Kosten borstvergroting

De prijzen en kosten van een borstvergroting zijn afhankelijk van het type borstimplantaat en de behandeling. Tijdens het eerste gratis consult bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen wordt de juiste behandelmethode gekozen. Deze sluit aan bij uw wensen en de mogelijkheden.

Gemiddelde vanaf prijzen borstvergroting

Tijdens het eerste consult voorafgaand aan de borstvergroting zal het kostenplaatje voor u in kaart worden gebracht. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde kosten van een borstvergroting met prothesen.

BorstvergrotingPrijs
Met ronde Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.000,-*
Met ergonomics Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.100,-**
*Meerprijs ronde implantaten boven 600 cc € 300,-
**Meerprijs ergonomics implantaten boven 600 cc€ 350,-
Met Monobloc implantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 3.950,-
Meerprijs Monobloc implantaten boven 600 cckosteloos
Meerprijs prothesewissel€ 600,-
Meerprijs capsulectomie (tot Baker 3) € 1.000,-
Meerprijs hybride borstvergroting met lipofilling€ 3.600,-
Borstversteviging/vergroting middels lipofilling€ 5.000,-
Elke vervolgsessie€ 4.500,-

Wat bepaalt de prijs van een borstvergroting?

Het type behandeling bepaalt wat de kosten zijn voor de borstvergroting. In een persoonlijk gesprek kan de vraag ‘wat kost een borstvergroting’ worden beantwoord. Op basis van uw uitgangssituatie, specifieke wensen en het soort implantaten worden de kosten van een borstvergroting berekend. Voor een indicatie van de kosten moet u met het volgende rekening houden:

 • Borstimplantaten zijn er in vele soorten en maten. De kosten voor een borstvergroting zijn afhankelijk van het merk en het type borstimplantaat.
 • Wij maken gebruik van de volgende merken: MotivaMentor en Monobloc Hydrogel.
  • De ronde borstprothesen zijn goedkoper dan de druppelvormige borstprothesen.
  • Een borstvergroting zonder borstimplantaten, maar met eigen vet (lipofilling) is goedkoper dan een borstvergroting met implantaten.

Wanneer u kiest voor een borstvergroting bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen, zitten alle kosten bij de totaalprijs inbegrepen. Vanaf het eerste consult, de voorzorg tot nazorg hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele bijkomende kosten. Heeft u vragen over een borstvergroting, bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Het type borstprothesen

Bij borstvergrotingen werken wij uitsluitend met gecontroleerde, medisch verantwoorde prothesen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om uw borsten op te vullen met lipofilling.

Ronde borstprothesen

Voor de ronde siliconengevulde borstimplantaten maken wij gebruik van de merken Motiva en Mentor. Daarnaast bieden wij borstimplantaten van het merk Monobloc Hydrogel. De Monobloc® Hydrogel-CMC vulling bestaat voor 96,3% uit een zoutwater oplossing en voor de rest uit speciaal cellulose (CMC). CMC is een watercellulose en daarom als verdikkingsmiddel aan de zoutwateroplossing toegevoegd. Afhankelijk van uw wensen en wat de behandelend arts constateert, zal worden bepaald welke prothesen de arts gebruikt.

Druppelvormige (anatomische) borstprothesen

Voor de anatomische siliconengevulde borstprothesen maken wij gebruik van de merken Motiva en Mentor. Naast ronde borstprothesen biedt Mentor ook anatomich gevormde borstprothesen. Het anatomisch model van de Motiva borstprothese bevat de ergonomix gel waarbij de prothese uitzakt als anatomische borstprothese. De Monobloc Hydrogel biedt geen anatomische prothesen.

Lipofilling

Naast vergrotingen met prothesen vinden er steeds meer borstvergrotingen met lipofilling plaats. Dat is een vulling van eigen vetweefsel, waarbij we maximaal tot één cupmaat groter kunnen gaan. Voor meer informatie over deze techniek kunt u terecht op onze pagina over lipofilling.

Vergoeding borstvergroting kosten

U krijgt uw borstvergroting in sommige gevallen vergoed via uw zorgverzekeraar. Hiervoor is een medische indicatie en een aanvraag bij uw zorgverzekaar benodigd. Houd rekening met o.a. de volgende richtlijnen van de zorgverzekaar:

 • Het ontbreken van borstvorming. Er is sprake van het ontbreken van borstvorming wanneer u minder dan 1 centimeter klierweefsel heeft en er geen plooi onder de borst zichtbaar is.
 • Verloren volume aan één borst door bijvoorbeeld borstamputatie als gevolg van een ziekte of ongeluk.

Een borstvergroting wordt niet vergoed bij:

 • Cosmetische redenen van de borstvergroting
 • Een aangeboren ongelijkheid van de borsten
 • Psychische klachten

‘Ik ben in 2003 voor het eerst behandeld door Dr. van Selms en nu voor de prothesewissel met net zoveel betrokkenheid, luisterend oor en service ontvangen. Wat een vakman Dr. Selms met echt oor voor je eigen gevoel.’

‘Vriendelijk personeel, je voelt je op je gemak. Perfecte zorg. Uitstekend resultaat. De kosten van de borstvergroting werden bij mij volledig vergoed door de zorgverzekering. Geen pijn en complicaties. Dr. Winters en team bedankt!’

‘Jan van Goyen Kliniek is een aanrader! Zowel chirurg (Dr. M. Buncamper) als personeel zijn zeer deskundig, vriendelijk, betrokken. Verzorging na de operatie was top. Ik ben zeer tevreden over deze ervaring.’

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de borstvergrotende operatie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.