Home | Plastische chirurgie | Wenkbrauwcorrectie

Wenkbrauwcorrectie

Als gevolg van ouder worden en door genetische aanleg kan de huid van de wenkbrauwen slapper worden en op het bovenste ooglid drukken. Dit kan een vermoeid of nors uiterlijk geven, wat je als storend kan ervaren omdat je je helemaal niet zo voelt.

Voor het corrigeren van gezakte wenkbrauwen zijn er verschillende methoden: een wenkbrauwsuspensie en een wenkbrauwlift. In sommige gevallen is een endoscopische voorhoofdslift of traditionele voorhoofdslift nodig. Een correctie aan de wenkbrauwen wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

 • Behandelplan op basis van uw klachten
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de wenkbrauwcorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van wenkbrauwcorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Prijzen

WenkbrauwcorrectieLokale verdovingNarcose
Laterale wenkbrauwlift€ 2.250,-€ 2.500,-
Bovenoogleden met suspension wenkbrauwen€ 1.550,-€ 2.000,-

De ingreep

Wenkbrauwsuspensie

In het geval van hangende bovenoogleden zit de basis van het probleem vaak ook in de wenkbrauwen die gaan zakken, met name aan de buitenkanten van de wenkbrauwen. Daarnaast kan er ook een teveel aan uitgerekte bovenooglid huid bestaan. Dus bij een afdoende ingreep moet je zowel iets aan de bovenoogleden doen als aan de uitzakkende wenkbrauwen. Dit kan door een ooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwsuspensie uit te voeren. Bij een wenkbrauwsuspensie wordt middels de snede die gemaakt wordt in het bovenooglid, de buitenste hoek van de wenkbrauw vastgezet op het wenkbrauwbot met een hechting. Een wenkbrauwsuspensie is een redelijk eenvoudige ingreep en vindt plaats onder lokale verdoving. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten (in combinatie met de ooglidcorrectie) en vindt plaats in dagbehandeling.

Wenkbrauwlift

Bij een wenkbrauwlift maakt de plastisch chirurg kleine incisies boven de wenkbrauwen, in de huidplooien. Op deze wijze snijdt de plastisch chirurg het huidoverschot weg en worden de wenkbrauwen opgetrokken en vastgezet met een oplosbare hechting. Deze ingreep is geschikt voor mensen die al wat diepere huidplooien boven de wenkbrauwen hebben. In deze huidplooien komt namelijk het litteken. Bij mensen die deze diepere huidplooien niet hebben, zal het litteken te veel opvallen en is deze ingreep dus niet geschikt. Hiervoor is een endoscopische voorhoofdslift beter geschikt.

Een wenkbrauwlift wordt vaak gecombineerd met een correctie van de oogleden. De wenkbrauwlift duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats onder plaatselijke verdoving in dagbehandeling.

Na de ingreep

Een paar uur na de ingreep mag u weer naar huis. De klachten kunnen zijn: zwelling van de wenkbrauwen en oogleden, pijnlijke wenkbrauwen, bloeduitstorting, hoofdpijn. De zwellingen verdwijnen na ongeveer twee tot zes weken. De wenkbrauwen kunnen wel nog enige tijd gevoelig blijven. Wij adviseren u om thuis het geopereerde gebied de eerste dagen te koelen met coolpacks die verkrijgbaar zijn bij de apotheek. De pijn en zwelling worden daarmee tegengegaan. Als pijnstilling kunt u paracetamol nemen. U mag uw gezicht wassen en u mag douchen. De pleisters blijven meestal goed zitten en drogen gewoon op. Lichamelijke inspanning en sport vermijdt u gedurende de eerste week, net zoals zware dingen tillen en bukken. Ook mag u 2 weken geen crème en make-up dragen op het operatiegebied. Als uw oogleden ook gecorrigeerd zijn, mag u 2 weken geen lenzen dragen.

Tijdens het eerste controlebezoek worden de pleisters en eventuele hechtingen verwijderd. Om het uiteindelijke resultaat van de operatie te kunnen beoordelen, komt u 6 weken later nog eens op het spreekuur. Na drie maanden komt u terug voor de eindcontrole. Er worden dan opnieuw foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. De voor en na foto’s, en dus het resultaat van de operatie kan zo goed bekeken en vergeleken worden.

Risico’s en complicaties

Bij elke operatie bestaat er een kans op een infectie die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond. Er kan een nabloeding ontstaan en er kan een ongunstige reactie tegen de verdoving optreden. Er kan een bloeduitstorting ontstaan, waarbij meestal ook een zwelling optreedt. Er kan asymmetrie ontstaan en er kan een langdurige gevoeligheid van het operatiegebied en de littekens ontstaan. Bij de één geneest het litteken beter dan bij de ander. In zeldzame gevallen ontstaat er vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. Als zich onverwachts problemen voordoen, bijvoorbeeld wanneer er een ontsteking ontstaat, bij toenemende pijn of bij een nabloeding, of een verstoorde wondgenezing, neemt u contact op met ons centrum.

Resultaat

Het effect van een wenkbrauwcorrectie is van lange duur, maar uiteraard is de veroudering van de huid en de verzakking van de weefsels van het gelaat niet te stoppen. Na een wenkbrauwcorrectie houdt u een voorsprong op het verouderingsproces (ongeveer tien jaar).

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een wenkbrauwcorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.