Nieuws:

Sarah onderging een buikwandcorrectie en vertelt

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Nadat Sarah zeven jaar geleden beviel van een tweeling, bleek dat ze een diastase had. Een diawatte? Een diastase. Dit is een verschijnsel waarbij de ruimte tussen de linker- en rechterbuikspier te groot is, wat kan leiden tot verschillende klachten. In Sarah’s geval leidde dit tot rugklachten en een dikke buik die niet meer verdween. Gelukkig kon drs. Gijs van Selms haar hier bij helpen.

Sarah koos voor een buikwandcorrectie bij EC Jan van Goyen

Hoe merkte je dat er iets aan de hand was?
“Ik merkte met sporten dat mijn dikke buik niet verdween en dat ik meer rugklachten kreeg. Ik had al geen hele sterke rug, maar sporten hielp ook niet. Het trainen van de rechte buikspieren maakte dit namelijk alleen maar erger. Ik heb toen met een mensendiecktherapeut en een fysiotherapeut geprobeerd om mijn klachten te verhelpen, want met het trainen van je schuine buikspieren kan je op zich ook veel corrigeren. Dit leverde helaas niet het gewenste resultaat op.”

Belemmerde de diastase je in jouw dagelijkse activiteiten?
“Ja, het was een kwetsbaar gebied, die diastase zat echt in de weg. Als de kinderen op schoot sprongen had ik altijd het idee dat ik het moest beschermen omdat het zo zacht en niet beschermd meer voelde. Hockeyen heb ik ook een tijd niet gedaan, omdat het een te grote contactsport is en ik het niet fijn vond als mensen tegen me opbotsten.”

Wat was de reden dat je besloot er iets aan te laten doen?
“Los van de rugklachten die ik had vond ik het esthetisch gezien echt niet mooi. Ik heb werk waarbij ik vaak nieuwe mensen ontmoet en bijna iedereen feliciteerde me en vroeg me of ik zwanger was. Een jaar na de bevalling snapte ik dit nog, maar na twee a drie jaar werd ik er knettergek van. Op zich kunnen die mensen daar helemaal niets aan doen en nam ik ze niets kwalijk, maar ik vond het zelf gewoon vervelend. Toen bedacht ik me dat ik deze vraag niet de rest van mijn leven wilde krijgen. Ik heb verder ook best een dun lichaam dus dit onderdeel voelde ook alsof het niet echt van mij was.”

buiklift voor en na Estetisch Centrum Jan van goyen

Bekijk hier meer buikwandcorrectie voor en na foto’s.

En toen ging je de stap wagen..
“Ja, ik heb wel getwijfeld omdat er geen medische noodzaak was en de operatie dus ook niet werd vergoed. Ik ben toen veel rond gaan vragen aan ervaringsdeskundigen over wat de ingreep inhoudt, want op het internet las ik veel enge verhalen over het herstel. Uiteindelijk heb ik ervoor gezorgd dat ik twee weken bij mijn moeder thuis kon herstellen en dat was fantastisch, want ik heb mij alleen maar gefocust op het herstel. Ik werd helemaal verzorgd en na twee weken kon ik thuis weer redelijk meedraaien.”

Hoe zag het herstel er verder uit?
“Uiteindelijk ben ik na ongeveer vier weken thuis te zijn geweest weer gaan werken en de deur uitgegaan. Ik kon rustig mijn leven weer oppakken en ik vond het echt meevallen. De pijnstillers werkten hartstikke goed, dus ik heb ook niet veel pijn gehad. Het is meer dat je je er aan over moet geven dat je gewoon niets kan. Je loopt de eerste weken helemaal voorover, dus dat is wel heel raar en je voelt je enorm beperkt, maar je weet dat het weer over gaat en goedkomt.”

Wat voor effect heeft de buikwandcorrectie op je leven gehad?
“Nou, ik krijg nooit meer de vraag of ik zwanger ben! Verder kan ik alle kleren weer aan doen die ik wil, ben ik weer vol aan het sporten, inclusief hockeyen, en ik ben blijer omdat ik sinds de operatie echt het gevoel heb dat ik mijn lijf weer terug heb. Het is heel fijn om te merken dat ik weer een sterke buik heb en deze dus niet meer hoef te beschermen. Ik ben iedere dag blij dat ik het gedaan heb!”

Overweeg je een buikwandcorrectie?

Kom dan, net als Sarah, vrijblijvend op consult bij één van onze plastisch chirurgen. Dagelijks zien onze artsen mannen en vrouwen die deze ingreep overwegen en benieuwd zijn wat
een operatie voor hen kan betekenen. Zien we jou ook snel?

buikwandcorrectie

Hoe waren de reacties van je omgeving?
“Ik moest mij voor de operatie wel een beetje verantwoorden, vooral naar mijn broers. Ik was het jaar ervoor heel erg ziek geweest, dus die dachten: wat haalt ze zich nu weer op de hals? Verder reageerden mensen er redelijk relaxed op en vooral mijn vriendinnen en mijn moeder begrepen goed dat ik dit wilde. We gingen na onze zwangerschappen natuurlijk even onze buiken vergelijken en ja, dan kwam ik er redelijk bekaaid vanaf, dus zij begrepen het heel goed. Bij de familie moest ik wel even wat angst wegnemen. Na de operatie kreeg ik vooral hele positieve reacties.”

Zou je de operatie en drs. Gijs van Selms aanraden?
“Als je ermee zit zou ik het zeker aanraden, als je het geld er voor over hebt, want het is natuurlijk wel een hoop geld. Mijn man zei op een gegeven moment: “Doe het gewoon, dan heb je er ook langer plezier van.” Dat vond ik wel een goeie! Daarnaast heb ik het mezelf gegund, ik ben echt heel blij voor mezelf. Drs. van Selms is een zeer professionele arts, heeft veel ervaring en is heel vriendelijk. Voor specifieke uitleg zou ik de consulenten plastische chirurgie bellen, zij kunnen je alles uitleggen over de ingreep.”

JvG 8 scaled e1683728260337 Esthetisch Centrum Jan van Goyen

“Het is heel fijn om te merken dat ik weer een sterke buik heb en deze dus niet meer hoef te beschermen. Ik ben iedere dag blij dat ik het gedaan heb!”

– Sarah

Overweeg jij ook een buikwandcorrectie?

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is de buikwandcorrectie een veelvoorkomende ingreep en onze plastisch chirurgen kunnen je hierover goed adviseren. Door je wensen en klachten met de arts te bespreken, kan er een persoonlijk behandelplan voor je gemaakt worden. Je bent hiervoor van harte welkom tijdens een vrijblijvend consult!

Boek nu hier online een afspraak voor een vrijblijvend consult bij een van onze plastisch chirurgen. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel ons dan op 020 – 3055 847. We helpen je graag verder.

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen ben je in goede handen.

  • Korte wachttijden
  • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
  • Persoonlijk behandelplan op basis van jouw wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam