Home | Plastische chirurgie | Borstvergroting: kosten, info en resultaten

Borstvergroting

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan drieduizend borstvergrotende operaties uitgevoerd. Een borstvergroting wordt gedaan om borsten meer volume te geven of om ze te veranderen van vorm. Door een borstvergroting krijgen uw borsten een natuurlijke, stevige uitstraling.

 • Behandelplan op basis van uw wensen
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Gratis consult met uitgebreid advies
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

De borstvergrotende operatie

Een borstvergroting kan een ingrijpende stap zijn en daarom leggen wij u uit hoe het proces van een borstvergrotende operatie in zijn werk gaat.

Stap 1: het eerste consult

Het geven van voorlichting en informatie is erg belangrijk. Tijdens een persoonlijk consult worden de voordelen maar ook zeker de nadelen van een operatie met borstprothesen besproken. De plastisch chirurg bespreekt met u uw wensen over de grootte en vorm van uw borsten. Hierbij houdt de chirurg rekening met de huidige vorm van uw borsten, met eventuele asymmetrie, de elasticiteit van de huid en met de plaats van de tepels en de tepelhof. In overleg kiest u de prothesen. Dit kunnen ronde of druppelvormige (anatomische) prothesen zijn. Uiteraard werken we alleen met gecontroleerde, medisch verantwoorde prothesen die zijn toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid. Vervolgens geeft de chirurg aan waar de littekens van de operatie komen en of de borstprothese voor of (schuin) achter de borstspier wordt geplaatst. Ook vertelt hij over de operatierisico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting met borstprotheses. In deze patiëntfolder vindt u meer informatie over een operatie met borstprothesen. Naast vergrotingen met protheses vinden er steeds meer borstvergrotingen met lipofilling plaats. Voor meer informatie over een lipofilling klik hier.

Stap 2: de operatie

De operatie voor een borstvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt een borstprothese ingebracht vóór of (schuin) achter de borstspier. Waar deze geplaatst wordt, bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens het eerste consult. De implantaten worden via een snede in de plooi onder de borst ingebracht. Er wordt een holte gemaakt die zo groot is dat de borstprothese er goed in past. De huid wordt vervolgens gehecht met oplosbare hechtingen. Eventueel wordt er een pleisterverband op de borsten aangebracht. 

Stap 3: na de operatie

De eerste dagen na de operatie is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Na een aantal dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Vermijd de eerste twee weken zwaar werk en tillen. Sporten kan weer zes weken na de borstvergroting. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan u bent geopereerd. De eerste tijd voelen de borsten erg stevig aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen en zullen de borsten steeds soepeler aanvoelen. Ook zal de vorm van de borsten vlak na de ingreep nog veranderen. De littekens kunnen er tevens wat vurig uitzien. Deze vurigheid verdwijnt in de loop van een jaar, waarna ze de kleur van de huid krijgen en minder zichtbaar worden. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, ga daarom niet met uw borsten in de zon.

Resultaten van een borstvergroting

In het algemeen is het resultaat van een borstvergroting goed te voorspellen, daarbij is het wel belangrijk dat u uw wensen van tevoren duidelijk maakt aan de plastisch chirurg. Toch is er geen volledige garantie te geven op het esthetische resultaat. De littekens die ontstaan na de ingreep zijn ongeveer vijf centimeter lang en zijn na een aantal maanden vrijwel onzichtbaar.

Behandelend artsen borstvergroting

Tijdens het eerste, gratis consult wordt met uw behandelend plastisch chirurg de borstvergroting doorgenomen van voorzorg tot nazorg en worden uw vragen over de ingreep beantwoord. Na het consult zal er ook een gesprek plaatsvinden met een van onze consulenten.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee, zo ook een borstvergroting. Door het geven van de juiste voorlichting en voorzorg willen wij de kans op risico’s verkleinen. Door onze instructies voorafgaand aan de borstvergroting goed op te volgen, minimaliseert u de kans op complicaties. Enkele mogelijke complicaties van een borstvergroting kunnen zijn:

 • Gevoelsverandering in uw borsten
 • Allergische reacties op de verdoving of het hechtmateriaal
 • Verplaatsing en/of ruptuur van de borstprothese
 • Kapselcontractie
 • Zwellingen of nabloedingen
 • Infecties

Voor een volledige voorlichting over de risico’s en complicaties is het belangrijk dat u de chirurgische bijsluiter van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie) goed doorleest. De laatste versie vindt u hier. Ook merken wij dat er steeds meer vragen komen over BII / ASIA en daarom vindt u hier meer informatie over dit onderwerp. Daarnaast is er een patiëntfolder van de NVPC met daarin duidelijk omschreven wat u allemaal moet weten over een operatie met siliconen borstimplantaten. 

Ervaringen met borstvergrotingen

“Ik was super zenuwachtig. Maar ben vanaf het moment dat ik binnen kwam tot ik weer weg ging fantastisch geholpen. Dit is de kliniek en dokter die ik iedereen zal aanbevelen. En het belangrijkste na de operatie minimale pijn en het resultaat is om verliefd op te worden!”

Ik heb lipofilling van de borsten laten doen door dr. Hay Winters. Er is vet van de benen in de borsten gespoten. Ik kan dr. Winters en deze kliniek echt aanbevelen, super vriendelijk en vakkundig personeel! Heel aardige en kundige arts!

Prijzen van een borstvergroting

Wat de kosten van een borstvergroting zijn, is afhankelijk van het soort borstvergroting dat bij u wordt uitgevoerd. Om u een idee te geven van de prijzen van een borstvergroting, geven wij u hieronder een indicatie.

BorstvergrotingPrijs
Met ronde Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.000,-*
Met ergonomics Motiva borstimplantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 4.100,-**
*Meerprijs ronde implantaten boven 600 cc € 300,-
**Meerprijs ergonomics implantaten boven 600 cc€ 350,-
Met Monobloc implantaten
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)
€ 3.950,-
Meerprijs Monobloc implantaten boven 600 cckosteloos
Meerprijs prothesewissel€ 600,-
Meerprijs capsulectomie (tot Baker 3) € 1.000,-
Meerprijs hybride borstvergroting met lipofilling€ 3.600,-
Borstversteviging/vergroting middels lipofilling€ 5.000,-
Elke vervolgsessie€ 4.500,-

Een borstvergroting wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In enkele gevallen wordt de borstvergroting bij medische indicatie wel vergoed. Hierover kunt u advies opvragen bij uw zorgverzekeraar.

AFSPRAAK MAKEN


Wilt u meer informatie over de borstvergrotende operatie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.