Mommy makeover: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Mommy makeover: De 10 meestgestelde vragen

Na zwangerschap(pen) of gewichtsverlies blijft er bij veel vrouwen overtollige huid achter. Wanneer u zich hieraan stoort, dan biedt de mommy makeover mogelijk uitkomst. Tijdens een mommy makeover worden twee ingrepen gecombineerd: een buikwandcorrectie en een borstcorrectie. Met slechts één operatie herstelt u dus de contouren van uw buik én borsten.

Door de toenemende populariteit van deze ingreep zien onze plastisch chirurgen steeds meer vrouwen die deze ingreep overwegen. Omdat wij veel waarde hechten aan het verstrekken van duidelijke en eerlijke informatie, nemen onze artsen tijdens ieder consult ruimschoots de tijd om alle vragen te beantwoorden. Dagelijks spreken zij verschillende patiënten en daarom ontvangen ze met regelmaat dezelfde vragen. In dit artikel vindt u antwoord op de 10 meestgestelde vragen over de mommy makeover.

1. Wat is een mommy makeover?

Een mommy makeover is een plastisch chirurgische ingreep voor vrouwen die na zwangerschap(pen) of gewichtsverlies last hebben van overtollige huid op de buik en verslapping van de borsten. Een mommy makeover combineert twee ingrepen: een buikwandcorrectie en een borstcorrectie.

1. Buikwandcorrectie of een mini buikwandcorrectie. Het overtollige huid op de buik wordt verwijderd en indien nodig worden de buikspieren weer aan elkaar gezet.

2. Borstvergroting en/of borstlift. Uw borsten worden vergroot en/of verstevigd en gelift. Een borstvergroting herstelt voornamelijk het volume, een borstlift wordt uitgevoerd om de borsten te liften en te verstevigen.

Het type buikwandcorrectie (mini of regulier) en het type borstcorrectie (borstvergroting of borstlift) dat uitgevoerd wordt is afhankelijk van uw uitgangssituatie en persoonlijke voorkeur. Uw behandelend arts zal tijdens het consult naar uw wensen vragen, waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

2. Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en een mini buikwandcorrectie?

Een mini buikwandcorrectie is een minder uitgebreide ingreep dan een buikwandcorrectie. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u slechts overtollig huid heeft onder de navel en weinig tot geen spierzwakte in de buikspieren heeft. De hersteltijd is korter en het litteken is kleiner. Ook blijft uw navel op dezelfde plek, waar deze bij een reguliere buikwandcorrectie verplaatst wordt. Een mini buikwandcorrectie is dus, zoals de term al doet vermoeden, een buikwandcorrectie in kleinere vorm.

Wanneer u zwanger bent geweest maar uw buikspieren zich goed hersteld hebben, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie. De spieren worden dan tijdens de operatie niet aan elkaar gezet of strakker getrokken. Wanneer u wel last heeft van spierzwakte in de buikspieren en aanzienlijk huidoverschot, dan past een uitgebreide buikwandcorrectie wellicht beter bij uw wensen.

Bent u benieuwd welke ingreep bij u het gewenste resultaat zal geven? Boek dan een vrijblijvend consult bij één van onze plastisch chirurgen.

3. Wat kost een mommy makeover?

Een mommy makeover is bij ons al mogelijk vanaf €8.000.

4. Hoelang na de bevalling kan ik een mommy makeover ondergaan?

Na een bevalling is het algemene advies om minimaal 6 maanden te wachten voordat u een plastisch chirurgische ingreep ondergaat. Ons advies is echter om voor een mommy makeover minimaal een jaar te wachten. Uw lichaam is na de bevalling herstellende en heeft enige tijd nodig om weer zijn oude vorm aan te nemen. Geeft u borstvoeding? Dan kan de verandering van uw borsten doorzetten totdat u stopt met borstvoeding. Uw huid en borstweefsel hebben daarna tijd nodig om zich te herstellen en te stabiliseren.

Als u uw lichaam voldoende de tijd geeft, bestaat de kans dat het zich al begint te herstellen naar de contouren van voor de zwangerschap. Het is daarom belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen en uw lichaam de nodige tijd te gunnen voor het herstelproces.

5. Hoeveel kilo verlies ik met een mommy makeover?

Bij een mommy makeover verliest u weinig tot geen gewicht. Het is helaas een fabel dat een buikwandcorrectie een manier is om af te vallen. Het primaire doel van een buikwandcorrectie is namelijk niet om gewicht te verliezen, maar om de contour van de buik te verbeteren. Eventueel gewichtsverlies na deze ingreep is doorgaans beperkt tot het gewicht van het verwijderde huid- en vetweefsel. Een buikwandcorrectie biedt dus geen uitkomst wanneer u juist gewicht zou willen verliezen.

6. Hoelang is het herstel na een mommy makeover?

Het herstel na een mommy makeover duurt gemiddeld 6 weken. Gedurende de eerste week is het belangrijk om rustig aan te doen en hulp in het huishouden in te schakelen. Na 1 tot 2 weken kunt u lichte dagelijkse activiteiten weer oppakken. Heeft u een zittend beroep? Dan kunt u ook in deze periode uw werk weer hervatten. Heeft u fysiek zwaar werk? Overleg dan met uw plastisch chirurg wanneer u weer aan het werk kunt.

7. Wat mag ik niet na een mommy makeover?

De eerste weken na de operatie dient u rustig aan te doen en de postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen. Het verschilt van patiënt tot patiënt wat men tijdelijk niet mag, omdat de uitgevoerde ingrepen van elkaar kunnen verschillen. Echter gelden de volgende zaken voor bijna alle vrouwen die een mommy makeover ondergaan:

Rechtop lopen. De eerste weken loopt u licht voorover gebogen. ’s Nachts is het advies om met extra kussens onder uw rug en hoofd te slapen, om ook dan uw romp niet te strekken.
(Zwaar) tillen. Tillen kan spanning uitoefenen op de borstspieren en het genezingsproces vertragen of complicaties veroorzaken. Vermijd tillen zoveel mogelijk gedurende de eerste 4 weken.
(Intensief) sporten. Gedurende de eerste 6 weken mag u niet intensief sporten. Wel is het belangrijk om voldoende te bewegen om trombose te voorkomen. Wandel dus regelmatig een stukje buitenshuis en probeer ook binnen voldoende te bewegen.
Roken en alcohol. Roken en alcoholgebruik kunnen het genezingsproces vertragen. Probeer deze middelen zoveel mogelijk te vermijden tijdens het herstel.

Na zes weken zou u vrijwel geen ongemak of belemmeringen meer moeten ervaren en mag u al uw activiteiten weer oppakken, tenzij anders geadviseerd door uw behandelend arts.

8. Kan ik mijn kinderen optillen na een mommy makeover?

Nee, na de operatie kunt u tijdelijk uw kinderen niet optillen. Het is dus raadzaam om gedurende de eerste weken hulp in te schakelen van uw partner of een familielid.

9. Kan ik opnieuw zwanger worden na een mommy makeover?

Ja, het is na een mommy makeover mogelijk om weer zwanger te worden. Echter is ons advies om deze ingreep pas te ondergaan wanneer u geen zwangerschap(pen) meer overweegt. Een zwangerschap kan het resultaat van de ingreep beïnvloeden: uw huid kan opnieuw opgerekt raken en uw borsten kunnen verslappen. Het is daarom raadzaam om pas een mommy makeover te ondergaan na uw laatste zwangerschap, zodat u lange tijd kunt genieten van het resultaat!

10. Kan ik een mommy makeover vergoed krijgen?

Een mommy makeover wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar omdat het een cosmetische ingreep betreft. In slechts enkele gevallen, wanneer het medische noodzaak betreft, kan een buikwandcorrectie of borstcorrectie vergoed worden. Wanneer u vermoedt dat dit bij u het geval is, dan adviseren wij u om advies in te winnen bij uw huisarts en zorgverzekeraar.

Meer informatie?

Heeft u vragen die nog niet beantwoord zijn in dit artikel? Geen zorgen, we helpen u graag verder. Hier vindt u meer informatie over deze ingreep. Stelt u uw vragen liever direct aan een plastisch chirurg? Dan bent u van harte welkom bij ons in de kliniek voor een vrijblijvend consult.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam