Bel: 020 – 3055 847

Menu

Wenkbrauwcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Wenkbrauwcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Kijkt u weleens in de spiegel en ziet u er dan vermoeid uit of heeft u een norse blik? Dit is iets wat wij vaak horen van patiënten met laaghangende wenkbrauwen. Wenkbrauwen die zijn verzakt kunnen niet alleen leiden tot esthetische ontevredenheid, maar ook tot medische klachten. Gelukkig kunnen onze plastisch chirurgen u hierbij helpen! Een wenkbrauwcorrectie, ook wenkbrauwlift genoemd, biedt hiervoor uitkomst.

In onze kliniek merken wij dat patiënten het soms lastig vinden om te bepalen welke ingreep het beste bij hun situatie past. Tijdens een persoonlijk consult kan de chirurg aan de hand van uw wensen een advies uitbrengen en een behandelplan op maat maken. Tijdens dit consult staat een eerlijk en deskundig advies centraal. Overweegt u een wenkbrauwcorrectie en bent u voorafgaand aan het consult informatie aan het verzamelen? Dan vindt u hier alvast antwoord op de 10 meestgestelde vragen.

1. Wat is een wenkbrauwlift?

Vaak worden lage wenkbrauwen veroorzaakt door de zwaartekracht en het verlies van huidelasticiteit. Het is ook mogelijk dat een genetische aanleg de oorzaak is. Bij een wenkbrauwlift wordt dit gecorrigeerd en worden de laaghangende wenkbrauwen hoger geplaatst of teruggebracht naar hun oorspronkelijke positie. Omdat hierbij het corrigeren van de huid van het voorhoofd een belangrijke rol speelt, wordt deze ingreep soms ook wel een voorhoofdslift genoemd.

2. Welke soorten wenkbrauwlifts zijn er?

De wenkbrauwen kunnen op verschillende manieren gelift worden, zowel chirurgisch als niet-chirurgisch. Bij de niet-chirurgische benadering worden de wenkbrauwen zonder operatie subtiel gelift door middel van injectables (met botulinetoxine). Als het gewenste resultaat niet kan worden bereikt met injectables, kan er worden gekozen voor een chirurgische ingreep. De meest uitgevoerde wenkbrauwverhogende operaties zijn:

  • Wenkbrauwsuspensie
  • Laterale wenkbrauwlift
  • Endoscopische wenkbrauwlift

Tijdens het consult bepaalt de plastisch chirurg welke methode voor uw situatie geschikt is.

3. Kan een wenkbrauwlift ook in combinatie met een bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd?

Zeker! Een ooglidcorrectie wordt regelmatig uitgevoerd in combinatie met een wenkbrauwsuspensie. Bij een wenkbrauwsuspensie wordt de wenkbrauw via hetzelfde litteken van de bovenooglidcorrectie op een hogere positie vastgezet met behulp van een onderhuidse hechting. Deze combinatie wordt regelmatig uitgevoerd, omdat hangende bovenoogleden kunnen worden veroorzaakt door overtollige huid boven het oog en een lage stand van de wenkbrauwen. In geval van aanzienlijke laagstand wordt vaker gekozen voor een directe of endoscopische lift.

4. Wat is het verschil tussen een laterale wenkbrauwlift en een endoscopische wenkbrauwlift?

Laterale wenkbrauwlift

Een laterale, oftewel directe, lift wordt over het algemeen uitgevoerd bij patiënten met een groter voorhoofd. Daarom wordt deze techniek ook gebruikt bij het verkleinen van het voorhoofd. Er wordt bij deze operatie een verticaal litteken gemaakt bij de haargrens, waar het niet opvalt. Vervolgens wordt de huid op het voorhoofd losgemaakt, naar boven getrokken en overtollige voorhoofdshuid verwijderd. De haargrens gaat hierbij niet omhoog maar blijft op dezelfde positie.

Endoscopische wenkbrauwlift

Bij patiënten met een kleiner voorhoofd is het ook mogelijk om de wenkbrauwen endoscopisch te liften, omdat hierbij de haargrens iets naar boven verschuift. Hierbij worden in het haar kleine incisies gemaakt en wordt de huid op het voorhoofd en de wenkbrauwen gelift.

5. Wanneer komt u in aanmerking voor een wenkbrauwlift?

Lage wenkbrauwen kunnen medische klachten veroorzaken: beperkt zicht, vermoeidheid, vermoeide ogen, een drukkend gevoel aan de oogleden en hoofdpijn (e.g. pijn boven het oog bij de wenkbrauw). Daarnaast kunnen laaghangende wenkbrauwen esthetisch gezien een norse en vermoeide uitstraling geven. Een wenkbrauwlift kan hierbij uitkomst bieden. Of een wenkbrauwcorrectie de juiste behandeling is voor uw uitgangssituatie en wensen? Daar adviseert één van onze plastisch chirurgen u graag over tijdens een vrijblijvend consult.

6. Wat kost een wenkbrauwlift?

Er zijn verschillende manieren waarop wenkbrauwen gelift kunnen worden en de kosten variëren dan ook per type wenkbrauwlift. Bij ons is een wenkbrauwlift mogelijk vanaf €1950.

7. Is een wenkbrauwlift pijnlijk?

De wenkbrauwen kunnen enige tijd gevoelig blijven. Wij raden aan om in de eerste dagen na de operatie het behandelde gebied te koelen met koude kompressen om pijn en zwelling tegen te gaan. Aanvullend kan paracetamol als pijnstiller worden ingenomen. Over het algemeen horen wij van patiënten terug dat de wenkbrauwlift hen alles is meegevallen.

8. Wat is het resultaat van een wenkbrauwlift?

Een hogere positie van de wenkbrauwen kan klachten zoals beperkt zicht, vermoeidheid, hoofdpijn, vermoeide ogen en een drukkend gevoel aan de oogleden verminderen of zelfs laten verdwijnen. Esthetisch gezien zult u een meer open en vriendelijke uitstraling krijgen, wat u er jeugdiger doet uitzien.

9. Hoe lang blijft het resultaat van een wenkbrauwlift zichtbaar?

Het verouderingsproces zal niet stoppen; daarom kunnen op den duur de wenkbrauwen door verzakking van de weefsels weer lager gaan hangen. Ondanks dat wij geen garantie kunnen bieden omdat ieder individu op een andere manier veroudert, gaan wij uit van ongeveer 10 jaar resultaat.

10. Waar moet ik op letten als ik een wenkbrauwlift wil ondergaan?

Na een wenkbrauwlift kan bij patiënten pijn, zwelling en/of blauwe plekken optreden. De zwellingen zullen over het algemeen verminderen na ongeveer twee tot zes weken.

De eerste week

Het is belangrijk om sporten, zwaar tilwerk en bukken te vermijden. Gedurende deze periode is het ook van belang om op de rug te slapen en twee kussens te gebruiken, zodat het hoofd hoger ligt. Deze adviezen hebben tot doel de druk op het behandelde gebied minimaal te houden voor een optimale genezing.

Gedurende twee weken

Wij raden aan om geen crème en make-up aan te brengen op het behandelde gebied. Indien van toepassing, adviseren wij geen lenzen te dragen.

Meer informatie?

Heeft u vragen die nog niet beantwoord zijn na het lezen van dit artikel? Geen zorgen, wij helpen u graag verder. Hier vindt u meer informatie over deze ingreep. Stelt u uw vragen liever direct aan een plastisch chirurg? Dan bent u van harte welkom bij ons in de kliniek voor een vrijblijvend consult.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam