Ooglidcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Ooglidcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

De ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde ingrepen in Nederland. Ook bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is dit een populaire ingreep. Het betreft een relatief kleine operatie, welke doorgaans onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Ondanks dat het een kleine ingreep is, begrijpen wij als geen ander dat u zich goed wil laten informeren voordat u een keuze maakt.

Onze plastisch chirurgen spreken dagelijks verschillende mensen die overwegen een ooglidcorrectie te ondergaan. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij regelmatig vergelijkbare vragen voorgelegd krijgen. Omdat u waarschijnlijk met dezelfde vragen zit, hebben we de 10 meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Wat kost een ooglidcorrectie?

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is een bovenooglidcorrectie mogelijk voor € 950. Een onderooglidcorrectie kost € 2.210. Ervaart u last van uw boven- en onderoogleden? Dan is een combinatie van beide ingrepen mogelijk. Dit kost € 3.060.

2. Wat zijn de risico’s van een ooglidcorrectie?

Ondanks dat risico’s en complicaties na een ooglidcorrectie zelden voorkomen, vinden wij het belangrijk dat u hiervan toch op de hoogte bent. Gevoelloosheid van de oogleden, vochtophoping rondom de ogen, een nabloeding, last van tranende of droge ogen en een bloeduitstorting zijn voorbeelden van deze risico’s. Tijdens een consult bespreekt de arts alle risico’s en mogelijke complicaties met u.

Wist u dat Esthetisch Centrum Jan van Goyen dochteronderneming van OLVG is? Het voordeel hiervan is dat u na uw operatie 24 uur per dag toegang heeft tot zorg. In tegenstelling tot veel andere kleine klinieken, kunnen wij u altijd snel helpen als er onverhoopt complicaties optreden.

3. Hoelang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Binnen 1 tot 2 weken bent u doorgaans weer in staat om uw dagelijkse bezigheden en werk op te pakken. Uw oogleden en de littekens zullen nog herstellende zijn, maar u merkt na de eerste weken nauwelijks meer iets van beperkingen. Na 3 weken kunt u zelfs weer intensief sporten. Het herstel na een ooglidcorrectie is dus relatief kort.

4. Hoeveel dagen rust na een ooglidcorrectie?

Om het herstel te bevorderen adviseren wij om na de operatie enkele dagen rust te nemen. Normaal gesproken kiest u er dan wellicht voor om een film te kijken of een boek te lezen. Echter wordt dit afgeraden na een ooglidcorrectie. Om uw ogen te ontlasten en zwelling te verminderen, is het gedurende deze dagen raadzaam om lezen, tv kijken en overmatig telefoongebruik te vermijden. U geeft dus niet alleen uw lichaam rust, maar ook uw ogen.

Na enkele dagen kunt u lezen en beeldschermtijd weer opbouwen. Na een week mag u weer licht fysiek werk uitvoeren.

5. Wat mag u niet na een ooglidcorrectie?

Hoewel u relatief snel na de ingreep uw dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken, zijn er een aantal zaken die u gedurende een week of langer dient te vermijden. Dit zijn:

1. Zware fysieke inspanning. Vermijd intensieve lichamelijke activiteiten en zwaar tillen.
2. Wrijven in de ogen. Probeer gedurende de eerste week het gebied rondom de ogen zo min mogelijk aan te raken. Gebruik ook geen make-up in dit gebied.
3. Direct zonlicht. Bescherm uw ogen tegen direct zonlicht door een zonnebril met UV-bescherming te dragen.
4. Contactlenzen. Draagt u contactlenzen? Dan zal uw plastisch chirurg u mogelijk aanraden om gedurende de eerste week een bril te dragen.
6. Alcohol en roken. Zowel alcohol als roken kan het genezingsproces vertragen, dus bij voorkeur vermijdt u deze middelen.

Uw plastisch chirurg zal u tijdens het consult adviseren over alles wat u dient te vermijden voor een voorspoedig herstel.

6. Hoe pijnlijk is een ooglidcorrectie?

Tijdens de ingreep maakt de plastisch chirurg gebruik van een plaatselijke verdoving, hierdoor ervaart u geen pijn tijdens de operatie. Ook na de ingreep ervaren de meeste patiënten weinig pijn. U kunt enig ongemak, lichte pijn of een strak gevoel rond de ogen ervaren. Tevens kunnen de oogleden gezwollen en blauw raken.

De pijn varieert van patiënt tot patiënt omdat iedereen pijn anders ervaart. Gelukkig wordt over het algemeen de ooglidcorrectie niet als een pijnlijke ingreep bestempeld. Eventuele ongemakken nemen tijdens het herstelproces snel af en u zult merken dat u snel weer de oude bent. Maakt u zich zorgen over de mogelijke pijn? Bespreek dit dan met de plastisch chirurg. Hij of zij kan u geruststellen en u adviseren.

7. Hoe zie ik eruit na een ooglidcorrectie?

Direct na de ooglidcorrectie kunnen er enige tekenen van zwelling, blauwe plekken en mogelijk wat roodheid optreden. Dit is volkomen normaal en maakt deel uit van het natuurlijke genezingsproces. Al vrij nemen nemen deze effecten af, maar dit is afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat u hebt ondergaan:

Bij een bovenooglidcorrectie houden de blauwe plekken en zwelling ongeveer zeven tot tien dagen aan. Bij een onderooglidcorrectie blijven de zwelling en blauwe plekken iets langer zichtbaar, doorgaans houdt dit twee tot drie weken aan. Geleidelijk aan zult u het resultaat van de ooglidcorrectie gaan zien.

Voor beide type ooglidcorrecties geldt dat de littekens gedurende de eerste weken steeds minder zichtbaar worden. Na verloop van tijd zult u zelf de littekens nog kunnen opmerken, maar mensen in uw omgeving zullen de littekens niet zien zitten.

Bent u benieuwd naar het resultaat van de ooglidcorrectie? Bekijk dan hier voor en na foto’s.

8. Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft gemiddeld 10 jaar zichtbaar. Echter gaat het verouderingsproces natuurlijk gewoon door en kan de elasticiteit van de huid na verloop van tijd verminderen. Dit kan op den duur leiden tot subtiele veranderingen in het uiterlijk van de oogleden. Daarnaast kunnen factoren zoals blootstelling aan de zon en roken ook invloed hebben op het resultaat. Leeft u gezond? Dan zult u mogelijk langer genieten van het resultaat!

9. Heb ik een verwijzing nodig voor een ooglidcorrectie?

U heeft geen verwijzing nodig om een ooglidcorrectie te ondergaan. Overweegt u echter een ooglidcorrectie omdat u last heeft van verminderd zicht en/of hoofdpijn? Dan is het raadzaam om deze klachten eerst met uw huisarts te bespreken. Indien er sprake is van medische noodzaak, kan uw huisarts u doorverwijzen. Hierdoor heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding van de zorgverzekeraar.

10. Krijg ik een ooglidcorrectie vergoed?

Wanneer er sprake is van medische noodzaak, bijvoorbeeld wanneer u ernstige belemmering in uw zicht heeft, kan een ooglidcorrectie onder bepaalde voorwaarden vergoed worden.

Overweegt u een ooglidcorrectie om esthetische redenen? Dan wordt de ooglidcorrectie doorgaans niet vergoed. U kunt altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar om de specifieke polisvoorwaarden te bespreken en te informeren naar de mogelijkheden.

Meer informatie?

Zijn uw vragen na het lezen van dit artikel onbeantwoord gebleven? Dan vindt u hier meer informatie over deze ingreep. Daarnaast bent u natuurlijk altijd van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij onze plastisch chirurgen. Zij nemen graag de tijd voor u. Zo weet u na het consult precies wat u kunt verwachten.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam