Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie wordt ook labiacorrectie genoemd. Overwegingen om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren, kunnen zowel esthetisch als medisch van aard zijn.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie wordt ook labiacorrectie genoemd. Overwegingen om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren, kunnen zowel esthetisch als medisch van aard zijn.

Schaamlipcorrectie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Schaamlippen kunnen een ongemakkelijk of onzeker gevoel veroorzaken. Misschien omdat ze gevoelsmatig te groot zijn of uitsteken. Of ze zorgen voor fysiek ongemak tijdens het fietsen, sporten, lopen of vrijen. Een schaamlipcorrectie, ook wel labiareductie genoemd, verhelpt deze klachten. Tijdens een schaamlipcorrectie worden de kleine, binnenste, de buitenste of de clitoralhood van de schaamlippen verkleind. Soms is een combinatie met een andere behandeling mogelijk. Denk aan een venusheuvellift. Wij helpen u graag verder!

  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Mogelijk onder lokale verdoving of algehele anesthesie 
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC

Het consult

Gedurende het eerste consult onderzoekt de plastisch chirurg of een schaamlipcorrectie de juiste oplossing kan bieden. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en de daarbij passende mogelijkheden. Ook worden er vragen gesteld over uw gezondheid en medische achtergrond. Om uw uitgangssituatie goed te beoordelen, vindt er kort een lichamelijk onderzoek plaats. Na het gesprek met de plastisch chirurg heeft u een gesprek met de consulente. Daar krijgt u praktische informatie over het behandeltraject. Denk hierbij aan: kosten, planning en nazorg.

Labiacorrectie: de operatie

De operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Wanneer u kiest voor lokale anesthesie krijgt u een aantal injecties in de schaamlippen met een heel dun naaldje zodat u schaamlippen tijdens de ingreep gevoelloos zijn. De prikjes kunnen venijnig aanvoelen en daarom is het mogelijk om vooraf aan deze injecties een verdovende crème aan te brengen. Informeer voor deze crème bij de plastisch chirurg of verpleegkundige. 

De ingreep duurt ongeveer dertig minuten. Tijdens de operatie wordt het overschot van uw schaamlippen weggenomen en worden de bloedvaatjes dichtgebrand. De plastisch chirurg hecht het wondgebied met oplosbare hechtingen die u achteraf niet hoeft te laten verwijderen.

Nazorg en herstel na een schaamlipcorrectie

Enkele uren na de operatie mag u, onder begeleiding, Esthetisch Centrum Jan van Goyen verlaten. U mag niet zelf autorijden of met het openbaar vervoer reizen. Na de operatie, vooral de eerste 24 uur, kunnen de schaamlippen gezwollen en pijnlijk zijn. Ook kunt u enig bloedverlies hebben, dit is normaal. De zwelling vermindert na ongeveer een week.

U kunt de zwelling verminderen door het gebruik van icepacks die u na de operatie ieder uur gedurende 5 tot 10 minuten op het wondgebied legt (wel een dunne (thee)doek tussen huid en icepack gebruiken). Zorg dat u het behandelde gebied goed wast met water en voorzichtig droog dept. De eerste week na de operatie kunt u het wondgebied tweemaal daags douchen. De eerste dagen na de operatie mag u het wondgebied ook spoelen tijdens het plassen.

Na de operatie kunt u gebruikmaken van maandverband. Dit voelt zacht aan en voorkomt vlekken in uw kleding. Ga vooral de eerste week na de operatie niet scheef in een stoel zitten en ook niet op een zogeheten ‘windring’ zitten. Dit leidt tot extra zwelling of irritatie. Als u last heeft van bloedverlies, kunt u tien minuten op een kussentje of een opgerold handdoekje zitten. Het bloeden stopt dan vanzelf. Indien u pijnstillers nodig heeft, gebruik dan Paracetamol. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft of onzeker bent over het herstel. 

Labiacorrectie genezing

De wondgenezing na een labiacorrectie is een geleidelijk proces. Gedurende enkele weken na de operatie kan nog enige zwelling aanwezig zijn. Het eindresultaat van de schaamlipcorrectie is pas ongeveer zes weken na de operatie zichtbaar. Deze periode heeft een wond nodig voor een optimale genezing. Littekens zijn nauwelijks zichtbaar.

De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten als school en werk een week na de operatie hervatten. Voorkom na de operatie krabben en wrijven aan de wond en voorkom zware inspanningen. Seksueel contact moet u vier tot vijf weken vermijden.

Kosten schaamlipcorrectie

SchaamlipcorrectiesLokale verdovingNarcose
Schaamlipcorrectie€1.940,-€2.570,-
Combinatie binnenste schaamlippen + verkleinen clitoralhood€2.570,-€3.200,-

Vergoeding/kosten schaamlipcorrectie

Over het algemeen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Alleen bij een medische indicatie zal vergoeding worden aangevraagd. Vraag de consulent om een prijsopgave of kijk direct op onze prijslijst.

Risico’s en complicaties

Een operatie brengt een kans op risico’s en complicaties met zich mee. Denk hierbij aan infecties, bloedingen of een reactie op de anesthesie. U kunt de kans op complicaties verminderen door de instructies van de plastisch chirurg strikt op te volgen.

Ook al wordt de operatie met de grootste zorg en door een ervaren plastisch uitgevoerd, toch kan geen garantie worden gegeven op een goed eindresultaat. Het is altijd mogelijk om in goed overleg met de plastisch chirurg een na-correctie uit te voeren.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Reviews en ervaringen labiacorrectie

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam