Nieuws:

Prangende vragen over spataderen beantwoord door de specialist

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Spataderen zijn kronkelige aders op de benen waarin de kleppen niet meer goed sluiten. Een tijdige spataderbehandeling verhelpt klachten als pijnlijke, vermoeide benen en vochtophopingen. Ook vinden veel mensen zichtbare aderen op de benen ontsierend. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen werkt een team van dermatologen, flebologen en vaatchirurgen intensief samen aan een snelle, efficiënte behandeling tegen spataderen. Alle behandelingen worden aangeboden.

Om te bepalen welke spataderen behandeling voor jou het beste resultaat oplevert, voeren de artsen tijdens het eerste consult een duplexonderzoek uit. Tijdens dit onderzoek worden de bloedvaten in de benen goed in beeld gebracht en meten ze het functioneren van de kleppen. Dit gebeurt aan de hand van echografie en kleurendoppler (duplex van de bloedvaten). Na een afspraak weet je precies wat jou te wachten staat!

Toch merken we dat er ook al vragen zijn voordat iemand de stap naar een arts durft te zetten. Veel mensen weten niet wat ze te wachten staan en vinden het spannend om spataderen te laten behandelen.  Dermatoloog en fleboloog Annigje Jensema geeft je antwoord op de meest gestelde vragen.

KUN JE SPATADEREN VOORKOMEN?

Helaas is het niet mogelijk om spataderen te voorkomen. Als je er aanleg voor hebt, krijg je uiteindelijk spataderen. Wanneer dit gebeurt is deels genetisch bepaald en deels afhankelijk van andere factoren zoals een zwangerschap, veel staan tijdens werk of ouderdom. Er zijn wel manieren om het ontstaan van spataderen te vertragen en de klachten te verminderen. Zo helpen het dragen van steunkousen, een gezond gewicht en voldoende beweging.

WELKE BEHANDELINGEN ZIJN ER?

Door de nieuwste technieken is een uitgebreide operatie aan de spataders niet meer nodig: we schakelen de spataders uit vanaf de binnenkant. De meest voorkomende behandeling is Sclerocompressietherapie en deze behandeling heeft vrijwel geen downtime. Je kunt de volgende dag alweer aan het werk. Andere veel voorkomende behandelingen zijn: de laserbehandeling en Flebectomie volgens Muller. Alle behandelingen zijn poliklinisch. Na de behandeling is het nodig om lange kousen te dragen. Voor hoe lang wordt voor de behandeling verteld.

WORDT EEN BEHANDELING TEGEN SPATADEREN VERGOED?

Met een verwijzing worden het eerste consult en duplexonderzoek vergoed. Aan het einde van het eerste consult worden alle behandelmogelijkheden besproken. Daarna weet je precies wat wel of niet vergoed wordt.

IS HET MOGELIJK OM SPATADEREN IN DE ZOMER TE BEHANDELEN?

Het is geen probleem om spataderen in de zomer te behandelen. Wel geven veel mensen de voorkeur aan het voorjaar, de herfst of de winter. Dit heeft vooral te maken met de kousen die je na de behandeling moet dragen. Soms tot wel twee weken na de behandeling. Daarnaast is het niet verstandig om de benen meteen na een behandeling bloot te stellen aan zonlicht. Op plekken waar de vloeistof in de aderen is gespoten, kunnen verkleuringen ontstaan. Het advies is dan ook om vier weken uit de zon te blijven. Natuurlijk kun je ook een lange zomerse broek of een lange rok dragen, dan heb je nergens last van!

Ben jij benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een consult bij de specialist. 

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11, Amsterdam
vaatchirurgie@jvg.nl

Meer nieuws

Diamanten kwaliteitsstatus voor de zorg van Jan van Goyen

De zorg van Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen heeft het kwaliteitscertificaat DIAMANT van Qualicor Europe behaald. Dat betekent …

Lees meer

Ontmoet onze nieuwe cosmetisch arts: Eda

Vanaf september is cosmetisch arts drs. Eda van den Boogaard – Okatan werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Eda …

Lees meer
spataderen

Spataderen: vraag & antwoord

Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid heen …

Lees meer

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam