Home | Plastische chirurgie | Voorhoofdslift

Voorhoofdslift

Als gevolg van ouder worden en door genetische aanleg kan de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen slapper worden en op het bovenste ooglid drukken. Dit kan een vermoeid of nors uiterlijk geven, wat storend kan zijn omdat u zich helemaal niet zo voelt. Daarnaast kan het optrekken van de wenkbrauwen om onder de oogleden door te kijken vermoeiend zijn. Voor het corrigeren van fors gezakte wenkbrauwen en slappere huid van het voorhoofd zijn er twee methoden: een endoscopische voorhoofdslift en een traditionele voorhoofdslift. Een correctie aan het voorhoofd wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

 • Behandelplan op basis van uw klachten
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de voorhoofdslift. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de voorhoofdslift en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Prijzen

Endoscopische voorhoofdsliftvanaf € 4.250,-

De ingreep – endoscopische voorhoofdslift

Bij een endoscopische voorhoofdslift wordt het te veel aan huid van het voorhoofd weggewerkt naar het achterhoofd. De plastisch chirurg maakt enkele kleine sneetjes in de behaarde hoofdhuid en maakt het botvlies los, snijdt deze in onder het niveau van de wenkbrauwen en aan de zijkanten en lift dit geheel als een ‘u’ naar het achterhoofd. De ingreep wordt verricht met behulp van een endoscoop. Een endoscoop is een klein buisje met licht, camera en vergrootglas. Op deze manier kan de plastisch chirurg heel secuur het botvlies onder de spieren van het voorhoofd losmaken en de gevoelszenuwen sparen.

Zodra de plastisch chirurg het botvlies aantrekt, gaan de wenkbrauwen mee omhoog en worden ze op een natuurlijke, goede hoogte weer vastgezet. Het botvlies moet weer vastgroeien voor een definitief resultaat. Om dit vast te zetten, gebruikt de specialist hechtingen die hij door een oplosbaar schroefje haalt, of door twee botgaatjes.

De littekens bestaan uit een aantal kleine sneetjes van een centimeter in de haargrens. Twee ter hoogte van de slaap, twee aan beide zijden en één in het midden van het voorhoofd. De haren hoeven hiervoor niet te worden afgeschoren. Het overschot aan huid wordt met een endoscopische voorhoofdslift niet weggesneden, maar wordt naar achteren geschoven over de behaarde hoofdhuid en dit trekt dan na enkele weken vanzelf weg. De haargrens kan door deze methode ongeveer twee tot drie centimeter naar achteren verschuiven. Het voorhoofd wordt dus wat hoger of langer en daarom is deze methode vooral geschikt voor patiënten met een korter voorhoofd. De ingreep kan ook toegepast worden bij kalende mensen omdat de littekentjes zo klein zijn. Naast dat de wenkbrauwen weer op de juiste hoogte komen, wordt de huid van het voorhoofd door deze methode weer strakker en gladder. De endoscopische wenkbrauwlift duurt ongeveer één tot twee uur en vindt plaats in dagbehandeling, onder algehele narcose.

Na de ingreep

Bij de voorhoofdslift worden, indien nodig, drains in de wond achtergelaten die verbonden zijn met vacuüm flesjes zodat bloed en weefselvocht kunnen worden afgevoerd. Direct na de ingreep kan het gezicht flink gezwollen zijn en ziet u er niet fraai uit. Zodra u naar huis gaat, worden de drains verwijderd en het verband verschoond. U krijgt een recept voor pijnstilling mee, daarnaast kunt u ook Paracetamol gebruiken. Wij adviseren om thuis het geopereerde gebied de eerste dagen te koelen met een coolpack waarmee u de pijn en zwelling tegen gaat.

De klachten na de ingreep kunnen zijn: hoofdpijn, zwelling van het voorhoofd, de wenkbrauwen en oogleden, pijnlijk of zeer gevoelig voorhoofd en wenkbrauwen, bloeduitstorting. De huid van het voorhoofd, de wenkbrauwen, het littekengebied en soms ook het achterhoofd kan enige tijd gevoelloos of doof aanvoelen. Dit trekt langzaam weg.

De onderhuidse hechtingen blijven enige tijd voelbaar als verdikkingen onder de huid en als er oplosbare schroefjes zijn gebruikt voelt u deze ook. De zwellingen verdwijnen na ongeveer vier tot acht weken. Na de operatie moet u twee weken rust houden, daarna mag u weer licht werk verrichten. Lichamelijke inspanning en sport vermijdt u gedurende de eerste zes weken, net zoals zware dingen tillen en bukken. Ook mag u 2 weken geen crème en make-up dragen op het operatiegebied. Als uw oogleden ook gecorrigeerd zijn, mag u 2 weken geen lenzen dragen.

Resultaat

Het effect van een voorhoofdslift is van lange duur, maar uiteraard is de veroudering van de huid en de verzakking van de weefsels van het gelaat niet te stoppen. Na een voorhoofdcorrectie houdt u wel een voorsprong op het verouderingsproces (ongeveer tien jaar). Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdslift is na ongeveer zes weken te beoordelen. Volledige symmetrie wordt nagestreefd, maar kan nooit voor 100% gegarandeerd worden.

Risico’s en complicaties

Bij elke operatie bestaat er een kans op een infectie die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond. Er kan een nabloeding optreden en er kan een ongunstige reactie tegen de verdoving ontstaan. Ook kan een bloeduitstorting ontstaan, waarbij meestal ook een zwelling optreedt. Er kan asymmetrie ontstaan en er kan een langdurige gevoeligheid van het operatiegebied en de littekens ontstaan. Bij de één geneest het litteken beter dan bij de ander. In zeldzame gevallen ontstaat er vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. Als zich onverwachts problemen voordoen, bijvoorbeeld wanneer er een ontsteking ontstaat, bij toenemende pijn of bij een nabloeding, of een verstoorde wondgenezing, neemt u meteen contact met ons op.

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een voorhoofdslift in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.