020 3055 800

Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Overwegingen om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren, kunnen zowel esthetisch als medisch van aard zijn. Een medische reden kan zijn dat u last heeft van irritatie bij het sporten, lopen of fietsen.

 

 

De operatie

De operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Met lokale anesthesie krijgt u een aantal injecties in de schaamlippen met een heel dun naaldje zodat uw schaamlippen verdoofd zullen aanvoelen.

De ingreep duurt ongeveer dertig minuten. Tijdens de operatie wordt het overschot van uw schaamlippen weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. De plastisch chirurg hecht het wondgebied met oplosbare hechtingen die u achteraf niet hoeft te laten verwijderen.

Na de operatie

Enkele uren na de operatie mag u, onder begeleiding, ons centrum verlaten. U mag niet zelf autorijden.
Na de operatie, vooral de eerste 24 uur, kunnen de schaamlippen gezwollen en pijnlijk zijn. Ook kunt u enig bloedverlies hebben. De zwelling vermindert na ongeveer een week. U kunt de zwelling verminderen door het gebruik van icepacks die u na de operatie ieder uur gedurende 5 tot 10 minuten op het wondgebied legt (wel een dunne (thee)doek tussen huid en icepack gebruiken). Zorg dat u het behandelde gebied goed wast met water en goed droog maakt. De eerste week na de operatie kunt u het wondgebied tweemaal daags douchen. De eerste dagen na de operatie mag u het wondgebied ook spoelen tijdens het plassen.

Na de operatie kunt u gebruikmaken van maandverband. Dit voelt zacht aan en voorkomt vlekken in uw kleding. Ga vooral de eerste week na de operatie niet scheef in een stoel zitten en ook niet op een zogeheten ‘windring’ zitten. Dit leidt tot extra zwelling of irritatie. Als u last heeft van bloedverlies, kunt u tien minuten op een kussentje of een opgerold handdoekje zitten. Het bloeden stopt dan vanzelf. Als u pijnstillers nodig heeft, gebruik dan Paracetamol.

Wondgenezing

De wondgenezing is een geleidelijk proces. Gedurende enkele weken na de operatie kan nog enige zwelling aanwezig zijn. Het eindresultaat van de schaamlipcorrectie is pas ongeveer zes weken na de operatie zichtbaar. Deze periode heeft een wond nodig voor een optimale genezing. Littekens zijn nauwelijks zichtbaar.

De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten als school en werk een week na de operatie hervatten. Voorkom na de operatie krabben en wrijven aan de wond en voorkom zware inspanningen. Seksueel contact moet u vier tot vijf weken vermijden.

Complicaties

Complicaties zijn bij deze ingreep uitzonderlijk. Er bestaat echter altijd een kans op complicaties als een infectie, bloedingen of een reactie op de anesthesie. U kunt dit risico vermijden door de instructies van de plastisch chirurg strikt op te volgen.

Ook al wordt de operatie met de grootste zorg en door een ervaren plastisch uitgevoerd, toch kan geen garantie worden gegeven op een goed eindresultaat. Het is altijd mogelijk om in goed overleg met de plastisch chirurg een nacorrectie uit te voeren.

Vergoeding/kosten

Over het algemeen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Alleen bij een medische indicatie zal vergoeding worden aangevraagd. Vraag de consulent om een prijsopgave of kijk direct op onze prijslijst.

Download hier de folder.

Artsen

Prof. dr. G.J. Nolst Trenité
Prof. Gilbert Nolst Trenité is neuschirurg. Hij werd opgeleid in Amsterdam...

Lees meer

Dr. M. Bouman
Mark-Bram Bouman studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2006...

Lees meer

Dr. H.A.H. Winters
Nadat hij zijn studie geneeskunde aan de universiteiten van Gent en Nijmeg...

Lees meer

Dr. M.E. Buncamper
Marlon Buncamper groeide op op Curaçao en vertrok in 1990 naar Nederland ...

Lees meer

Drs. P. Roossink
Paula Roossink is sinds een aantal jaar werkzaam als specialist. Zij is opg...

Lees meer

Drs. W.G. van Selms
Gijs van Selms is plastisch chirurg. Na zijn studie geneeskunde in Antwerpe...

Lees meer

Afspraak maken schaamlipcorrectie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van plastisch chirurgische behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Verander tekst