Home | Plastische chirurgie | Veelgestelde vragen borstvergroting

Veelgestelde vragen borstvergroting

Wij krijgen dagelijks veel vragen over borstvergrotingen. Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld en voor u beantwoord. Het kan zijn dat u na het lezen van de informatie nog vragen hebt. Neem dan contact met ons op.

Zijn er pijnklachten na de ingreep?

Voor iedereen is pijnbeleving anders. Bij een borstvergroting waarbij de prothese achter de borstspier wordt geplaatst zullen er meer pijnklachten zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Zolang u nog in ons centrum bent, krijgt u hier iets voor. Zo nodig krijgt u een recept mee naar huis voor de eerste dagen. Zorgt u in ieder geval dat u paracetamol in huis heeft.

Kan ik meteen weer sporten na de ingreep?

Nee, u mag niet meteen weer gaan sporten. Na ongeveer zes weken kunt u weer sporten.

Kan ik zelf bepalen hoe groot ik de borsten wil?

Tijdens het voorbereidend consult met de chirurg zal met u worden besproken in hoeverre er rekening kan worden gehouden met uw wensen. Er wordt gekeken naar de lichaamsbouw, de structuur van de huid en het aanwezige klierweefsel. Op die manier kan bepaald worden wat wel of niet mogelijk is.

Wat is het verschil tussen een ronde en een anatomisch gevormde prothese?

De arts zal adviseren welk soort borstvergroting het meest geschikt is. Daarbij wordt gelet op de vorm van de borsten zoals ze zijn vóór de vergroting. De ronde prothese geeft wat meer ronding aan de bovenkant. De anatomisch gevormde prothese geeft wat meer volume aan de onderkant.

Hoelang heb ik plezier van mijn borstvergroting?

In principe is het resultaat blijvend, maar in de loop der jaren zullen de borsten onder invloed van een aantal factoren (bijvoorbeeld na zwangerschap/borstvoeding, het verouderingsproces van het lichaam of sterk afvallen) slapper worden en veranderen van vorm. Het is altijd verstandig in ieder geval een goed steunende bh te dragen.

Wat is kapselvorming?

Het kapsel is het vlies dat na de operatie rond de prothese wordt gevormd. Er is lichaamsvreemd materiaal ingebracht en het systeem reageert daarop door het vormen van een kapsel. Soms is er wat verwarring over de termen kapselvorming en kapselcontractie. Kapselvorming is dus een normaal verschijnsel, kapselcontractie is een complicatie van een borstvergroting. Als er kapselcontractie optreedt, moet er nogmaals geopereerd worden. De protheses worden dan verwijderd of vervangen.

Na hoeveel tijd moet de prothese vervangen worden?

In de loop der jaren zullen de borsten onder invloed van een aantal factoren (bijvoorbeeld na zwangerschap/borstvoeding, het verouderingsproces van het lichaam of sterk afvallen) slapper worden en veranderen van vorm. Het advies is dan ook om de prothesen één keer in de 10 tot 15 jaar te laten controleren en in overleg met de plastisch chirurg eventueel te laten vervangen.

Zijn siliconen wel veilig voor mijn gezondheid?

Ja, uit veel wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat siliconen veilig zijn. Siliconen zijn al tientallen jaren op de markt en worden voor vele doeleinden gebruikt. Wij gebruiken implantaten van zeer betrouwbare partijen die al vele jaren ervaring hebben en onder strenge controle staan. Vraag ernaar tijdens uw consult!

Blijft het gevoel in de borsten hetzelfde als vóór de vergroting?

In de eerste periode na de ingreep kan het zijn dat de borsten en/of de tepels meer of minder gevoelig zijn dan ervoor. Meestal duurt dit een paar weken tot enkele maanden. Over het algemeen zal het normale gevoel geleidelijk aan terugkeren.

Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Ja, dat is geen probleem. Wel moet u er rekening mee houden dat de borsten na zwangerschap en borstvoeding wat minder mooi kunnen zijn door het oprekken van de huid en weefsel gedurende deze periode. Meestal nemen de borsten wel weer hun oude vorm aan, maar het kan ook zo zijn dat uiteindelijk toch een correctie nodig is.

Betaalt mijn zorgverzekeraar de ingreep?

Als u een medische indicatie heeft, is er een kans dat de zorgverzekaar de ingreep vergoed. Als u geen medische indicatie heeft, zijn de kosten voor eigen rekening. Zie onze prijslijst.

AFSPRAAK MAKEN


12 + 10 =

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

KEURMERK