Lipofilling: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Lipofilling: De 10 meestgestelde vragen

Lipofilling is een populaire en doeltreffende ingreep waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt om volume toe te voegen op specifieke plekken van het lichaam of het gezicht. Lipofilling wordt regelmatig uitgevoerd bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen, bijvoorbeeld als methode om borsten te vergroten of de contouren in het gezicht te verbeteren. Onze plastisch chirurgen staan dagelijks klaar om u alles te vertellen over deze ingreep.

Het verstrekken van duidelijke en eerlijke informatie aan onze patiënten is voor ons van groot belang. Tijdens ieder consult wordt daarom de tijd genomen om de patiënt zo uitgebreid mogelijk te informeren over de behandeling. Omdat onze artsen dagelijks in gesprek zijn met mensen die nadenken over lipofilling, krijgen zij regelmatig dezelfde vragen. In dit artikel zetten we de 10 meestgestelde vragen voor u op een rijtje.

1. Hoeveel kost een lipofilling?

De kosten van lipofilling zijn afhankelijk van de plaats(en) waar u meer volume wenst. Lipofilling in het gelaat bieden wij aan voor €3.000. Dit is inclusief narcose. Overweegt u een borstvergroting door middel van lipofilling? Dit is mogelijk vanaf €6.350.

Wanneer u langskomt voor een vrijblijvend consult, ontvangt u ook een nauwkeurige offerte. Deze offerte wordt gemaakt op basis van uw persoonlijke uitgangssituatie en wensen. U weet dan precies wat er mogelijk is en tegen welke kosten.

2. Hoe wordt lipofilling gedaan?

Bij lipofilling wordt lichaamseigen vet weggenomen door middel van liposuctie. Dit gebeurt vaak met behulp van kleine incisies en een dunne buis die wordt ingebracht om het vet voorzichtig weg te zuigen. Dit vet wordt vervolgens elders in het lichaam of gelaat terug geïnjecteerd.

In de meeste gevallen wordt het vet weggehaald in de buik, heupen of benen. Op de plaats waar het vet vervolgens terug wordt geïnjecteerd ontstaat volume. Lipofilling is dan ook een veelvoorkomende ingreep om borsten te vergroten, maar bijvoorbeeld ook om deuken na letsel op te vullen.

Kort samengevat houdt lipofilling in dat vet wordt weggehaald waar het overtollig is, om het terug te plaatsen op een plek waar meer volume gewenst is.

3. Is het resultaat van lipofilling blijvend?

Ja, in principe is het resultaat van een lipofilling blijvend. Echter verschilt het van persoon tot persoon hoeveel van het geïnjecteerde vetweefsel aanwezig blijft. Een deel van het vet kan namelijk door het lichaam geabsorbeerd worden in de eerste maanden na de ingreep. Wat overblijft, doorgaans 50% tot 70% van het geïnjecteerde vetweefsel, zou blijvend moeten zijn. Doorgaans heeft u dus lange tijd plezier van deze behandeling.

4. Kan ik weer aankomen op de plekken waar het vet verwijderd is?

Ja, het is mogelijk om weer aan te komen op de plekken waar de arts het vet heeft verwijderd. Hoewel tijdens de ingreep vetcellen op specifieke plaatsen in het lichaam verwijderd worden, betekent dit niet dat u hier geen nieuwe vetcellen kunt ontwikkelen. Als u na de ingreep aanzienlijk aankomt, kan dit invloed hebben op de lichaamscontour en de resultaten van de liposuctie. Echter is het een fabel dat u na een liposuctie sneller aankomt; dit is niet het geval. Vetcellen ontwikkelen zich niet sneller dan voorheen en u komt dus niet sneller aan.

5. Hoeveel vet heb ik nodig voor lipofilling in mijn borsten?

De hoeveelheid vet die nodig is voor lipofilling in de borsten kan variëren per patiënt, dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het gewenste volume, de bestaande anatomie van de borsten en de lichaamsbouw van de patiënt. Tijdens het consult bespreekt u uw wensen met de arts en bepaalt hij of zij of er voldoende vetweefsel aanwezig is om het beoogde resultaat te behalen.

Over het algemeen geldt dat er ca. 500 tot 600 cc vet nodig is om per borst 200 cc vet te kunnen injecteren. Helaas betekent dit dat niet iedereen in aanmerking komt voor lipofilling in de borsten, omdat simpelweg niet iedereen over voldoende vetweefsel beschikt. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de behandeling? Dan bent u bij ons van harte welkom voor een vrijblijvend consult. Dit consult zal uitsluitsel geven en biedt u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

6. Is lipofilling pijnlijk?

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of een narcose, dus tijdens de behandeling zelf ervaart u geen pijn. Na lipofilling kan het behandelde gebied wat beurs aanvoelen. Het is gebruikelijk om enigszins ongemak te ervaren, wat gepaard kan gaan met milde pijn, zwelling en blauwe plekken. Gelukkig horen wij over het algemeen terug van patiënten dat de pijn hen heel erg is meegevallen. Mocht u toch pijn voelen, dan is dit te bestrijden met paracetamol.

7. Hoelang duurt het herstel na een lipofilling?

De hersteltijd na lipofilling varieert, dit wordt onder meer bepaald door de omvang van de ingreep. Over het algemeen geldt dat u gedurende de eerste week steeds minder ongemak gaat ervaren. Gemiddeld is een patiënt na één tot twee weken weer aan het werk, tenzij men fysiek zwaarder werk heeft. Ondanks dat u vrij snel weer de oude bent en u uw dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken, heeft uw lichaam enkele weken tot maanden nodig om volledig te herstellen. Gedurende deze periode is het belangrijk om de postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen om het genezingsproces te bevorderen.

Het herstel na lipofilling varieert afhankelijk van de behandelde gebieden, de omvang van de ingreep en individuele factoren. Is er vet verwijderd in verschillende zones van uw lichaam, bijvoorbeeld uw buik en flanken? Dan zal het herstel langer duren dan wanneer er slechts een kleine hoeveelheid vet verwijderd en teruggeplaatst is. Afhankelijk van de omvang van de ingreep, heeft uw lichaam mogelijk meer tijd nodig om te herstellen. Uw plastisch chirurg zal u hierover informeren.

8. Wat mag ik niet na een lipofilling?

Omdat er verschillende gebieden behandeld kunnen worden door middel van lipofilling, varieert het voor iedere patiënt wat hij of zij tijdelijk niet mag na deze ingreep. Uw plastisch chirurg zal u hierover informeren tijdens het consult. Over het algemeen kunt u deze zaken beter vermijden:

1. Lange tijd zitten. Door lange tijd te zitten, neemt de kans op stagnatie en zwelling toe. Door regelmatig kort te wandelen voorkomt u dit.
2. Intensieve lichamelijke activiteit. Zware fysieke inspanning dient u gedurende de eerste dagen tot 6 weken na de operatie te vermijden.
3. Bloedverdunnende medicatie en alcohol. Tenzij anders voorgeschreven door uw arts, is het algemene advies om bloedverdunnende medicatie en alcohol te vermijden.
4. Roken. Zoals bij iedere chirurgische ingreep geldt ook bij lipofilling dat roken het genezingsproces kan vertragen. Stoppen met roken vóór de ingreep en het roken niet hervatten na de ingreep zorgt voor een optimaler herstel.
5. Direct zonlicht. Zorg dat het behandelde gebied bedekt is gedurende de eerste weken tot maanden na de behandeling.

Dit zijn 5 algemene zaken die voor vrijwel iedere lipofilling behandeling gelden, maar daarnaast kunnen er specifieke instructies gelden op basis van het behandelde gebied. Zorg er dus altijd voor dat u de postoperatieve instructies van uw behandelend arts goed opvolgt.

9. Hoe ziet mijn huid eruit na lipofilling?

Direct na de ingreep ziet de huid er gezwollen en mogelijk wat onregelmatig uit. Dit wordt veroorzaakt door de zwelling en de aanpassing van de huid aan de nieuwe contouren. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. In de loop van de eerste weken neemt de zwelling af en ziet u uw huid verbeteren. Ook eventuele blauwe plekken verdwijnen gedurende de eerste weken. Uw huid zal er geleidelijk aan weer hetzelfde uit gaan zien als voor de behandeling.

10. Hou ik littekens over na lipofilling?

Doorgaans houdt u geen zichtbare littekens over aan lipofilling. De liposuctie gebeurt met kleine incisies en een dunne buis die wordt ingebracht. Het injecteren van het vet gebeurt vervolgens met een naald. Langzaamaan worden de plekjes van de incisies steeds minder zichtbaar en op den duur ziet u hier in principe niets meer van.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over deze behandeling? Dan vindt u hier meer informatie. U bent natuurlijk ook altijd welkom bij ons in de kliniek voor een vrijblijvend consult. Dit biedt u de mogelijkheid om al uw vragen en wensen te bespreken met één van onze plastisch chirurgen. Zo weet u na het consult precies wat u kunt verwachten.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam