Home | Plastische chirurgie | Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Overwegingen om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren, kunnen zowel esthetisch als medisch van aard zijn. Een medische reden kan zijn dat u last heeft van irritatie bij het sporten, lopen of fietsen.

  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de schaamlipcorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van schaamlipcorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Prijzen

Vulvo vaginale correcties  Lokale verdoving  Narcose
Schaamlipcorrectie  € 1.250,-  € 1.500,-
     
Combinatie binnenste schaamlippen + verkleinen clitoralhood   € 2.000,-
Combinatie binnenste schaamlippen + cliteropexie   € 2.000,-
Combinatie binnenste schaamlippen + verstrakken vagina achterwand (colporafie)   € 2.000,-
Combinatie binnenste schaamlippen + buitenste schaamlippen   € 2.000,-
Combinatie binnenste schaamlippen + venusheuvellift   € 3.000,-
Combinatie binnenste schaamlippen + clitoris verkleining   € 2.500,-
Combinatie binnenste schaamlippen i.c.m lipofilling van buitenste schaamlippen   € 2.865,-

De operatie

De operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Met lokale anesthesie krijgt u een aantal injecties in de schaamlippen met een heel dun naaldje zodat uw schaamlippen verdoofd zullen aanvoelen.

De ingreep duurt ongeveer dertig minuten. Tijdens de operatie wordt het overschot van uw schaamlippen weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. De plastisch chirurg hecht het wondgebied met oplosbare hechtingen die u achteraf niet hoeft te laten verwijderen.

Na de operatie

Enkele uren na de operatie mag u, onder begeleiding, ons centrum verlaten. U mag niet zelf autorijden.
Na de operatie, vooral de eerste 24 uur, kunnen de schaamlippen gezwollen en pijnlijk zijn. Ook kunt u enig bloedverlies hebben. De zwelling vermindert na ongeveer een week. U kunt de zwelling verminderen door het gebruik van icepacks die u na de operatie ieder uur gedurende 5 tot 10 minuten op het wondgebied legt (wel een dunne (thee)doek tussen huid en icepack gebruiken). Zorg dat u het behandelde gebied goed wast met water en goed droog maakt. De eerste week na de operatie kunt u het wondgebied tweemaal daags douchen. De eerste dagen na de operatie mag u het wondgebied ook spoelen tijdens het plassen.

Na de operatie kunt u gebruikmaken van maandverband. Dit voelt zacht aan en voorkomt vlekken in uw kleding. Ga vooral de eerste week na de operatie niet scheef in een stoel zitten en ook niet op een zogeheten ‘windring’ zitten. Dit leidt tot extra zwelling of irritatie. Als u last heeft van bloedverlies, kunt u tien minuten op een kussentje of een opgerold handdoekje zitten. Het bloeden stopt dan vanzelf. Als u pijnstillers nodig heeft, gebruik dan Paracetamol.

De wondgenezing is een geleidelijk proces. Gedurende enkele weken na de operatie kan nog enige zwelling aanwezig zijn. Het eindresultaat van de schaamlipcorrectie is pas ongeveer zes weken na de operatie zichtbaar. Deze periode heeft een wond nodig voor een optimale genezing. Littekens zijn nauwelijks zichtbaar.

De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten als school en werk een week na de operatie hervatten. Voorkom na de operatie krabben en wrijven aan de wond en voorkom zware inspanningen. Seksueel contact moet u vier tot vijf weken vermijden.

Risico’s en complicaties

Complicaties zijn bij deze ingreep uitzonderlijk. Er bestaat echter altijd een kans op complicaties als een infectie, bloedingen of een reactie op de anesthesie. U kunt dit risico vermijden door de instructies van de plastisch chirurg strikt op te volgen.

Ook al wordt de operatie met de grootste zorg en door een ervaren plastisch uitgevoerd, toch kan geen garantie worden gegeven op een goed eindresultaat. Het is altijd mogelijk om in goed overleg met de plastisch chirurg een nacorrectie uit te voeren.

Vergoeding/kosten

Over het algemeen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Alleen bij een medische indicatie zal vergoeding worden aangevraagd. Vraag de consulent om een prijsopgave of kijk direct op onze prijslijst.

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

12 + 2 =

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl