Liposuctie

Liposuctie (of liposculpture) is het wegzuigen van overtollige vetophopingen. Deze vetophopingen ontstaan vaak op plaatsen zoals de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Liposuctie

Liposuctie (of liposculpture) is het wegzuigen van overtollige vetophopingen. Deze vetophopingen ontstaan vaak op plaatsen zoals de hals, buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen.

Heeft u last van vetophopingen waar u zich aan stoort? Dan biedt liposuctie mogelijk uitkomst. Met liposuctie verwijderen we eenvoudig het opgehoopte vet op plekken als de hals, buik, heupen en bovenbenen. De ophoping van het vet wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Een belangrijke voorwaarde voor liposuctie is dat de huid voldoende elastisch is.

Liposuctie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

 • Persoonlijk behandelplan op basis van uw wensen
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

De liposuctiespecialisten van Esthetisch Centrum Jan van Goyen:

 • verwijderen ongewenste vetophopingen;
 • brengen uw lichaamsverhouding terug in balans;
 • plannen uw eerste consult in binnen twee weken;
 • hebben samen al meer dan 1.500 liposucties uitgevoerd!

Benieuwd wat onze plastisch chirurgen voor u kunnen betekenen? U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. De arts luistert dan naar uw wensen en bepaalt of liposuctie voor u de gepaste behandeling is.

Liposuctie: de behandeling

Wij leggen u graag uit wat u kunt verwachten wanneer u kiest voor liposuctie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Stap 1: aftekenen behandelgebied

Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s voor in uw medische dossier, wordt u gewogen en bepalen we uw lichaamsmaten. Tijdens het eerste consult heeft u samen met uw behandelend arts de behandelzones bepaald, en deze worden nu zorgvuldig afgetekend. De plastisch chirurg tekent ook de plekken af waar de sneetjes voor de kleine zuignaalden komen.

Stap 2: verdoving

Deze behandelgebieden verdoven we met injecties. Zodra deze verdoving voldoende werkt, maken we de sneetjes. Met een fijne naald spuiten we de tumescente verdovingsvloeistof in. Deze vloeistof vernauwt de bloedvaten waardoor het bloeden tijdens de ingreep minimaliseert. Ook versterkt het de effecten van de lokale verdoving. Hierdoor merkt u nauwelijks iets van de ingreep.

Stap 3: het vet wegzuigen

Na de inwerktijd van 20 minuten zuigt de plastisch chirurg de vetcellen op met behulp van een fijne zuignaald. De arts voelt tijdens het wegzuigen aan de huid. Zo kan hij bepalen of er voldoende vet is weggehaald. De naalden zijn aangesloten op een vacuümpomp die het vet afzuigt. De behandeling is pijnloos, maar u kunt wel een druk voelen in het behandelgebied. Hoelang de behandeling duurt, is afhankelijk van het aantal behandelzones. In de meeste gevallen duurt de ingreep tussen de 1 en 2,5 uur.

Herstel en nazorg na liposuctie

Na de behandeling dekken we de kleine sneetjes af met pleisters. In de meeste gevallen zijn de sneetjes zo klein dat hechten niet nodig is. Is dit bij u wel nodig, dan verwijderen we de hechtingen na een week tijdens de controle.

U mag op de dag van de ingreep weer naar huis. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag autorijden, dus neem iemand mee die u kan begeleiden. De eerste uren zult u weinig tot geen napijn ervaren. Dit komt door de verdovende werking van de tumescente vloeistof die nog een paar uur doorwerkt. Daarna kunt u een lichte pijnstiller als paracetamol gebruiken om pijn te onderdrukken.

Hersteltijd liposuctie

Tot 5 dagen na de ingreep

Het behandelgebied is gevoelig en kan rood en blauw kleuren

U komt langs in onze kliniek voor een controle en het verwijderen van de hechtingen

Een week na de ingreep
1 tot 2 weken na de ingreep

U kunt langzaam uw (lichte) werkzaamheden weer oppakken

U draagt een elastische broek of bandage om de zwelling tegen te gaan

2 tot 4 weken na de ingreep
1 maand na de correctie

4 weken na de ingreep

Liposuctie voor en na foto’s

Liposuctie buik in combinatie met buikwandcorrectie

Meer liposuctie voor en na foto’s vindt u hier.

Kosten liposuctie

De kosten van een liposuctie behandeling zijn afhankelijk van de behandelzones. Tijdens het eerste consult maakt uw behandelend specialist dan ook altijd een prijsopgave op basis van uw behandelplan. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten:

BehandelingPrijs
Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op lokale verdoving.
Bij 2 of meer locaties wordt de narcoseprijs a € 600,- berekend.
Hals/kaaklijnVanaf € 1.340,-
BovenarmenVanaf € 2.100,-
BHbandVanaf € 1.420,-
RugrolVanaf € 1.340,-
BovenbuikVanaf € 2.180,-
OnderbuikVanaf € 1.940,-
FlankenVanaf € 1.790,-
HeupenVanaf € 1.790,-
BillenVanaf € 2.050,-
Voorkant bovenbeenVanaf € 2.180,-
Binnenkant bovenbeenVanaf € 1.940,-
Achterkant bovenbeenVanaf € 2.150,-
Korting liposuctie
Korting 2 locaties€ 210,-
Korting 3 locaties€ 530,-
Korting 4 locaties€ 900,-
Korting 5 locaties€ 1.320,-
Korting 6 locaties€ 1.890,-

Ontvang de liposuctie prijslijst in uw mailbox

Vul uw e-mailadres in en ontvang de volledige prijslijst direct in uw mailbox. Daarnaast sturen we u relevante informatie mee. Dit is handig wanneer u nog oriënterende bent!

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een liposuctie wordt alleen vergoed door de basis- of aanvullende zorgverzekering wanneer er bij u sprake is van een medische indicatie. Bijvoorbeeld wanneer u niet meer goed kunt functioneren door de vetophopingen. Daarnaast moet de liposuctie de beste methode zijn om u van uw klachten af te helpen. Uw behandelend chirurg kan de zorgverzekeraar hier een verklaring voor geven. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar de liposuctie vergoedt? Vraag het de verzekeraar voorafgaand aan het eerste consult. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Risico’s en complicaties

Complicaties komen door de jarenlange ervaring van onze plastisch chirurgen zelden voor. Toch is het belangrijk dat u bekend bent met de eventuele risico’s die er zijn na de ingreep:

Zeldzaam

 • Nabloeding
 • Infectie
 • Allergische reactie
 • Trombose

Zeer zeldzaam

 • Slechte wondgenezing
 • Onregelmatig huidoppervlak
 • Verkleuring van de huid na bloeduitstorting en vochtophoping

Veelgestelde vragen over liposuctie

Heeft u een vraag over liposuctie? In de onderstaande vragen vindt u wellicht het antwoord! Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u ons vrijblijvend bellen op 020 305 5847. We helpen u graag verder.

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Een liposuctie is in principe geschikt voor iedereen, maar het is belangrijk dat uw Body Mass Index (BMI) niet boven de 30 ligt. Een liposuctie is namelijk geen geschikte manier om snel gewicht kwijt te raken.

Hoelang duurt de behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we verwijderen. Over het algemeen duurt de behandeling één tot twee uur.

Houd ik littekens over na de liposuctie?

Om het vetweefsel te verwijderen, maken wij kleine sneetjes van ongeveer drie millimeter. De littekens zullen dus niet groter worden dan deze grootte. Gedurende het herstelproces zullen de littekens vervagen en bijna onzichtbaar worden.

Hoelang moet ik herstellen?

Het totale herstel na de ingreep duurt ongeveer zes tot negen maanden. Wij adviseren u om de eerste twee weken voldoende rust te nemen. Wel mag u lichte dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. U kunt na ongeveer vier weken weer intensief bewegen en sporten en uw fysiek zwaardere werkzaamheden weer oppakken.

Welke gebieden worden het meest behandeld bij vrouwen?

Over het algemeen kiezen vrouwen voor liposuctie van de volgende behandelzones: de zadeltassen (buitenkant benen), flanken (lovehandles), binnenkant van de benen en het verwijderen van overtollig buikvet.

Welke gebieden worden het meest behandeld bij mannen?

Over het algemeen kiezen mannen voor liposuctie van de volgende behandelzones: de flanken (lovehandles), het verwijderen van buikvet en liposuctie van de rug.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Liposuctie reviews en ervaringen

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

“Er was geen wachtlijst dus mijn liposuctie behandeling kon snel uitgevoerd worden. Ik was mijn lovehandles zo zat: hoeveel ik ook trainde, ik kreeg ze met geen mogelijkheid weg. Dit was de enige oplossing. Ik was best wel zenuwachtig maar de begeleiding was super. Het resultaat is mooier dan ik ooit had durven dromen.”

“Het vet op mijn buik wilde maar niet weg. Door mijn 3 zwangerschappen bleef daar altijd net een klein ‘hoopje buik’ zitten. Ik stoorde me er verschrikkelijk aan. Dr. Bouman heeft mij vanaf moment één goed geholpen en het juiste advies gegeven. Liposuctie was de beste oplossing en dat is zeer goed geslaagd.”

“Mijn dijen bleven stevig en pasten totaal niet bij de rest van mijn lichaam. Omdat ik erg veel afgevallen was en mijn bovenlichaam daardoor erg strek was geworden, was de verhouding compleet weg.”

“Er was geen wachtlijst dus mijn liposuctie behandeling kon snel uitgevoerd worden. Ik was mijn lovehandles zo zat: hoeveel ik ook trainde, ik kreeg ze met geen mogelijkheid weg. Dit was de enige oplossing. Ik was best wel zenuwachtig maar de begeleiding was super. Het resultaat is mooier dan ik ooit had durven dromen.”

“Het vet op mijn buik wilde maar niet weg. Door mijn 3 zwangerschappen bleef daar altijd net een klein ‘hoopje buik’ zitten. Ik stoorde me er verschrikkelijk aan. Dr. Bouman heeft mij vanaf moment één goed geholpen en het juiste advies gegeven. Liposuctie was de beste oplossing en dat is zeer goed geslaagd.”

“Mijn dijen bleven stevig en pasten totaal niet bij de rest van mijn lichaam. Omdat ik erg veel afgevallen was en mijn bovenlichaam daardoor erg strek was geworden, was de verhouding compleet weg.”

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam