Ooglidcorrectie

Overweegt u een ooglidcorrectie? U bent niet de enige. Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende ingreep en één van de expertises van de plastisch chirurgen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat: u krijgt uw open, frisse blik terug!

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Ooglidcorrectie

Overweegt u een ooglidcorrectie? U bent niet de enige. Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende ingreep en één van de expertises van de plastisch chirurgen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat: u krijgt uw open, frisse blik terug!

Met een ooglidcorrectie corrigeren we het huidoverschot rondom de ogen. Verslapte huid van de bovenoogleden met plooivorming kunnen een zwaar en moe gevoel geven, het gezichtsveld beperken en irritatie van de huid en de ogen veroorzaken. Soms kunnen zware en verslapte bovenoogleden ook hoofdpijnklachten veroorzaken. Als geen ander snappen we dat men hier graag iets aan wil laten doen. Met een professionele ooglidcorrectie krijgt u weer een frisse en uitgeruste blik, ziet u meer en blijft make-up weer beter zitten. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat!

Ooglidcorrectie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

 • Herstellen van de verslapte huid rondom uw ogen
 • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten en wensen
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Soorten ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Voorafgaand aan de behandeling wordt u tijdens het consult zo nauwkeurig mogelijk onderzocht om uw situatie in kaart te brengen. Op basis van dit onderzoek doet de plastisch chirurg een voorstel voor de operatie. De meest voorkomende ingreep is een bovenooglidcorrectie. Ook de onderooglidcorrectie wordt vaak uitgevoerd. Een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie is mogelijk en bespreekbaar met uw plastisch chirurg.

Bovenooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van hangende oogleden en/of een vermoeide blik, voeren wij een bovenooglidcorrectie uit. Het huidoverschot van het bovenste ooglid en het overtollige vetweefsel worden door de plastisch chirurg kundig verwijderd. De insnede bij de bovenooglidcorrectie wordt gemaakt in de arcadeboog en daardoor is het litteken na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar. We voeren een bovenooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder uw ogen of hangende oogleden, voeren wij een onderooglidcorrectie uit. Het huidoverschot van het onderste ooglid en het overtollige vetweefsel worden door onze plastisch chirurg verwijderd. De insnede bij een onderooglidcorrectie valt vlak onder de wimperrand en daardoor is het litteken na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar. We voeren een onderooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving.

Het consult

Het is belangrijk dat u de juiste behandeling krijgt en daarom bepaalt de plastisch chirurg tijdens dit eerste consult of er aan de wensen van een ooglidcorrectie kan worden voldaan. Daarnaast wordt ook de ooglidcorrectie behandeling doorgenomen, bespreekt u de operatierisico’s en de herstelperiode. Ook worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier en wordt uw medische achtergrond doorgesproken. Hierbij is het voor de chirurg belangrijk om te weten hoe goed uw gezondheid is en of u eerdere ingrepen heeft ondergaan. Na het consult weet u precies waar u aan toe bent, wat de kosten voor de operatie zijn en hoelang het herstel van de ooglidcorrectie duurt.

De operatie

De bovenooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg nauwkeurig af welk deel van de huid verwijderd mag worden. Bij een bovenooglidcorrectie maakt de chirurg vervolgens een kleine insnede in de huidplooi van het bovenooglid.

Een onderooglidcorrectie wordt vaak onder algehele anesthesie (narcose) uitgevoerd. Tijdens de onderooglidcorectie maakt de plastisch chirurg een kleine insnede onder de wimperrand van het onderooglid gemaakt.

Bij beide ingrepen wordt het vet en overtollige huid van de oogleden verwijderd. De combinatie van vetverwijderingen en verstrakking van de huid geeft optimaal resultaat. De plastisch chirurg plaatst hechtingen die we tijdens de eerste controle afspraak verwijderen.

Nazorg en herstel na een ooglidcorrectie

Na de operatie mag u meteen onder begeleiding naar huis. U mag niet zelf autorijden, zorg ervoor dat iemand u ophaalt uit de kliniek.

De eerste week na de ingreep ontstaan er blauwe plekken rondom uw ogen en kan er een zwelling van de oogleden ontstaan. Voor een bovenooglidcorrectie geldt dat het ongeveer zeven tot tien dagen aanhoudt en bij een onderooglidcorrectie duurt dit ongeveer twee tot drie weken. Tijdens de eerste controle afspraak worden hechtingen verwijderd. De oogleden moeten dan nog herstellen. In de eerste weken na de operatie neemt de zwelling af en worden de littekens steeds minder zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat van de ooglidcorrectie is na ongeveer drie maanden het beste zichtbaar en de littekens hebben tot een jaar nodig om volledig te herstellen.

Hersteltijd

3 tot 7 dagen na de correctie

Zwelling en pijn neemt af

Controleafspraak in onze kliniek

Dag 7 na de correctie
7 tot 10 dagen na de correctie

U mag lichamelijk licht werk uitvoeren

U mag fysiek zwaarder werk uitvoeren

4 tot 6 weken na de correctie
3 tot 4 maanden na de correctie

Het litteken is verminderd en het eindresultaat is zichtbaar

Meer informatie en tips over het herstel na een ooglidcorrectie vindt u hier.

Belangrijk na de ingreep

 • Stel uw ogen niet direct bloot aan zonlicht of uv-straling zonder een zonnebril of beschermende zonnebrandcrème.
 • Voorkom zwelling van de oogleden door ze te koelen met ijs.
 • Neem de eerste week voldoende rust zodat de zwelling kan verminderen.
 • Wrijf de eerste weken niet in uw ogen.
 • Neem eventueel paracetamol om de napijn tegen te gaan.
 • Houd de wond van de correctie de eerste twee dagen schoon en droog.
 • Gebruik geen make-up rondom uw oogleden.
 • Ga de eerste vier tot zes weken na de operatie niet sporten.

Kosten ooglidcorrectie

Soort ooglidcorrectiePrijs lokale verdovingPrijs met algehele narcose
Bovenoogleden€ 950,-€ 1.580,-
Bovenoogleden met suspension wenkbrauwen€ 1.550,-€ 2.180,-
Onderoogleden incl. suspension€ 2.210,-€ 2.840,-
Boven- en onderoogleden (incl. suspension onderoogleden)€ 3.060,-€ 3.690,-

Ooglidcorrectie voor en na

Het resultaat van uw ooglidcorrectie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan uw uitgangssituatie, de kwaliteit van uw huid en de genezingstendens.

Bovenooglidcorrectie bij EC Jan van Goyen

Risico’s en complicaties

Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele risico’s en complicaties van de ingreep. Onderstaande complicaties zijn zeer zeldzaam, maar kunnen wel degelijk voorkomen. Heeft u nog vragen over de ingreep of heeft u last van bijwerkingen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zeldzaam

 • Trekkend gevoel van oogleden door littekenreactie
 • Verhoogde druk in de oogkas
 • Bloeduitstorting
 • Last van tranende ogen
 • Last van droge ogen
 • Nabloeding van het ooglid en vetweefsel
 • Vochtophoping rondom de ogen
 • Gevoelloosheid van de oogleden

Zeer zeldzaam

 • Slecht openen en sluiten van de oogleden
 • Naar buiten krullen van de oogleden

Veelgestelde vragen over ooglidcorrecties

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

We voeren een ooglidcorrectie in de regel vaak uit onder plaatselijke verdoving. Soms komt het voor dat een onderooglidcorrectie lastiger uit te voeren is of de ingreep een combinatie is van diverse ingrepen en brengen we u daarom onder algehele narcose. Of dit in uw situatie het geval is, bespreken we tijdens het consultgesprek.

Kan ik snel weer aan het werk na de ingreep?

Neem na de ingreep voldoende rust om uw lichaam goed te laten herstellen na de ingreep. Ons advies is dan ook om niet direct weer aan het werk te gaan. U kunt na een week in uw eigen tempo uw werkzaamheden weer oppakken. U kunt dus, afhankelijk van het soort werk, na ongeveer een week weer aan het werk. De eerste vier weken mag u geen fysiek zware werkzaamheden uitvoeren. Heeft u dus lichamelijk zwaarder werk? Houd er dan rekening mee dat het vier tot zes weken duurt voordat u aan het werk kunt.

Mag ik mijn lenzen dragen na de ingreep?

Ons advies is om de eerste week na de ooglidcorrectie een bril te dragen. Na een week verwijderen wij de hechtingen uit uw oogleden en vanaf dat moment kunt u uw lenzen weer gaan dragen. Let er hierbij wel op dat u niet aan uw oogleden hoeft te trekken bij het inbrengen van de lenzen. Dit is namelijk niet bevorderlijk voor het herstel.


Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Ontvang de ooglidcorrectie prijslijst

Vul uw gegevens in en ontvang de prijslijst direct in uw mailbox.

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

De verpleging tijdens de behandeling was goed, ze houden je hand vast om je gerust te stellen. Ook krijg je vooraf een brief mee met informatie over de ooglidcorrectie en de voorbereidingen.

Vorige week een ooglidcorrectie ondergaan bij dokter Paula Roossink. Het eindresultaat is nog niet te beoordelen maar voor wat ik nu al kan zien, is het resultaat prachtig. Super goede arts en erg tevreden met de gang van zaken bij EC Jan van Goyen.

De verpleging tijdens de behandeling was goed, ze houden je hand vast om je gerust te stellen. Ook krijg je vooraf een brief mee met informatie over de ooglidcorrectie en de voorbereidingen.

Vorige week een ooglidcorrectie ondergaan bij dokter Paula Roossink. Het eindresultaat is nog niet te beoordelen maar voor wat ik nu al kan zien, is het resultaat prachtig. Super goede arts en erg tevreden met de gang van zaken bij EC Jan van Goyen.

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam