Tepelcorrectie

Bent u ontevreden over uw tepels? U bent niet alleen. Een te grote tepelhof of ingetrokken tepels kunnen als zeer onaangenaam worden ervaren. Meestal kan dit probleem verholpen worden door een relatief kleine operatieve ingreep: een tepelcorrectie. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Tepelcorrectie

Bent u ontevreden over uw tepels? U bent niet alleen. Een te grote tepelhof of ingetrokken tepels kunnen als zeer onaangenaam worden ervaren. Meestal kan dit probleem verholpen worden door een relatief kleine operatieve ingreep: een tepelcorrectie. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Elke tepel bestaat uit twee delen: de tepel en het tepelhof. De tepel is het uitstekende gedeelte en het tepelhof is het ronde gedeelte rond de tepel. Een tepelcorrectie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Tijdens het eerste consult bepaalt de plastisch chirurg met u welk deel van de tepel gecorrigeerd moet worden.

Tepelcorrectie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
  • Gemiddeld beoordelen onze patiënten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Het consult

Er zijn verschillende manieren om een tepelcorrectie uit te voeren. Tijdens het eerste consult zal de plastisch chirurg aan de hand van lichamelijk onderzoek bepalen welke methode voor u het beste is. Er worden foto’s gemaakt voor in het medisch dossier.

Soorten tepelcorrecties

We leggen u uit welke ingrepen Esthetisch Centrum Jan van Goyen onderscheidt. Wilt u de mogelijkheden liever van een arts horen? Boek dan een vrijblijvend consult, we leggen ’t u graag uit.

Ingetrokken tepels

Er bestaan verschillende vormen van ingetrokken tepels. Een tepel kan slecht gevormd zijn bij uw geboorte en vanaf de puberteit naar binnen trekken. Soms moeten dan de melkgangetjes naar de tepel los gemaakt worden om dit te corrigeren. U kunt dan geen borstvoeding meer geven. Maar ook een normaal gevormde tepel kan naar binnen trekken. De tepel kan naar buiten gebracht worden en blijvend ondersteund worden door een tijdelijk lusje of piercing. Na deze ingreep kunt u wel borstvoeding blijven geven omdat de melkgangetjes bij deze ingreep intact blijven.

Te lange tepels

Te ver uitstekende of te lange tepels kunnen een gevolg zijn van erfelijke aanleg of het geven van borstvoeding. De tepel kan aangepast worden door het wegsnijden van een deel van de tepel. Deze ingreep kan onder plaatselijke verdoving.

Tepelhofverkleining

Een te grote tepelhof kan op verschillende manieren verkleind worden. De borstklier en de melkgangetjes blijven meestal intact. Dit betekent dat u ook na de ingreep borstvoeding kunt geven. Een correctie van een vergrote tepelhof wordt uitgevoerd door het verwijderen van een deel van de gepigmenteerde huid rond de tepel of rond de tepelhof. Vaak wordt een tepelhofverkleining uitgevoerd in combinatie met een borstlift of een borstverkleining.

Tepelcorrectie: de operatie

Op de dag van de operatie meldt u zich bij de balie. Daar wordt u opgehaald door de verpleegkundige die u meeneemt naar de behandelruimte. Over het algemeen wordt de tepelcorrectie onder lokale verdoving uitgevoerd. Alleen een uitgebreide tepelcorrectie vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose). Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg kleine insneden om de tepel te corrigeren.

Deze incicies worden na de operatie nauwkeurig gehecht. Er wordt gebruik gemaakt van deels oplosbare of niet-oplosbare hechtingen. Hechtingen die niet vanzelf oplossen worden na een week door de plastisch chirurg verwijderd. De operatie duurt ongeveer een half uur en na de operatie mag u onder begeleiding de kliniek verlaten.

Nazorg en herstel

Na een tepelcorrectie kunt u napijn ervaren. U kunt gerust een pijnstiller innemen, bij voorkeur Paracetamol. Geen aspirine, dit vergroot namelijk de kans op nabloedingen. De eerste dagen na de operatie is er zwelling aanwezig, dit neemt vanzelf af. Vermijd hitte en lichamelijke inspanning om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Dagelijkse activiteiten waarbij u zich niet hoeft in te spannen kunt u 24 tot 48 uur na de operatie hervatten. In het begin zullen de littekens vurig zijn, de littekens hebben doorgaans 3 maanden tot 1 jaar nodig om volledig te herstellen.

Na de operatie zijn wij in geval van spoed of dringende vragen 24/7 bereikbaar.

Kosten tepelcorrectie

Correctie (ingetrokken) tepel(s)
Eén tepelVanaf € 920,-
Beide tepelsVanaf € 1.370,-

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Risico’s en complicaties

Een tepelcorrectie is een cosmetische ingreep en brengt daarom dezelfde risico’s met zich mee als elke andere operatie. De kans op een complicatie is echter vrijwel nihil. Tijdens het intakegesprek bespreekt uw behandelend arts de risico’s van de ingreep zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. De complicaties die kunnen optreden na een tepelcorrectie zijn:

Infecties en nabloedingen
Nabloeding
Slechte wondgenezing
Gevoelsveranderingen
Asymmetrie
Zichtbare (verdikte) littekens
Soms kunnen vrouwen nog borstvoeding geven, terwijl het voor anderen onmogelijk is. Neem altijd meteen contact op als er zich onverwachts problemen voordoen.

Reviews en ervaringen tepelcorrectie

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam