Prothesewissel of borstimplantaten verwijderen

Heeft u borstimplantaten en overweegt u deze te laten verwijderen of te laten wisselen? Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn prothesewissels en explantaties veelvoorkomende ingrepen. Ons team van plastisch chirurgen helpt u graag verder!

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Prothesewissel of borstimplantaten verwijderen

Heeft u borstimplantaten en overweegt u deze te laten verwijderen of te laten wisselen? Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn prothesewissels en explantaties veelvoorkomende ingrepen. Ons team van plastisch chirurgen helpt u graag verder!

Borstimplantaten verwijderen of wisselen?

Veel vrouwen komen bij de plastisch chirurg op consult met een vraag over de in het verleden geplaatste borstimplantaten. Logisch, want door de jaren heen zijn er veel verschillende borstimplantaten geplaatst. Het is belangrijk om deze prothesen goed te controleren en indien nodig een prothesewissel uit te voeren of de borstimplantaten te laten verwijderen. Het vervangen of verwijderen van de borstimplantaten wordt aanbevolen als er sprake is van ernstige kapselvorming, verouderde borstimplantaten, lekkage of ruptuur van het implantaat, ALCL verdenking of natuurlijke veranderingen van het lichaam door gewichtsschommelingen of zwangerschap waardoor de borsten slapper worden. 

Borstimplantaten vervangen of verwijderen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Eerlijke voorlichting voor een betrouwbare behandeling
  • Behandelplan op basis van uw wensen en klachten
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Een prothesewissel of het verwijderen van de borstimplantaten kan een ingrijpende stap zijn en daarom leggen wij u uit hoe het traject van deze operaties in zijn werk gaat. Bij deze operaties worden implantaten, die ooit voor een borstreconstructie of borstvergrotende operatie zijn ingebracht, vervangen of definitief verwijderd.

Het consult

De plastisch chirurg bespreekt met u uw wensen en verricht lichamelijk onderzoek. Eventuele klachten worden uitgebreid besproken. Hierdoor krijgt de plastisch chirurg een duidelijk beeld van de uitgangssituatie en het beoogde resultaat. Er wordt onder andere gekeken of er sprake is van kapselvorming, naar de vorm van de borsten en de elasticiteit van de huid. Indien u weet welke implantaten u destijds heeft laten plaatsen, neem deze informatie dan mee naar het eerste consult. Na dit consult weet u wat uw opties zijn, of u nu kies voor een prothesewissel, het verwijderen van de borstimplantaten of lipofilling.

Indien u kiest voor het vervangen van de borstimplantaten, wordt er bepaald welke implantaten worden geplaatst, of deze voor of achter de borstspier komen en waar de littekens komen. Uiteraard worden de mogelijke risico’s en complicaties met u doorgenomen. Na het gesprek bij de plastisch chirurg neemt de consulente alle praktische zaken over de planning en kosten met u door. Heeft u na het eerste consult nog vragen? Dan bent u uiteraard welkom voor een tweede consult voor de operatie.

De ingreep

Het vervangen of verwijderen van de borstimplantaten (eventueel met verwijderen van kapselvorming) duurt gemiddeld een tot anderhalf uur en de operatie vindt in de regel plaats onder algehele anesthesie.

Afspraak bij de anesthesist

Een borstcorrectie vindt altijd plaats onder algehele anesthesie. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden en veilig onder narcose te brengen, heeft u voor de operatie een gesprek met de anesthesist. Voor dit gesprek moet u een algemene vragenlijst over uw gezondheid invullen.

Hoe bereidt u zich voor op de operatie?

  • Zorg ervoor dat u nuchter bent voor de operatie (niet eten of drinken vanaf 23.00)
  • Overleg met de plastisch chirurg uw medicatiegebruik zodat u weet wat u wel of niet mag slikken op de dag van de operatie
  • Regel vervoer, u mag niet zelf rijden of met het openbaar vervoer reizen
  • Draag comfortabele kleding zodat u zich na de operatie makkelijk aan kunt kleden
  • Indien mogelijk is het wenselijk om de eerste dagen extra hulp in huis te hebben

Op de dag van de operatie meld je je bij de ontvangstbalie en vanaf dat moment bent u in goede handen. De verpleegkundige begeleid je naar het operatie complex waar nog gelegenheid is om de plastisch chirurg vragen te stellen. Pas na het aftekenen van het te opereren gebied wordt u door de anesthesist onder narcose gebracht.

Tijdens de operatie worden de prothesen verwijderd en indien besproken opnieuw ingebracht via een snede van vier à vijf centimeter in de natuurlijke borstplooi. Wanneer het mogelijk is, gebruikt de plastisch chirurg het oude litteken.

Bij een prothesewissel wordt de bestaande kapselvorming verwijderd en de borstholte wordt aangepast op het formaat van de nieuwe implantaten. Deze worden voor of achter de borstspier geplaatst.

Wanneer u ervoor kiest om de borstprothesen definitief te verwijderen, kan de plastisch chirurg het huidoverschot door de opgerekte huid corrigeren. Dit zal de plastisch chirurg tijdens het consult voorafgaand aan de operatie met u bespreken.

Aan het einde van de operatie, worden de insnedes zorgvuldig gehecht en afgeplakt met een pleister. Indien nodig worden de borsten verbonden met ondersteunend verband, wat bijdraagt aan het herstel van de borsten.

Drains
Na de operatie kan het voorkomen dat er wondvocht uit de wond komt. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren, worden er indien nodig twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. Dit gebeurt in de meeste gevallen de volgende ochtend.

Na de operatie wordt u wakker op de uitslaapkamer. Bent u weer helemaal bij, dan gaat u naar het kort verblijf. Als u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag u weer naar huis. Uw begeleider of chauffeur kan u dan ophalen.

Nazorg en herstel na prothesewissel of verwijderen borstimplantaten

Na de operatie krijgt u van de kliniek een sportbeha die u de eerste weken dag en nacht moet dragen. De eerste dagen na de operatie is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Na een aantal dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Vermijd de eerste twee weken lichamelijk intensief werk en tillen. Sporten mag weer zes weken na de operatie. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan u bent geopereerd.

De eerste periode voelen de borsten onnatuurlijk aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen, zullen de borsten steeds soepeler aanvoelen en krijgt u uw normale gevoel terug. De littekens kunnen er na de operatie wat vurig uitzien. Deze vurigheid verdwijnt in de loop van een jaar, waarna ze de kleur van de huid krijgen en minder zichtbaar worden. UV stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven.

Na de operatie

• Na 24 mag u weer douchen maar de wonden mogen niet weken. In bad of zwemmen mag u pas 6 weken na de operatie
• Na twee weken kunt u weer autorijden
• De eerste 4 weken mag je niet zwaar tillen
• De eerste 6 weken mag je niet intensief sporten
• Als je geen lichamelijk inspannend werk hebt, kun je na ongeveer 2 weken ook weer aan het werk.
• Het beste kunt u de littekens bedekt houden in de eerste maanden, ga daarom niet met uw borsten in de zon.

Na de operatie zijn wij in geval van spoed of dringende vragen 24/7 bereikbaar.

Kosten verwijderen borstimplantaten

Verwijderen borstprothesen (Zonder capsulectomie) Vanaf € 3.230,-
Verwijderen borstprothesen (met capsulectomie) Vanaf € 4.330,-
Verwijderen borstprothesen inclusief lipofillingvanaf €8.080,-

Prothesewissel voor en na foto’s

Borstimplantaten verwijderen voor en na

Meer voor en na foto’s van het verwijderen van borstimplantaten vindt u hier.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee. Door het geven van de juiste voorlichting en voorzorg willen wij de kans op risico’s verkleinen. Door onze instructies voorafgaand aan de operatie  goed op te volgen, minimaliseert u de kans op complicaties. Enkele mogelijke complicaties van een prothesewissel of het verwijderen van de implantaten kunnen zijn:

⊙ Gevoelsverandering in uw borsten
⊙ Allergische reacties op de verdoving of het hechtmateriaal
⊙ Verplaatsing en/of ruptuur van de borstprothese
⊙ Kapselcontractie
⊙ Zwellingen of nabloedingen
⊙ Infecties

Voor een volledige voorlichting over de risico’s en complicaties is het belangrijk dat u de chirurgische bijsluiter van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie) goed doorleest. Daarnaast is er een patiëntfolder van de NVPC met daarin duidelijk omschreven wat u allemaal moet weten over een operatie met siliconen borstimplantaten. 

Levensduur implantaten

Ondanks de integriteit van de borstimplantaten is nooit te voorspellen hoe lang de implantaten meegaan omdat dit mede afhankelijk is van het type implantaat, de manier van plaatsen en eventuele complicaties zoals kapselvorming. De implantaten die wij plaatsen zijn van de hoogste kwaliteit en omdat wij met verschillenden merken werken, krijgt u na het consult de informatie over de implantaten die u kiest.

Nacontroles

Na de operatie komt u na 2 tot 3 weken terug bij uw plastisch chirurg voor de eerste controle. De eindcontrole vindt na ongeveer drie maanden plaats. Heeft u vragen over het herstel of een complicatie? Dan bent u uiteraard altijd welkom in de kliniek. Alle controles zijn bij de prijs inbegrepen.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam