Home | Plastische chirurgie | Liposuctie

Liposuctie

Liposuctie of liposculpture is het wegzuigen van overtollige vetophopingen. Deze vetophopingen ontstaan vaak op plaatsen zoals de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen. Met liposuctie verwijderen we eenvoudig het opgehoopte vet op deze plekken. De ophoping van het vet wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is.

De liposuctiespecialisten van Esthetisch Centrum Jan van Goyen:

 • verwijderen ongewenste vetophopingen;
 • brengen uw lichaamsverhouding terug in balans;
 • plannen uw eerste consult in binnen twee weken;
 • hebben meer dan 1.500 liposucties uitgevoerd.

“Er was geen wachtlijst dus mijn liposuctie behandeling kon snel uitgevoerd worden. Ik was mijn lovehandles zo zat: hoeveel ik ook trainde, ik kreeg ze met geen mogelijkheid weg. Dit was de enige oplossing. Ik was best wel zenuwachtig maar de begeleiding was super. Het resultaat is mooier dan ik ooit had durven dromen.”

“Het vet op mijn buik wilde maar niet weg. Door mijn 3 zwangerschappen bleef daar altijd net een klein ‘hoopje buik’ zitten. Ik stoorde me er verschrikkelijk aan. Dr. Bouman heeft mij vanaf moment één goed geholpen en het juiste advies gegeven. Liposuctie was de beste oplossing en dat is zeer goed geslaagd.”

“Mijn dijen bleven stevig en pasten totaal niet bij de rest van mijn lichaam. Omdat ik erg veel afgevallen was en mijn bovenlichaam daardoor erg strek was geworden, was de verhouding compleet weg.”

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de liposuctie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van liposucties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Kosten en vergoedingen liposuctie

De kosten van een liposuctie behandeling zijn afhankelijk van de behandelzones. Tijdens het eerste consult maakt uw behandelend specialist dan ook altijd een prijsopgave op basis van uw behandelplan. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten:

BehandelingPrijs
Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op lokale verdoving.
Bij 2 of meer locaties wordt de narcoseprijs a € 450,- berekend.
Hals/kaaklijn€ 1.000,-
Bovenarmen€ 1.400,-
BHband€ 1.000,-
Bovenbuik€ 1.500,-
Flanken€ 1.400,-
Onderbuik€ 1.300,-
Heupen€ 1.400,-
Voorkant bovenbenen€ 1.500,-
Binnenkant bovenbenen€ 1.400,-
Achterkant bovenbenen€ 1.500,-
Billen€ 1.500,-
Korting 2 locaties€ 200,-
Korting 3 locaties€ 650,-
Korting 4 locaties€ 900,-
Korting 5 locaties€ 1.375,-
Korting 6 locaties€ 1.800,-

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een liposuctie wordt alleen vergoed door de basis- of aanvullende zorgverzekering wanneer er bij u sprake is van een medische indicatie. e wanneer u niet meer goed kunt functioneren door de vetophopingen. Daarnaast moet de liposuctie de beste methode zijn om u van uw klachten af te helpen. Uw behandelend chirurg kan de zorgverzekeraar hier een verklaring voor geven. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar de liposuctie vergoedt? Vraag het de verzekeraar voorafgaand aan het eerste consult. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

De behandeling

Stap 1: aftekenen behandelgebied

Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s voor in uw medische dossier, wordt u gewogen en bepalen we uw lichaamsmaten. Tijdens het eerste consult heeft u samen met uw behandelend arts de behandelzones bepaald, en deze worden nu zorgvuldig afgetekend. De plastisch chirurg tekent ook de plekken af waar de sneetjes voor de kleine zuignaalden komen.

Stap 2: verdoving toedienen

Deze behandelgebieden verdoven we met injecties. Zodra deze verdoving voldoende werkt, maken we de sneetjes. Met een fijne naald spuiten we de tumescente verdovingsvloeistof in. Deze vloeistof vernauwt de bloedvaten waardoor het bloeden tijdens de ingreep minimaliseert. Ook versterkt het de effecten van de lokale verdoving. Hierdoor merkt u nauwelijks iets van de ingreep.

Stap 3: het vet wegzuigen

Na de inwerktijd van 20 minuten zuigt de plastisch chirurg de vetcellen op met behulp van een fijne zuignaald. De arts voelt tijdens het wegzuigen aan de huid. Zo kan hij bepalen of er voldoende vet is weggehaald. De naalden zijn aangesloten op een vacuümpomp die het vet afzuigt. De behandeling is pijnloos, maar u kunt wel een druk voelen in het behandelgebied. Hoelang de behandeling duurt, is afhankelijk van het aantal behandelzones. In de meeste gevallen duurt de ingreep tussen de 1 en 2,5 uur.

Herstel en nazorg liposuctie

Na de behandeling dekken we de kleine sneetjes af met pleisters. In de meeste gevallen zijn de sneetjes zo klein dat hechten niet nodig is. Is dit bij u wel nodig, dan verwijderen we de hechtingen na een week tijdens de controle.

U mag op de dag van de ingreep weer naar huis. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag autorijden, dus neem iemand mee die u kan begeleiden. De eerste uren zult u weinig tot geen napijn ervaren. Dit komt door de verdovende werking van de tumescente vloeistof die nog een paar uur doorwerkt. Daarna kunt u een lichte pijnstiller als paracetamol gebruiken om pijn te onderdrukken.

Hersteltijd liposuctie

R

Het behandelgebied is gevoelig en kan rood en blauw kleuren

Tot 5 dagen na de ingreep

R

U komt langs in onze kliniek voor een controle en het verwijderen van de hechtingen

Een week na de ingreep

R

U kunt langzaam uw (lichte) werkzaamheden weer oppakken

1 tot 2 weken na de ingreep

R

U draagt een elastische broek of bandage om de zwelling tegen te gaan

2 tot 4 weken na de ingreep

R

4 weken na de ingreep

1 maand na de correctie

Risico’s en complicaties

Complicaties komen door de jarenlange ervaring van onze plastisch chirurgen zelden voor. Toch is het belangrijk dat u bekend bent met de eventuele risico’s die er zijn na de ingreep:

Zeldzaam

 • Nabloeding
 • Infectie
 • Allergische reactie
 • Trombose

Zeer zeldzaam

 • Slechte wondgenezing
 • Onregelmatig huidoppervlak
 • Verkleuring van de huid na bloeduitstorting en vochtophoping

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Een liposuctie is in principe geschikt voor iedereen, maar het is belangrijk dat uw Body Mass Index (BMI) niet boven de 30 ligt. Een liposuctie is namelijk geen geschikte manier om snel gewicht kwijt te raken.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we verwijderen. Over het algemeen duurt de behandeling één tot twee uur.

Houd ik littekens over na de liposuctie?

Om het vetweefsel te verwijderen, maken wij kleine sneetjes van ongeveer drie millimeter. De littekens zullen dus niet groter worden dan deze grootte. Gedurende het herstelproces zullen de littekens vervagen en bijna onzichtbaar worden.

Hoelang moet ik herstellen?

Het totale herstel na de ingreep duurt ongeveer zes tot negen maanden. Wij adviseren u om de eerste twee weken voldoende rust te nemen. Wel mag u lichte dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. U kunt na ongeveer vier weken weer intensief bewegen en sporten en uw fysiek zwaardere werkzaamheden weer oppakken.

Welke gebieden worden het meest behandeld bij vrouwen?

Over het algemeen kiezen vrouwen voor liposuctie van de volgende behandelzones: de zadeltassen (buitenkant benen), flanken (lovehandles), binnenkant van de benen en het verwijderen van overtollig buikvet.

Welke gebieden worden het meest behandeld bij mannen?

Over het algemeen kiezen mannen voor liposuctie van de volgende behandelzones: de flanken (lovehandles), het verwijderen van buikvet en liposuctie van de rug.

AFSPRAAK MAKEN


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een liposuctie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.