Wegsnijden van huidplekjes

Voor het wegsnijden van huidplekjes, ook excisie genoemd, bent u bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen aan het juiste adres. Onze plastisch chirurgen helpen u graag verder.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Wegsnijden van huidplekjes

Voor het wegsnijden van huidplekjes, ook excisie genoemd, bent u bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen aan het juiste adres. Onze plastisch chirurgen helpen u graag verder.

Het wegsnijden van huidplekjes (excisie) is een van de meest toegepaste ingrepen om vervelende en/of ontsierende plekjes als moedervlekken, wratjes, fibromen, etc. te verwijderen. Het plekje wordt operatief verwijderd en gehecht. Overweegt u dit? Dan bent u bij ons in goede handen.

Huidplekje laten wegsnijden bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Verwijdering van vervelende of ontsierende plekjes
  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Kosten wegsnijden huidplekje(s)

Wegsnijden huidplekjes (onverzekerd)Prijs
vanaf € 500,-

De behandeling

De plastisch chirurg tekent het gebied af en geeft een plaatselijke verdoving. Het inspuiten van de verdovingsvloeistof geeft soms een wat branderig gevoel. De huid kan door het inspuiten wat opzwellen en tijdelijk bleek van kleur worden. De huid wordt langs het afgetekende gebied ingesneden en het stukje huid wordt verwijderd tot in het onderhuidse vetweefsel. Eventuele kleine bloedende vaatjes brandt de chirurg dicht. De wondranden worden vervolgens aan elkaar gehecht of geplakt. Het wegsnijden van huidplekjes voelt u tijdens de behandeling wel maar u ervaart geen pijn.

Na het wegsnijden van huidplekjes

U krijgt na de behandeling het advies de plek zo schoon mogelijk te houden. Dit kan met een speciaal daarvoor bestemde pleister/tape. Als de specialist de wond heeft gehecht, dan worden de hechtingen een week later verwijderd. Na de behandeling kunt u pijn ervaren. U kunt gerust een pijnstiller innemen, bij voorkeur Paracetamol. Geen aspirine, dat vergroot de kans op nabloedingen.

Genezing

Voor de genezing is het van belang om spanning op de wondranden zoveel mogelijk te vermijden. Vooral wonden op de rug, schouders en onderbenen kunnen bij beweging flink onder spanning staan. Bepaalde bewegingen zoals bukken, tillen, kleding aan- en uittrekken moet u vermijden of uiterst voorzichtig uitvoeren. Sporten wordt, afhankelijk van de plaats en grootte van de wond, één tot vier weken na de ingreep, afgeraden.

Ultraviolette stralen zijn niet goed voor de littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Bovendien kan blootstelling aan de zon pigmentverstoring in het behandelde gebied veroorzaken waardoor het litteken donkerder kan worden. Het beste kunt u de eerste drie maanden na de behandeling de littekens bedekt houden en vanaf 2 weken na de operatie de huid insmeren met een sunblock.

Complicaties

In bijna alle gevallen treedt er na het wegsnijden van huidplekjes littekenvorming op. Bij de één geneest het litteken beter dan bij de ander. Soms is er al na een paar maanden bijna niets meer te zien van het litteken. Dit is afhankelijk van het huidtype. Soms komt het voor dat het litteken zeer verdikt. Er kan hypertrofie (overmatige aanzwelling of vergroting) of keloïdvorming (littekengezwel) optreden. Patiënten met een Aziatische of Creoolse huid hebben meer kans op deze complicatie. Deze aanleg is soms erfelijk. De kenmerken van een hypertrofische litteken zijn: een hard en dik, soms pijnlijk litteken, verheven boven de omringende huid, vaak verkleurd of wit of roodachtig.

Een keloïd is een bijzonder soort litteken. Het litteken is zeer hard en dik, vaak zeer pijnlijk en rood. Keloïden groeien over de grenzen van de verwondingen heen en kunnen zeer grote huidgebieden bedekken. De huid van de borst, bovenarmen, oren en schouders zijn veel voorkomende plaatsen waar keloïd kan ontstaan. Als u het vermoeden heeft dat uw litteken hypertrofie of keloidvorming geeft, neem dan contact op met uw plastisch chirurg voor verdere behandeling.

Er kan een bloeduitstorting ontstaan, waarbij meestal ook een zwelling optreedt. Ook kan er een infectie optreden, die zich uit door pijn zwelling, roodheid en pus uit de wond.

Als zich onverwachts problemen voordoen, bijvoorbeeld wanneer er een ontsteking ontstaat, neemt u contact met ons op.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam