Kinvergroting met behulp van een prothese is de meest uitgevoerde vorm. Met name wanneer u een relatief korte kin heeft of wanneer uw kin vrijwel overgaat in de hals, geeft vergroting met een implantaat een mooi en subtiel resultaat.
- De contouren verbeteren van uw kin
- Kincorrectie uitgevoerd door plastisch chirurgen met NVEPC-keurmerk
- Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
- Binnen twee weken uw eerste consult
- Meer dan 1.000 uitgevoerde kincorrecties
Resultaten kincorrectie
Het uiteindelijke resultaat van de kincorrectie is pas na een maand duidelijk zichtbaar als de zwelling is weggetrokken.
Kinvergroting
Om uw kin te vergroten, maken we een klein sneetje onder uw kin. Via deze plek kunnen we vervolgens het implantaat inbrengen. Zodra het implantaat op zijn plek zit, hecht de chirurg de wond met een speciale hechttechniek. Deze techniek is ontwikkeld voor een minimale littekenvorming. Na het hechten bedekken we uw kin met een pleisterverband.
Er is ook een mogelijkheid om het implantaat via de binnenkant van de mond in te brengen. Bij deze methode maakt de chirurg een incisie ter hoogte van de kaak, tussen de onderlip en de ondertanden. Het voordeel van deze kincorrectie is dat er geen littekens zichtbaar zijn, maar de kans op infecties is hierbij wel groter.
Kincorrectie: het eerste consult
Tijdens het eerste consult met uw behandelend plastisch chirurg bespreekt u alles wat met de kincorrectie te maken heeft. U overlegt welke methode werkt voor u, welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en alles over de beste nazorg.
Een kincorrectie verandert uw gezichtsprofiel blijvend. Het is daarom belangrijk dat u voorafgaand aan de ingreep uw verwachtingen van het resultaat bespreekt met de plastisch chirurg. Hij of zij kan bepalen of de technische mogelijkheden van de correctie overeen komt met uw verwachtingen.
Ook bekijkt de chirurg of u in aanmerking komt voor een kincorrectie. In sommige gevallen geeft een neuscorrectie namelijk een beter resultaat of kan u beter een halsliposculpture ondergaan. Is een kincorrectie voor u de beste oplossing? Dan bepaalt u samen met de chirurg de grootte van het implantaat.
Na de operatie
In de eerste week is het behandelgebied blauw en gezwollen. De bloeduitstorting in de meeste gevallen snel verdwenen, maar de zwelling zal nog een aantal weken zichtbaar zijn. Uw kin is dan ook ongeveer vier weken dikker dan normaal.
Herstel na een kincorrectie
Het behandelgebied zwelt op door bloeduitstortingen en wondvocht
U dient het pleisterverband te laten zitten tot de controleafspraak
U komt langs in onze kliniek voor een controle en het verwijderen van de hechtingen
U mag lichamelijk licht werk uitvoeren
Eten, drinken en tandenpoetsen zal moeilijker gaan als het implantaat via de binnenkant van uw mond is geplaatst
De zwelling zal verdwijnen
U kunt weer voorzichtig gaan sporten
Kosten kincorrectie
Een kincorrectie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat het een ingreep om esthetische redenen is. Wat de kosten voor uw correctie precies zijn, is afhankelijk van het soort behandeling dat we uitvoeren. Hieronder ziet u een indicatie van de kosten. Vraag uw consulent naar een prijsopgave wanneer u een volledig overzicht wilt van de behandelkosten.
Kincorrectie incl. kinprothese | € 3.500,- |
Risico’s en complicaties
Zoals elke ingreep kent ook een kincorrectie risico’s en complicaties. De algemene risico’s zoals een negatieve reactie op een narcose en pleisters is bij iedere ingreep mogelijk. Enkele mogelijke complicaties die kunnen optreden, zijn:
Zeldzaam
- Infectie
- Verstoorde wondgenezing
- Nabloeding
Zeer zeldzaam
- Verschuiving implantaat
- Kapselvorming rondom implantaat
- Aanhoudend verdoofd gevoel in de lip
- Verslapte spier rondom de mond
Veelgestelde vragen over kincorrecties
Wie komt er in aanmerking voor een kincorrectie?
In principe komt elke man of vrouw met een duidelijk zichtbare afwijking van de kin in aanmerking voor een kincorrectie. Ook wanneer u niet tevreden bent met het profiel van uw kin, komt u in aanmerking.
Waar wordt een kinprothese van gemaakt?
De kinprotheses die wij gebruiken, zijn gemaakt van een siliconen blok. We kiezen voor dit materiaal omdat dit geen afstotingsverschijnselen heeft.
Wanneer kan ik weer aan het werk?
In de meeste gevallen kunt u na een of twee weken weer aan het werk gaan, tenzij u lichamelijk zwaarder werk verricht. In dat geval kan het tot wel vier weken duren voordat u uw werkzaamheden kunt oppakken.
Artsen
Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn: