Waar moet u aan denken bij een plastisch chirurgische ingreep?

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Waar moet u aan denken bij een plastisch chirurgische ingreep?

Een plastisch chirurgische ingreep kan een spannend proces zijn. Voordat u een beslissing neemt, is het raadzaam om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten, een deskundige chirurg te vinden en de juiste informatie in te winnen. Als kliniek vinden wij het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen in iedere stap van het proces. In dit artikel vindt u daarom een aantal tips en richtlijnen wanneer u oriënterende bent voor een ingreep. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

De kliniek

Wanneer u op zoek bent naar een kliniek, dan is ons advies om allereerst te controleren of de kliniek 24 uur per dag zorg aanbiedt. Na een plastisch chirurgische ingreep wilt u op ieder moment van de dag terecht kunnen met uw vragen en zorgen.

Ondanks dat wij een kleinschalige kliniek zijn, kunt u bij ons gelukkig 24/7 terecht. Esthetisch Centrum Jan van Goyen is namelijk dochteronderneming van OLVG. U heeft bij ons dus niet alleen de voordelen van een kleinschalige kliniek, maar ook de voordelen van een groot ziekenhuis.

Naast 24/7 toegang tot zorg, wilt u natuurlijk ook zeker weten dat u een kliniek kiest die goed bekend staat. Doe daarom gedegen onderzoek op internet en raadpleeg reviews op verschillende websites.

De arts

Het belangrijkste aspect van de ingreep is misschien wel de behandelend arts. Het is prettig om een klik te hebben met de plastisch chirurg door wie u geopereerd wordt, maar nog belangrijker is zijn of haar deskundigheid.

Toets zijn of haar deskundigheid

  • Controleer of de arts geregistreerd plastisch chirurg is. U kunt hiervoor de registratie in het BIG-register controleren. Verder kunt u nagaan of de arts een lidmaatschap heeft bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Dit is geen wettelijk vereiste, maar een lidmaatschap betekent wel dat de arts vakgerelateerde kennis bijhoudt.

  • Zoek op Google of social media naar voor en na foto’s van uitgevoerde operaties door deze arts. Ook tijdens het consult kunt u vragen of u resultaten kunt bekijken.

Verder stelt u de arts natuurlijk vragen tijdens het consult. Ook dit is een manier om zijn of haar deskundigheid te toetsen. Twijfelt u aan de deskundigheid van de arts? Dan is ons advies om verder te zoeken. Nederland kent een groot aantal deskundige plastisch chirurgen en u moet volledig achter uw keuze staan, het gaat immers om uw lichaam en gezondheid.

Informatie over de ingreep

Een plastisch chirurgische ingreep roept doorgaans talloze vragen op. Ons advies is om al uw vragen op te schrijven en deze mee te nemen naar het consult. Zelfs wanneer u het antwoord op internet kunt vinden, is het raadzaam om toch uw vragen aan de arts voor te leggen. Hij of zij kan u een duidelijk, eerlijk en volledig antwoord geven. Wees ook niet bang om door te vragen.

3 vragen om te stellen

De arts geeft u tijdens een consult vanzelfsprekend veel informatie. U mag verwachten dat veel van uw vragen daarom automatisch beantwoord worden. Toch is het prettig om ook zelf voldoende vragen te stellen, zodat u zeker weet dat u een weloverwogen keuze kunt maken.

3 vragen die wij u adviseren altijd te stellen zijn:

  • Welke ingreep past bij mijn wensen? En zijn er alternatieven voor deze ingreep?
  • Is mijn verwachting van deze ingreep realistisch? Hierbij is het belangrijk dat u uitlegt aan de plastisch chirurg wat precies uw beeld van het resultaat is. Hij of zij kan u dan vertellen in hoeverre uw verwachting haalbaar en realistisch is.
  • Wat zijn de voor- en nadelen van deze ingreep?

Tips voor het consult

Om het optimale uit het consult te halen, geven wij u een aantal tips.

1. Geef het aan als u iets niet begrijpt. U heeft recht op duidelijke informatie en de arts neemt graag de tijd voor u. Voelt u zich dus echt vrij om door te vragen en zoveel mogelijk informatie in te winnen.

2. Maak geen overhaaste beslissing. U hoeft niet direct na het consult te beslissen of u de ingreep wilt ondergaan. Ons advies is om hier juist de tijd voor te nemen. Doe het alleen als u er helemaal achterstaat en een klik voelt met de arts. Wilt u de arts nog een keer zien? Geen probleem, u bent altijd welkom voor een tweede consult.

3. Maak aan de arts kenbaar wat u precies van de ingreep verwacht. Soms is het ideaalbeeld wat men nastreeft niet realistisch. Het is daarom raadzaam om tijdens het consult goed met de arts te bespreken wat u verwacht van de ingreep.

De herstelperiode

Na een plastisch chirurgische ingreep krijgt u altijd te maken met een herstelperiode. Afhankelijk van het type ingreep, kan dit herstel enkele dagen tot 6 weken duren. Het is belangrijk om bij uw behandelend arts of uw consulent informatie in te winnen over dit herstel. De weken na de ingreep moet u uw dagelijks leven er op inrichten, dus het is handig om tijdig te weten welke maatregelen u moet treffen.

Ook helpt de informatie over de herstelperiode om een goed moment voor de operatie te kiezen. Overweegt u bijvoorbeeld een buikwandcorrectie maar bent u in de zomer doorgaans erg actief? Dan kunt u de ingreep beter na de zomer plannen, omdat u anders wellicht herstellende bent in de weken dat u liever actief was geweest. Zo geldt voor iedere plastisch chirurgische ingreep: hoe meer informatie u hebt, hoe beter u een beslissing kunt nemen.

Overweegt u een ingreep?

Wanneer u zich nog oriënteert en op zoek bent naar een geschikte kliniek, dan bent u bij ons altijd van harte welkom voor een vrijblijvend consult. Onze plastisch chirurgen geven u graag een eerlijk en helder advies, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor Esthetisch Centrum Jan van Goyen?

  • Persoonlijke zorg op het hoogste niveau
  • Vrijblijvend consult om al uw wensen, vragen en verwachtingen te bespreken
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op KliniekErvaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Wij zijn 100% dochteronderneming van OLVG

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam