoppler meet de stroomsnelheid van het bloed. Met dit onderzoek kan nauwkeurig bekeken worden in welke aderen de kleppen wel of niet goed werken.

Het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Een medisch vaatlaborant of de specialist doet het onderzoek. Het onderzoek is niet pijnlijk. Eventuele gel op uw kleding is uitwasbaar. Het verrichten van dit onderzoek tijdens een eventuele zwangerschap is geen bezwaar, het onderzoek is niet schadelijk voor de ontwikkeling van het ongeboren kind.

  • U doet uw schoenen, (boven)broek en sokken uit en gaat op een verhoging staan.
  • U krijgt gel op de plek van het onderzoek. Op de gel plaatsen we een transducer, een soort microfoon die geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven worden omgezet in bewegende beelden. U ziet deze beelden op de monitor.
  • Eerst onderzoeken we de binnenzijde van uw been, van de lies tot de enkel.
  • Daarna onderzoeken we de achterzijde van uw been, van de knieholte tot de hiel.
  • Soms vragen wij u om op uw handrug te blazen en ook drukt de onderzoeker een paar keer in uw been. Dit is om de werking van de kleppen in de aders goed te kunnen beoordelen.

De specialist bespreekt na het onderzoek meteen de uitslag met u. U hoort dan welke behandeling voor u geschikt is en wie de behandeling gaat doen. Wij maken voor u een afspraak bij de dermatoloog of de chirurg.

Afspraak maken

Wilt u een behandeling of ingreep inplannen? Of heeft u een vraag? Vul uw contactgegevens in en een van onze consulenten neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam