Liposuctie: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Liposuctie: De 10 meestgestelde vragen

Liposuctie is een veelgevraagde en effectieve methode om ongewenste vet te verwijderen en de contouren van het lichaam te verbeteren. Ook bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is liposuctie een veelvoorkomende procedure, welke vaak wordt gecombineerd met andere behandelingen, zoals de buikwandcorrectie of lipofilling.

We hechten er veel waarde aan om onze patiënten goed te informeren. Tijdens ieder consult wordt er daarom ruimschoots de tijd genomen om de patiënt alles over de behandeling te vertellen. Omdat onze artsen dagelijks mensen spreken die een liposuctie overwegen, horen zij ook met regelmaat dezelfde vragen. In dit artikel hebben we de 10 meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Is een liposuctie blijvend?

Ja, het resultaat van liposuctie is blijvend. Tijdens een liposuctie verwijdert de plastisch chirurg vetcellen op specifieke plaatsen, bijvoorbeeld in de buik of in de hals. Deze verwijderde cellen komen over het algemeen niet terug en dit zorgt ervoor dat het resultaat blijvend zichtbaar is, mits u niet aanzienlijk aankomt.

2. Kan ik weer aankomen na liposuctie?

Ja, het is mogelijk om weer aan te komen na liposuctie. Hoewel tijdens de ingreep vetcellen op specifieke plaatsen in het lichaam verwijderd worden, betekent dit niet dat u geen nieuwe vetcellen kunt ontwikkelen. Als u na de ingreep aanzienlijk aankomt, kan dit invloed hebben op de lichaamscontour en de resultaten van de liposuctie. Echter is het een fabel dat u na een liposuctie sneller aankomt; dit is niet het geval. Vetcellen ontwikkelen zich niet sneller dan voorheen en u komt dus niet sneller aan. Wanneer u een gezonde levensstijl heeft, kunt u doorgaans lang genieten van het resultaat.

3. Hoe snel is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van een liposuctie is doorgaans niet direct na de ingreep volledig zichtbaar. In eerste instantie kunnen er zwelling en blauwe plekken optreden, hierdoor laat het zichtbare resultaat nog even op zich wachten.

Gedurende de eerste weken na de liposuctie neemt de zwelling geleidelijk af. U zult na enkele weken al kunnen zien wat er gedaan is, maar na een aantal maanden zal de zwelling helemaal weg zijn en is het weefsel volledig hersteld. Pas dan is het definitieve resultaat zichtbaar.

4. Is buikvet te verwijderen door middel van liposuctie?

Ja, de buik is één van de gebieden die we bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunnen behandelen door middel van liposuctie. Onze artsen horen vaak van patiënten dat zij alles al geprobeerd hebben, maar dat het buikvet helaas niet verdwijnt. Liposuctie kan dan een zeer geschikte behandeling zijn, omdat het lokale vetophopingen in de buik kan doen wegnemen. Het is echter wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en deze vooraf goed met uw plastisch chirurg te bespreken. Liposuctie is geen alternatief voor een gezonde levensstijl – wel kan het een oplossing zijn als u zich stoort aan vet op specifieke plaatsen, die ondanks sporten en een gebalanceerd dieet niet weggaan.

Bent u benieuwd naar de resultaten van liposuctie? Bekijk dan hier voor en na foto’s.

5. Wat kost een liposuctie?

De kosten van liposuctie zijn afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen. Wilt u bijvoorbeeld vet laten weghalen in uw hals, dan is dit al mogelijk vanaf € 1.275. Liposuctie in de onderbuik is mogelijk vanaf € 1.850. Meer prijzen vindt u hier. Daarnaast bent u altijd welkom voor een vrijblijvend consult. De arts bepaalt dan op basis van uw persoonlijke situatie wat er nodig is om het beoogde resultaat te behalen, waarna u een op maakt gemaakte offerte ontvangt.

6. Kan ik liposuctie vergoed krijgen?

Een liposuctie wordt enkel vergoed door de basis- of aanvullende zorgverzekering wanneer er bij u sprake is van een medische indicatie. Bijvoorbeeld wanneer u niet meer goed kunt functioneren door de vetophopingen. Daarnaast moet in dit geval de liposuctie de beste methode zijn om u van uw klachten af te helpen. Uw plastisch chirurg kan de zorgverzekeraar hier een verklaring voor geven.

Vermoedt u dat er sprake kan zijn van medische noodzaak en wilt u weten of uw zorgverzekeraar de liposuctie vergoedt? Vraag het de verzekeraar voorafgaand aan uw eerste consult. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

7. Is liposuctie pijnlijk?

Nee, omdat een liposuctie wordt uitgevoerd onder lokale of algehele verdoving voelt u tijdens de ingreep geen pijn. Na de liposuctie is het gebruikelijk om ongemak te ervaren, wat gepaard kan gaan met milde pijn, zwelling en blauwe plekken. Over het algemeen horen wij terug van patiënten dat de pijn hen heel erg is meegevallen. Echter ervaart iedereen pijn anders, dus het niveau van pijn varieert van persoon tot persoon.

8. Hoelang duurt het herstel na een liposuctie?

Het herstel na een liposuctie varieert afhankelijk van de behandelde gebieden, de omvang van de ingreep en individuele factoren. Heeft u een liposuctie ondergaan in bijvoorbeeld uw hals, dan kunt u doorgaans na enkele dagen tot een week uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Heeft u een liposuctie ondergaan in meerdere zones, bijvoorbeeld uw volledige buik en flanken? Dan zal het herstel langer duren en heeft uw lichaam meer tijd nodig om te herstellen.

Ondanks dat u vrij snel weer de oude bent en u uw dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken, heeft uw lichaam enkele weken tot maanden nodig om volledig te herstellen. Gedurende deze periode is het belangrijk om de postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen, om het genezingsproces te bevorderen.

9. Wat mag ik niet na een liposuctie?

Omdat er verschillende gebieden behandeld kunnen worden door middel van liposuctie, varieert het voor iedere patiënt wat hij of zij tijdelijk niet mag na deze ingreep. Uw arts zal u hierover informeren tijdens het consult. Over het algemeen kunt u deze zaken beter vermijden:

1. Lange tijd zitten. Door lange tijd te zitten, neemt de kans op stagnatie en zwelling toe. Door regelmatig kort te wandelen voorkomt u dit.
2. Intensieve lichamelijke activiteit. Zware fysieke inspanning kunt u gedurende de eerste dagen tot enkele weken na de operatie beter vermijden.
3. Bloedverdunnende medicatie en alcohol. Tenzij anders voorgeschreven door uw arts, is het algemene advies om bloedverdunnende medicatie en alcohol te vermijden.
4. Roken. Zoals bij iedere chirurgische ingreep geldt ook voor liposuctie dat roken het genezingsproces kan vertragen. Stoppen met roken vóór de ingreep en het roken niet hervatten na de ingreep zorgt voor een optimaler herstel.
5. Direct zonlicht. Zorg dat het behandelde gebied bedekt is, of draag een zonnebrandcrème met hoge SPF.

Dit zijn 5 algemene zaken die voor vrijwel iedere liposuctie gelden, maar daarnaast kunnen er specifieke instructies gelden op basis van het behandelde gebied. Zorg er dus altijd voor dat u de postoperatieve instructies van uw behandelend arts goed opvolgt.

10. Hoe ziet mijn huid eruit na liposuctie?

Direct na de ingreep ziet de huid er gezwollen en mogelijk wat onregelmatig uit. Dit wordt veroorzaakt door de zwelling en de aanpassing van de huid aan de nieuwe contouren. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. In de loop van de eerste weken neemt de zwelling af en ziet u uw huid verbeteren. Ook eventuele blauwe plekken verdwijnen gedurende de eerste weken. Doorgaans houdt u geen zichtbare littekens of andere huidveranderingen over aan een liposuctie.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan vindt u hier meer informatie over deze ingreep. Daarnaast bent u natuurlijk altijd welkom bij ons in de kliniek voor een vrijblijvend consult. Dit biedt u de mogelijkheid om al uw vragen en wensen te bespreken met één van onze plastisch chirurgen. Zo weet u na het consult precies wat u kunt verwachten.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam