Home | Plastische chirurgie | Oorlelcorrectie

Oorlelcorrectie

Met een oorlelcorrectie verhelpen en reconstrueren we eenvoudig te lange, grote, uitgescheurde of uitgerekte oorlellen. Een oorlelcorrectie is een relatief kleine ingreep die we onder lokale verdoving uitvoeren. We kunnen de oorlellen verkleinen en uitgescheurde en uitgerekte oorbelgaatjes hechten en herstellen. Ook brengen we uitstekende oorlellen dichter naar het hoofd.

 • Eenvoudige correctie van uw oorlellen
 • Ingreep onder lokale verdoving
 • Dagbehandeling: dezelfde dag nog naar huis
 • Behandeling door plastisch chirurgen die zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
 • Binnen twee weken uw intakegesprek

Resultaten oorlelcorrectie

Bij de een geneest het litteken beter dan bij de ander. Soms is er al na een paar maanden bijna niets meer te zien van het litteken. Dit is afhankelijk van het huidtype.

Ervaringen

Doordat ik ouder werd, merkte ik dat mijn oorlellen steeds verder uitzakten. Ik draag graag oorbellen en dat deed op een gegeven moment pijn en zag er ook niet meer zo mooi uit. Tijdens de oorlelcorrectie zijn mijn oorlellen verstrakt en ik ben er super blij mee.”

“Ik liep mee met de rage om mijn oorlellen te vergroten met zogeheten tunnels. Ik had er niet over nagedacht dat ik wel eens flink spijt zou kunnen krijgen. Dat kreeg ik toch, want toen ik de tunnels uit mijn oorlellen haalde bleef er een flink gat over. Gelukkig is dit door de oorlelcorrectie verholpen.”

Ik heb jarenlang zware oorbellen ingehad en met het ouder worden raakte mijn oorlellen daardoor slap en rimpelig. Omdat dit er niet zo mooi uitziet, wilde ik dit laten verstrakken. Zo kon ik gelukkig weer mijn mooie oorbellen in.”

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de oorlelcorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van oorlelcorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Kosten en vergoeding oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie om esthetische redenen komt altijd voor eigen rekening. Wat de kosten daarvoor zijn, is afhankelijk van het soort behandeling dat we uitvoeren. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten. Wilt u een volledig overzicht van de behandelkosten? Vraag dan de consulent naar een prijsopgave.

Behandeling
Oorlelcorrectie één oorlel Vanaf € 600,-
Oorlelcorrectie beide oorlellen Vanaf € 800,-

Vergoeding

In de meeste gevallen wordt de hersteloperatie van een uitgescheurde oorlel niet vergoed door de zorgverzekeraar. U dient de kosten dus zelf te betalen. In enkele gevallen keert de verzekeraar de kosten wel uit, bijvoorbeeld wanneer er een medische indicatie voor is.

De operatie

Voorafgaand aan de ingreep maken we een aantal foto’s voor in uw medisch dossier. Zo kunnen we na de oorlelcorrectie het duidelijkst zien wat het resultaat is van de behandeling. Vervolgens tekent de plastisch chirurg het gebied af en geeft hij een plaatselijke verdoving. Het inspuiten van de verdovingsvloeistof geeft soms een wat branderig gevoel. De huid kan door het inspuiten wat opzwellen en ook tijdelijk bleek van kleur worden. Het te opereren gebied wordt afgedekt met een steriele doek.

Uitgescheurde oorlel

Bij een uitgescheurde oorlel maken we een kleine insnijding en verwijderen we een stukje oorlel. Eventuele kleine bloedende vaatjes brandt de chirurg dicht. Vervolgens hecht of plakt hij de wondranden aan elkaar en dekken we de wond af met een pleister.

Te grote oorlel of oorlelreconstructie

Bij een slap en uitgezakt oorlel is vaak een complete revisie van de oorlel nodig om zo de grootte en vorm van de oorlel aan te kunnen passen. In dit geval komen de hechtingen en dus ook het litteken aan de onderkant van de oorlel.

Wanneer blijkt dat er een nieuw oorbelgaatje nodig is, zal de specialist de oorbelgaatjes openhouden met een siliconen buisje dat u twee weken in de oren draagt. Na twee weken vervangen we dit buisje voor een zweerknopje. Dit oorbelknopje neemt u mee naar de controleafspraak, zodat uw specialist het siliconen buisje kan vervangen door het knopje.

Na de behandeling

U mag ongeveer een uur na de ingreep weer naar huis. Let er hierbij wel op dat u niet zelf mag deelnemen aan het verkeer, dus zorg dat iemand u ophaalt.

Na de behandeling dekken we de wondjes af met pleisters. Zo beschermen we het behandelgebied. In de meeste gevallen is dit voldoende en is het niet nodig een hoofdband te dragen. Houd het behandelgebied zo schoon mogelijk. Dit kan met een speciaal daarvoor bestemde pleister of tape. Wanneer we de wond hebben gehecht, verwijderen we de hechtingen een week later tijdens de controleafspraak.

Wanneer u na de ingreep pijn ervaart, adviseren wij om een pijnstiller in te nemen. Let er hierbij op dat u een paracetamol neemt en geen aspirine. Een aspirine vergroot namelijk de kans op nabloedingen.

Stel het eerste half jaar de littekens niet bloot aan de zon. Ultraviolette stralen zijn namelijk niet goed voor de littekens omdat ze hierdoor onnodig lang rood blijven. Bovendien kan blootstelling aan de zon het pigment in het behandelde gebied verstoren, waardoor het litteken donkerder wordt. Het beste kunt u de eerste drie maanden na de behandeling de littekens volledig bedekken en de huid insmeren met een sunblock.

Risico’s en complicaties

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat elke cosmetische ingreep risico’s en complicaties met zich meebrengt. Deze complicaties zijn echter (zeer) zeldzaam bij een oorlelcorrectie. Onze professionele cosmetisch artsen beperken de risico’s dan ook tot een minimum. Enkele mogelijke complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Bloedophoping onder de huid
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Wondinfectie
 • Nabloeding

Zeer zeldzaam

 • Gevoelsverandering van de oorlel
 • Schade onderliggende structuren
 • Zichtbare littekens
 • Onvrede over het resultaat

Als zich onverwachts problemen voordoen, bijvoorbeeld wanneer er een ontsteking ontstaat, neemt u dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Kan ik na de ingreep weer oorbellen dragen?

Ja, na de oorlelcorrectie kunt u weer oorbellen dragen. We adviseren echter wel om een half jaar te wachten met het laten schieten van nieuwe gaatjes. Het weefsel heeft namelijk enige tijd nodig om voldoende te kunnen herstellen.

Doet de behandeling pijn?

U voelt van de ingreep zelf niets omdat we het behandelgebied plaatselijk verdoven. Wanneer u napijn ervaart, kunt u een paracetamol nemen.

Moet ik op een andere manier slapen na de oorlelcorrectie?

Na de oorlelcorrectie kunt u slapen zoals u dat prettig vindt. Houder hierbij wel rekening mee dat uw oren de eerste dagen gevoelig kunnen zijn. Hierdoor is op uw zij slapen lastiger.

Na hoeveel tijd kan ik weer werken?

U kunt direct na de oorlelcorrectie weer aan het werk. U krijgt alleen pleisters op uw oorlellen.

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een oorlelcorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

4 + 7 =

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.