Facelift

Stoort u zich aan de veroudering in uw gezicht? Dan biedt een facelift mogelijk uitkomst. Kies voor een uitstraling die past bij hoe u zich voelt! Wij helpen u graag verder.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Facelift

Stoort u zich aan de veroudering in uw gezicht? Dan biedt een facelift mogelijk uitkomst. Kies voor een uitstraling die past bij hoe u zich voelt! Wij helpen u graag verder.

Het natuurlijke verouderingsproces in het gezicht kan als vervelend worden ervaren. Ook al wordt u ouder, u voelt zich niet ouder. Verslapping van de huid of het ontstaan van rimpels kunt u deels vertragen door een gezonde levensstijl maar uiterlijke veranderingen die reeds plaats hebben gevonden zijn onomkeerbaar. Wilt u hier graag wat aan laten doen? Dan biedt een facelift een effectieve oplossing. Tijdens deze ingreep verstrakken onze plastisch chirurgen uw huid en het onderliggende bind- en spierweefsel waardoor u uw oorspronkelijke contouren terugkrijgt en rimpels vervagen. Hierdoor wordt de balans op een natuurlijke manier herstelt en stoort u zich niet meer aan slappere, hangende huid.

Facelift bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

 • Verzachten of verminderen van rimpels van de gezichtshuid
 • Strakkere contouren van de hals- en kaaklijn
 • Persoonlijk behandelplan op maat
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC

Wat is een facelift?

Door het verdwijnen van de stevigheid en elasticiteit in de huid en het afnemen van de onderhuidse weefsellagen en botstructuur, ontstaan er zichtbare plooien en rimpels die u een verouderde uitstraling geven. De verslapping van de onderhuidse weefsellaag zorgt ervoor dat de toch al minder stevige huid gaat zakken. Bij een facelift wordt het onderhuidse weefsel gelift en de overtollige huid verwijderd waardoor de gezichtshuid zich weer in de oorspronkelijke positie bevindt. De plooien worden minder uitgesproken en de kaaklijn en de contouren van de hals worden verbeterd. We verstrakken tijdens een facelift de huid en het onderhuidse bind- en spierweefsel. Doordat we ook het onderhuidse verplaatsen, heeft de facelift een langdurig effect.

Hoe gaat een faceliftbehandeling in zijn werking?

Door het gebruik van de nieuwste technieken is een facelift bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen een minder ingrijpende operatie geworden. De operaties duren korter, de littekens zijn bijna onzichtbaar en de hersteltijd is verminderd. Wij leggen u stap voor stap uit wat u van de facelift kunt verwachten.

Het consult

Tijdens het eerste consult met de behandelend arts worden uw wensen besproken en onderzoeken we uw algehele gezondheid. Uw gezondheid wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

 • Uw medicijngebruik
 • Uw allergieën zover die bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Uw alcohol- en drugsgebruik
 • Eerdere operatie rondom uw gelaat

Er zal worden bepaald of de arts met de behandeling kan voldoen aan deze wensen. Ook zal u uitvoerig worden geïnformeerd over de procedure, operatie, nazorg en eventuele complicaties. Ook zal er ruimte zijn voor vragen.

Facelift: de operatie

Een facelift is een uitgebreide operatie die, afhankelijk van de omvang, ongeveer drie uur in beslag neemt. De operatie vindt plaats onder lichte algehele anesthesie (narcose) gecombineerd met een plaatselijke verdoving. We maken een kleine insnede in het behaarde gebied van de slaap, voor en achter het oor. Dit betekent dat er een minimaal zichtbaar litteken ontstaat voor het oor, maar dit geneest over het algemeen fraai en is na enige tijd nauwelijks meer zichtbaar. Het litteken achter het oor en de littekens in het behaarde gebied zijn door de plaats niet zichtbaar. U krijgt een verband om uw hoofd en blijft één nacht bij ons in de kliniek. De volgende ochtend wordt er nogmaals naar het behandelde gebied gekeken en krijgt u instructies voor de nazorg mee voor thuis. Hierna kunt u onder begeleiding naar huis.

Nazorg en herstel na een facelift

Na de operatie is het belangrijk om gedurende twee weken rust te houden. Uw gezicht kan gezwollen zijn en oneffenheden vertonen. Dit zal geleidelijk aan wegtrekken. Na ongeveer een week komt u voor controle op het spreekuur. Tot die tijd dient u rust te houden voor het best mogelijke herstel.

 • De tweede dag na de ingreep mag u douchen en uw haar uitspoelen met lauw water.
 • In sommige gevallen krijgt u een gezichtsband om die u minimaal een week dient te dragen.
 • Het is raadzaam om de eerste drie maanden na de ingreep uw gelaat niet bloot te stellen aan de zon/zonnebank en sauna.

Belangrijk om te weten

 • De hechtingen zijn oplosbaar en hoeven niet te worden verwijderd.
 • De onderhuidse hechtingen blijven enige tijd voelbaar als verdikkingen onder de huid voor de oren.
 • De eerste maanden na de operatie kan de huid gevoelloos zijn.
 • Littekens hebben een jaar nodig om volledig te herstellen en zijn de eerste weken nog vurig.

Over het algemeen ervaren cliënten weinig napijn. Als pijnstiller kunt u paracetamol gebruiken. Vermijd het gebruik van aspirines.

Na de operatie zijn wij in geval van spoed of dringende vragen 24/7 bereikbaar.

Voorbereiding op een facelift

Voordat u een facelift ondergaat, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en welke voorbereidingen u kunt treffen om na de operatie zo snel mogelijk te herstellen.

 • Na de ingreep blijft u een nacht in onze kliniek. Houdt er rekening mee dat u de volgende dag wordt opgehaald omdat u niet zelf mag autorijden.
 • Stop in overleg met de plastisch chirurg minstens een week voor de ingreep met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen.
 • Breng uw lichaam in optimale gezondheid door te stoppen met roken en alcohol drinken. Dit kan namelijk het herstelproces negatief beïnvloeden.
 • Start twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica D6 druppels om zwellingen en bloeduitstortingen te verminderen.
 • Gebruik elke dag vitamine C 1000 mg om uw lichaam gezond te houden.
 • Gebruik op de dag van de ingreep geen cosmetica en was uw haar een dag voor de ingreep met milde shampoo.

Is een facelift iets voor mij?

Er bestaan veel misverstanden over een facelift. Zo wordt er vaak gesproken over een onnatuurlijk, te strak resultaat. Daarnaast wordt er ten onrechte gedacht dat door de facelift een gezicht totaal verandert omdat de karakteristieke gelaatstrekken zouden vervagen. Het tegengestelde is waar. Met een facelift proberen we het mooiste uit uw gezicht te halen, waarbij we zoveel mogelijk uw natuurlijke uitstraling willen behouden. De verandering in uw gezicht na een facelift zal anderen niet direct opvallen: u zal er onopvallend beter en jonger uitzien. Een facelift is voor u geschikt als:

 • Uw uitstraling niet past bij u zich vanbinnen voelt
 • U zich stoort aan een vermoeide uitstraling
 • Behoefte heeft aan verjonging / herstel van de balans in het gezicht

Resultaat na deze ingreep

Het doel van een facelift is om uw huid op een natuurlijke manier te liften, zodat u er weer jonger en minder vermoeid uitziet en de oorspronkelijke contouren weer terug gaat zien. De rimpels die bij uw gelaatsexpressie horen en ontstaan wanneer u lacht of praat, blijven behouden. Met de plastisch chirurg bespreekt u tijdens het consult uw uitgangssituatie, wensen en het daarbij passende resultaat. Het is wel belangrijk om te weten dat het verouderingsproces in uw lichaam niet gestopt wordt met een facelift. Echter behoudt u altijd een voorsprong.

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van een facelift. Een precieze opgave van de kosten is afhankelijk van uw wensen, de uitgangssituatie en de beoordeling van de plastisch chirurg. Dit bespreken we met u tijdens het eerste consult. Een facelift wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.

Kosten facelift

Type facelift Prijs
ConsultGratis
Face/halslift incl. overnachtingVanaf € 8.910,-
Endoscopische voorhoofdslift Vanaf € 5.250,-
Laterale wenkbrauwlift Vanaf € 3.250,-

Risico’s en complicaties

Een facelift is een cosmetische ingreep en brengt daarom dezelfde risico’s met zich mee als elke andere operatie. De kans op een complicatie is echter vrijwel nihil. Tijdens het intakegesprek bespreekt uw behandelend arts de risico’s van de ingreep zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. De complicaties die kunnen optreden na een facelift zijn:

 • Infecties en nabloedingen
 • Stijfheid in het gezicht en vochtophopingen
 • Slechte wondgenezing
 • Zenuwbeschadiging
 • Vorming van verdikte littekens
 • Allergische reactie op medische hulpmiddelen

Veelgestelde vragen facelift

Kom ik in aanmerking voor een facelift?

Een facelift behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van natuurlijke veroudering van het gezicht of een oudere uitstraling hebben door zon, roken of stress. Een facelift wordt het meest uitgevoerd bij mensen vanaf 40 jaar. Voor jongere mensen raden wij in de meeste gevallen een behandeling met fillers of behandeling tegen rimpels aan.

Is een facelift pijnlijk?

De behandeling vindt onder lichte narcose plaats. Tijdens de ingreep heeft u dus geen last van pijn. Na de ingreep kunt u pijn ervaren, echter is dit goed te behandelen met pijnstilling.

Kan ik na de behandeling fatsoenlijk over straat?

Uw gezicht kan gezwollen en verkleurd zijn. In sommige gevallen krijgt u een gezichtsband om. De meeste mensen nemen na de operatie ongeveer twee weken vrij om het lichaam rust te gunnen na de ingreep. Wij raden u aan om zware fysieke inspanningen de eerst zes weken te vermijden.

Houd ik zichtbare littekens over aan de behandeling?

Vlak langs de haargrens wordt een snee gemaakt. Hier zult u een litteken aan overhouden. De littekens zullen geleidelijk aan vervagen en bij de meeste patiënten op den duur amper zichtbaar zijn.

Wordt een facelift vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas wordt een facelift niet vergoed door de verzekeraars.

Zie ik er heel anders uit na de facelift?

Wij streven ernaar om uw natuurlijk gezichtsexpressie zo veel mogelijk te behouden. Het zal anderen niet snel opvallen dat u een operatie heeft ondergaan. U zult er juist onopvallend beter uit zien.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Reviews en ervaringen facelift

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

“Mogelijkheid snel een afspraak te maken voor mijn facelift. Goede resultaten zonder dat de behandeling er overdreven uitziet. Duidelijke uitleg over de verwachte resultaten.”

“Uitstekende medewerkers die je op je gemak stellen. Zeer prettige sfeer en geweldige service. Is me reuze meegevallen en het resultaat nu na 6 dagen al erg mooi. Ik kan iedereen Dr. Winters en de kliniek aanbevelen!”

“Zeer correcte en professionele opvang en voorbereiding op de facelift. Er werd veel aandacht geschonken aan de individuele wensen van de patiënt. Alles was perfect in orde, zorgzaam, vriendelijk, professioneel, efficiënt.”

“Mogelijkheid snel een afspraak te maken voor mijn facelift. Goede resultaten zonder dat de behandeling er overdreven uitziet. Duidelijke uitleg over de verwachte resultaten.”

“Uitstekende medewerkers die je op je gemak stellen. Zeer prettige sfeer en geweldige service. Is me reuze meegevallen en het resultaat nu na 6 dagen al erg mooi. Ik kan iedereen Dr. Winters en de kliniek aanbevelen!”

“Zeer correcte en professionele opvang en voorbereiding op de facelift. Er werd veel aandacht geschonken aan de individuele wensen van de patiënt. Alles was perfect in orde, zorgzaam, vriendelijk, professioneel, efficiënt.”

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam