Home | Plastische chirurgie | Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens optreedt. Dit is afhankelijk van leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en eventuele operaties of zwangerschappen. Bij iemand met een goed spierstelsel en een goede lichaamshouding zal de buik minder gemakkelijk verslappen dan bij iemand die weinig beweegt.

Door verslapping en uitrekking van de buikspieren in combinatie met overgewicht kan de wervelkolom verkeerd worden belast. Dit kan op den duur rugklachten geven. Ook een minder ernstige vorm van verslapping, zoals een wat uitpuilende onderbuik of gerimpelde onderbuikshuid, kan reden zijn een buikwandcorrectie te overwegen.

 • Behandelplan op basis van uw klachten
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de buikwandcorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van buikwandcorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

Prijzen

Buikwandcorrectie
Mini-buikwandcorrectie€ 3.500,-
Buikwandcorrectie incl. overnachting€ 6.200,-
Buikwandcorrectie met liposuctie flanken incl. overnachting€ 7.250,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met reven spieren incl. overnachting€ 6.700,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met reven spieren en Fleur de Lis incl. overnachting€ 8.200,-
Mommy make-over
Mini-buikwandcorrectie en borstvergroting met ronde implantatenvanaf
€ 7.400,-

Bij een medische indicatie wordt in sommige gevallen de buikwandcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar.

Het eerste consult

Of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie is afhankelijk van de klachten en zal in een eerste consult met de plastisch chirurg worden bepaald. Operatieve correctie van een dikke of slappe buik moet niet gezien worden als een mogelijkheid om gewicht kwijt te raken. Overgewicht is zelfs een argument een dergelijke ingreep niet uit te voeren vanwege de grotere kans op complicaties. Als u duidelijk te zwaar bent adviseren wij u eerst af te vallen en uw eetgewoonten aan te passen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, kan de buikwandcorrectie worden uitgevoerd met een goede kans op een fraai resultaat.

De operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De correctie bestaat uit het wegnemen van overtollig huid- en vetweefsel en zonodig het herstel van de stevigheid van de buikwand. De plastisch chirurg opereert zodanig dat de littekens zo min mogelijk opvallen. Indien mogelijk wordt alleen een horizontaal litteken gemaakt zo laag mogelijk op de onderbuik zodat het litteken door de onderkleding kan worden bedekt. Afhankelijk van de grootte van de operatie kunnen we het advies geven enkele dagen bedrust te houden na de operatie. Na de operatie blijft u altijd één nacht in het Jan van Goyen.

Na de operatie

Het is aan te bevelen tot ongeveer 3 weken na de operatie een stevige elastische pantybroek te dragen die tot boven de navel reikt. Deze broek neemt u mee bij de opname en trekt u na de operatie aan. De pantybroek ondersteunt de wond en voorkomt stoornissen in de wondgenezing. Deze speciale pantybroek kunt u aanschaffen bij een goede lingeriezaak.

De eerste weken bent u alleen in staat om zeer licht lichamelijk werk te verrichten. Als ook de buikwandspieren zijn ingekort of aangetrokken dan is het verstandig de eerste 4 weken niet zwaar te tillen. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock.

Het resultaat

Een buikwandcorrectie heeft als resultaat dat uw buik platter wordt en de huid strakker is. Hoewel de plastisch chirurg streeft naar perfectie, is dit niet altijd haalbaar. Elk lichaam is immers anders. De operatie laat littekens achter die altijd enigszins zichtbaar blijven maar indien mogelijk bevindt dit litteken zich onder uw slip of bikinibroekje. Het huidgebied onder de navel wordt tijdelijk gevoelloos. In sommige gevallen blijft het gevoelloos, maar dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is kleiner worden.

Risico’s en complicaties

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan infecteren, maar dit komt zelden voor. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Verder kan een nabloeding ontstaan.

Overgewicht, roken, het gebruik van sommige medicijnen en suikerziekte kunnen aanleiding geven tot een verstoorde wondgenezing. Dit kunnen redenen voor een chirurg zijn te besluiten de operatie niet uit te voeren.

Soms kan het zo zijn dat de chirurg ervoor kiest de buikwandcorrectie in het ziekenhuis uit te voeren. Uw plastisch chirurg zal dit altijd vooraf met u bespreken op de poli.

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een buikwandcorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Afspraak maken pagina formulier

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.