Home | Plastische chirurgie | Kincorrectie

Kincorrectie

Laat een kincorrectie uitvoeren, zodat uw kin helemaal past bij het profiel van uw gezicht. Bij een kincorrectie veranderen we de grootte en vorm van uw kin. Kinvergroting met behulp van een prothese is de meest uitgevoerde vorm. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat. 

 • De contouren verbeteren van uw kin
 • Kincorrectie uitgevoerd door plastisch chirurgen met NVEPC-keurmerk
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
 • Binnen twee weken uw eerste consult
 • Meer dan 1.000 uitgevoerde kincorrecties

Resultaten kincorrectie

Het uiteindelijke resultaat van de kincorrectie is pas na een maand duidelijk zichtbaar als de zwelling is weggetrokken.

Ervaringen

“Erg goede ervaring met EC Jan van Goyen voor mijn uitgevoerde kincorrectie. Het medische team was niet alleen vakkundig en professioneel, ook de communicatie verliep erg goed. Ik stond als patiënt centraal en dat vond ik erg prettig.”

“Ik was erg onzeker over mijn kin: hij liep als het ware door rechtstreeks naar mijn hals. Door een kinvergroting heb ik nu een mooie en duidelijke kaaklijn en hals. De schaamte die ik had, is volledig weg.”

Drs. Roossink heeft op een zeer professionele wijze een kincorrectie bij mij uitgevoerd. Tijdens het eerste gesprek hebben we mijn wensen besproken en ze gaf aan dat een kinverkleining voor mij een goede optie was. Elke keer dat ik nu in de spiegel kijk, word ik vrolijk!”

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de kincorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van kincorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Prijzen en vergoedingen

Een kincorrectie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat het een ingreep om esthetische redenen is. Wat de kosten voor uw correctie precies zijn, is afhankelijk van het soort behandeling dat we uitvoeren. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten. Vraag uw consulent naar een prijsopgave wanneer u een volledig overzicht wilt van de behandelkosten.

Kincorrectie incl. kinprothese € 3.500,-

Soorten kincorrecties

Voor we met de behandeling starten, maken we foto’s voor in uw medische dossier. Zo kunnen we het resultaat het beste bekijken. Vervolgens dienen we u de volledige narcose toe en starten we met de kincorrectie. De contouren van uw kin worden verbeterd doormiddel van een implantaat en indien mogelijk, doormiddel van lipofilling.

Kinvergroting

Om uw kin te vergroten, maken we een klein sneetje onder uw kin. Via deze plek kunnen we vervolgens het implantaat inbrengen. Zodra het implantaat op zijn plek zit, hecht de chirurg de wond met een speciale hechttechniek. Deze techniek is ontwikkeld voor een minimale littekenvorming. Na het hechten bedekken we uw kin met een pleisterverband.

Er is ook een mogelijkheid om het implantaat via de binnenkant van de mond in te brengen. Bij deze methode maakt de chirurg een incisie ter hoogte van de kaak, tussen de onderlip en de ondertanden. Het voordeel van deze kincorrectie is dat er geen littekens zichtbaar zijn, maar de kans op infecties is hierbij wel groter.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult met uw behandelend plastisch chirurg bespreekt u alles wat met de kincorrectie te maken heeft. U overlegt welke methode werkt voor u, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en alles over de beste nazorg.

Een kincorrectie verandert uw gezichtsprofiel blijvend. Het is daarom belangrijk dat u voorafgaand aan de ingreep uw verwachtingen van het resultaat bespreekt met de plastisch chirurg. Hij of zij kan bepalen of de technische mogelijkheden van de correctie overeen komt met uw verwachtingen.

Ook bekijkt de chirurg of u in aanmerking komt voor een kincorrectie. In sommige gevallen geeft een neuscorrectie namelijk een beter resultaat of kan u beter een halsliposculpture ondergaan. Is een kincorrectie voor u de beste oplossing? Dan bepaalt u samen met de chirurg de grootte van het implantaat.

Na de kincorrectie

In de eerste week is het behandelgebied blauw en gezwollen. De bloeduitstorting in de meeste gevallen snel verdwenen, maar de zwelling zal nog een aantal weken zichtbaar zijn. Uw kin is dan ook ongeveer vier weken dikker dan normaal.

Hersteltijd ooglidcorrectie

R

Het behandelgebied zwelt op door bloeduitstortingen en wondvocht

Tot 5 dagen na de correctie

R

U dient het pleisterverband te laten zitten tot de controleafspraak

Tot 7 dagen na de correctie

R

U komt langs in onze kliniek voor een controle en het verwijderen van de hechtingen

Een week na de correctie

R

U mag lichamelijk licht werk uitvoeren

1 tot 2 weken na de correctie

R

Eten, drinken en tandenpoetsen zal moeilijker gaan als het implantaat via de binnenkant van uw mond is geplaatst

Tot 2 weken na de correctie

R

De zwelling zal verdwijnen

Tot 4 weken na de correctie

U kunt weer voorzichtig gaan sporten

4 weken na de correctie

Risico’s en complicaties

Zoals elke ingreep kent ook een kincorrectie risico’s en complicaties. De algemene risico’s zoals een negatieve reactie op een narcose en pleisters is bij iedere ingreep mogelijk. Enkele mogelijke complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Infectie
 • Verstoorde wondgenezing
 • Nabloeding

Zeer zeldzaam

 • Verschuiving implantaat
 • Kapselvorming rondom implantaat
 • Aanhoudend verdoofd gevoel in de lip
 • Verslapte spier rondom de mond

Veelgestelde vragen

Wie komt er in aanmerking voor een kincorrectie?

In principe komt elke man of vrouw met een duidelijk zichtbare afwijking van de kin in aanmerking voor een kincorrectie. Ook wanneer u niet tevreden bent met het profiel van uw kin, komt u in aanmerking.

Waar wordt een kinprothese van gemaakt?

De kinprotheses die wij gebruiken, zijn gemaakt van een siliconen blok. We kiezen voor dit materiaal omdat dit geen afstotingsverschijnselen heeft.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

In de meeste gevallen kunt u na een of twee weken weer aan het werk gaan, tenzij u lichamelijk zwaarder werk verricht. In dat geval kan het tot wel vier weken duren voordat u uw werkzaamheden kunt oppakken.

AFSPRAAK MAKEN


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een kincorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een consult? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Update coronavirus 15-03-2020 - 16:35

Om besmettingsgevaar onder medewerkers en patiënten te minimaliseren en beschermingsmiddelen op peil te houden sluit Esthetisch Centrum Jan van Goyen tot nader order haar deuren.Patiënten worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Onze medewerkers zijn telefonisch te bereiken
via: 020-305 58 00.

Wij hopen op uw begrip.