Handchirurgie

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Handchirurgie

In Esthetisch Centrum Jan van Goyen kunt u bij onze handchirurgen terecht voor hand- en polsklachten. Zij houden zich bezig met het herstel van de vorm en functie van de hand en de pols, waaronder letsels van pezen, zenuwen, botten en weke delen van de vingers. Op de afdeling handchirurgie worden de volgende aandoeningen behandeld:

Duimbasis artrose

Duimbasis artrose (slijtage) is de meest voorkomende slijtage van alle gewrichten. Dit probleem komt met name voor bij vrouwen op latere leeftijd. Door de vorm van het gewricht van de duim zijn veel bewegingen mogelijk maar daardoor is het ook meer kwetsbaar. Door slijtage van het kraakbeen gaan de botten tegen elkaar wrijven waardoor er pijnklachten ontstaan met vaak krachtsverlies. Ook kan de duim gaan overstrekken en de duimmuis meer naar binnen staan.

Carpaal Tunnel Syndroom

De carpale tunnel is een nauw kanaal in de buurt van de pols. Door deze tunnel lopen pezen om vingers en duim te buigen en ook een zenuw (nervus medianus). Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een beknelling van een van de zenuwen naar de hand. De oorzaak is meestal niet duidelijk. CTS komt vaker voor bij diabetes- en reumapatiënten, na een breuk van de pols en bij zwangeren. Vrouwen hebben vaker last van CTS dan mannen.

Morbus Dupuytren

De ziekte van Dupuytren is een aandoening waarbij het bindweefsel in de handpalm en/of vingers dikker wordt waardoor er onderhuidse knobbels en strengen kunnen ontstaan. Het is niet kwaadaardig. Wel kunnen strengen een blijvende kromstand van de vingers veroorzaken, soms geeft het ook pijnklachten.

Skiduim

Een skiduim staat voor een letsel van het binnenste gewrichtsbandje (ligamentum collaterale ulnare, UCL) van het MCP gewricht van de duim. Dit kan zowel door een trauma acuut ontstaan of chronisch zijn (dan wordt het bandje herhaaldelijk uitgerekt door repeterende werkzaamheden). In beide gevallen is het belangrijk om dit te behandelen aangezien er een verhoogde kans is op slijtage van het duim gewricht.

Glomustumor

Een glomustumor is een blauw-rood verkleurde kleine vaatzenuw tumor welke een glomus lichaampje bevat. Het is een goedaardige zwelling welke relatief weinig voorkomt. Het zit meestal bij de vingertop maar kan zich ook onder de nagel bevinden. Een glomustumor kan erg invaliderende pijnklachten geven. De diagnose kan klinisch gesteld wordt op basis van het klachtenpatroon en het lichamelijk onderzoek.

Malletfinger (hamervinger)

Bij malletfinger (hamervinger) neemt het topje een buigstand aan doordat de strekpees van de vinger is afgescheurd (met of zonder stukje bot). Het kan ontstaan tijdens sportactiviteiten maar ook tijdens de dagelijkse bezigheden zoals bij het opmaken van een bed.

Vergoeding van handchirurgie door zorgverzekeraar

Ingrepen voor bovengenoemde behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u een chirurgische ingreep in uw hand of pols? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 020 305 5847 of een vrijblijvend consult boeken bij één van onze artsen. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

  • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam