Neuscorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Neuscorrectie: De 10 meestgestelde vragen

De neuscorrectie is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen ter wereld. In veel gevallen wordt deze ingreep uitgevoerd om esthetische redenen, maar ook ademhalingsproblemen kunnen de aanleiding zijn voor een neuscorrectie. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is de neuscorrectie een veel uitgevoerde ingreep. Onze specialist dr. Lenka Vermeeren ziet dagelijks mannen en vrouwen die een neuscorrectie overwegen.

De beslissing om een neuscorrectie te ondergaan roept vaak tal van vragen op. In dit artikel hebben wij de antwoorden op de 10 meestgestelde vragen over neuscorrecties voor u op een rijtje gezet. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan bent u altijd welkom voor een vrijblijvend consult.

1. Wat kost een neuscorrectie?

Een neuscorrectie is bij ons mogelijk vanaf € 5.250. Wat de prijs van uw neuscorrectie gaat zijn, is afhankelijk van het soort ingreep en de complexiteit van de operatie. Na het consult bij dr. Lenka Vermeeren ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

2. Wordt een neuscorrectie vergoed?

Een neuscorrectie wordt enkel door uw zorgverzekeraar vergoed wanneer er sprake is van medische noodzaak. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ademhalingsproblemen of bij schade aan de neus door een ongeval of verwonding, die leidt tot vervorming of functionele beperkingen. Wanneer u om esthetische redenen een neuscorrectie besluit te ondergaan, dan wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraar.

3. Moet ik blijven overnachten na de operatie?

Nee, na de operatie mag u op dezelfde dag nog naar huis. U hoeft niet in het Medisch Centrum te overnachten. U mag echter niet zelfstandig naar huis rijden, dus zorg ervoor dat iemand u komt ophalen.

4. Hoelang duurt het herstel na een neuscorrectie?

Over het algemeen staat voor het herstel na een neuscorrectie 6 weken, maar dit varieert van patiënt tot patiënt. Doorgaans mag u na de eerste 2 weken vrijwel alles weer doen, maar met bijvoorbeeld intensief sporten dient u iets langer te wachten.

De neus is gedurende een jaar aan het genezen en heeft na een jaar het eindresultaat bereikt. Fysiek bent u herstellende voor circa 6 weken, maar de neus heeft dus een langere periode nodig om volledig te genezen. Dit belemmert u gelukkig niet in uw dagelijkse activiteiten; na 6 weken zult u weinig tot geen beperkingen meer hebben.

Wilt u meer lezen over het herstel na een neuscorrectie? Lees dan hier verder.

5. Wat zijn neustampons?

Na de operatie plaatst de arts aan iedere kant van de neus een linttampon, ook wel neustampons genoemd. Neustampons worden na een neuscorrectie gebruikt om bloedingen te verminderen, zwelling tegen te gaan, interne steun te bieden aan de genezende neustructuren en verklevingen van het neusslijmvlies te voorkomen.

De neustampons kunnen niesbuien veroorzaken. Ons advies is om het niezen zoveel mogelijk te onderdrukken. Lukt dit niet? Nies dan met uw mond open. Zo ontstaat er zo min mogelijk druk op de neus.

6. Hoelang draag ik de neustampons?

Doorgaans worden de neustampons op de dag na de operatie verwijderd. De exacte dag kan variëren, maar u krijgt deze afspraakbevestiging altijd mee op de dag van de operatie. U weet dus van tevoren hoe lang u de neustampons zult moeten dragen.

7. Hoe slapen na een neuscorrectie?

Gedurende de eerste weken na de operatie kan het prettig zijn om met uw hoofd wat hoger te slapen, bijvoorbeeld door twee kussens onder uw hoofd te leggen. Dit voorkomt stuwing. Slaapt u echter liever plat of op uw zij? Ook dit is mogelijk. Zolang u slapen op de buik vermijdt, zal uw slaaphouding geen invloed hebben op uw herstel.

8. Wanneer mag ik weer sporten?

2 weken na de neuscorrectie kunt u sportactiviteiten waarbij u relatief weinig inspanning levert weer hervatten. Denk hierbij aan wandelen, stretchoefeningen en fietsen. Houd er echter rekening mee dat u herstellende bent en dat u naar de signalen van uw lichaam luistert.

Sport u intensiever? De eerste 6 weken worden fitness, contactsporten en balsporten afgeraden. Dit kunt u na 6 weken, in rustig tempo, opbouwen.

9. Wanneer ben ik weer toonbaar?

Bij veel patiënten zien we na 14 dagen nauwelijks meer dat hij of zij in het gezicht is geopereerd. U bent 2 weken na de neuscorrectie dus weer goed toonbaar.

10. Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

Binnen 3 tot 4 maanden na de neuscorrectie is de neus zich steeds meer gaan vormen en wordt het eindresultaat zichtbaar. Het echte eindresultaat is na één jaar bereikt, tot die tijd is de neus nog aan het genezen.

Meer informatie?

Heeft u vragen die in dit artikel niet beantwoord zijn? Dan vindt u hier meer informatie over deze ingreep. Daarnaast bent u altijd van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij onze specialist dr. Lenka Vermeeren. Dit biedt u de mogelijkheid om al uw vragen en wensen te bespreken en een weloverwogen keuze te maken.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam