Facelift: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Facelift: De 10 meestgestelde vragen

Door het natuurlijke verouderingsproces kan de huid in uw gezicht gaan verslappen. Veranderingen in uw gezicht zijn helaas onvermijdelijk, omdat de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Stoort u zich aan de veroudering in uw gezicht? Dan kan een facelift mogelijk uitkomst bieden. De facelift is een effectieve manier om overtollige huid te verwijderen en de contouren in uw gezicht te herstellen.

Als geen ander begrijpen we dat een ingreep als de facelift talloze vragen oproept. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen hechten we veel waarde aan het verstrekken van duidelijke en eerlijke informatie, dus u bent bij ons aan het juiste adres om al uw vragen te stellen. Omdat onze plastisch chirurgen dagelijks patiënten spreken die een facelift overwegen, horen zij regelmatig dezelfde vragen. In dit artikel zetten wij u de 10 meestgestelde vragen voor u op een rijtje.

1. Wat kost een facelift?

Een facelift is bij ons mogelijk vanaf €8.500. Echter variëren de kosten van deze ingreep, afhankelijk van uw uitgangssituatie en wensen. Bent u benieuwd naar de exacte kosten? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend consult.

2. Wat wordt er gedaan tijdens een facelift?

Bij een facelift wordt het onderhuidse weefsel gelift en de overtollige huid verwijderd, waardoor de gezichtshuid zich weer in de oorspronkelijke positie bevindt. Om dit te bereiken maakt de plastisch chirurg een kleine insnede in het behaarde gebied van de slaap, voor en achter het oor.

We verstrakken tijdens een facelift de huid en het onderhuidse bind- en spierweefsel. Hierdoor zijn na de ingreep de plooien in uw gezicht minder uitgesproken en zijn uw kaaklijn en de contouren van uw hals verbeterd. Dit geeft u een verjongde uitstraling, waardoor uw uiterlijk weer beter matcht met hoe u zich voelt.

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen maken we tijdens de operatie gebruik van de nieuwste technieken. Door deze technieken is de facelift een minder ingrijpende operatie geworden. De operatie duurt korter, de littekens zijn vrijwel onzichtbaar en de hersteltijd is verminderd.

3. Wanneer ben ik weer toonbaar?

In eerste instantie kan uw gezicht gezwollen en verkleurd zijn, maar u zult merken dat het herstel snel verloopt. Doorgaans bent u na één tot twee weken weer toonbaar. Het eindresultaat van de facelift laat iets langer op zich wachten, maar gedurende de eerste weken zult u dagelijks verbetering zien. De meeste zwelling en verkleuringen verdwijnen in deze periode.

4. Geeft een facelift een natuurlijk resultaat?

Ja, een facelift geeft een natuurlijk resultaat. Met een facelift proberen we het mooiste uit uw gezicht te halen, waarbij we uw natuurlijke uitstraling willen behouden. U zult er onopvallend beter en jonger uitzien. Er wordt dus onterecht vaak gesproken over een onnatuurlijk, te strak resultaat na een facelift. Veel mensen denken dat een facelift het gezicht totaal verandert en de karakteristieke gelaatstrekken zou doen vervagen. Het tegenovergestelde is echter waar.

5. Is het resultaat van een facelift blijvend?

Ja, omdat we ook het onderhuidse bind- en spierweefsel verplaatsen, heeft de facelift een langdurig effect. Echter is een facelift geen methode om het natuurlijke verouderingsproces te remmen, dus u zult in de loop van de tijd mogelijk weer tekenen van veroudering gaan zien. Gemiddeld blijft het effect van de facelift ongeveer tien jaar zichtbaar.

6. Zijn fillers een goed alternatief voor een facelift?

Afhankelijk van de hoeveelheid rimpels en plooien in uw gezicht, kunnen fillers u mogelijk (tijdelijk) een verjongde uitstraling geven. Echter ontstaan deze rimpels en plooien door het verdwijnen van de stevigheid en elasticiteit in de huid en het afnemen van de onderhuidse weefsellagen en botstructuur. Fillers zijn slechts een tijdelijke oplossing, waarbij het probleem niet bij de kern wordt aangepakt. Fillers zijn daarom geen alternatief voor een facelift, maar bieden mogelijk wel uitkomst wanneer u nog niet toe bent aan een chirurgische facelift. U bent bij onze cosmetisch arts altijd van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken.

7. Wat is de beste leeftijd voor een facelift?

Omdat ieder individu op een ander tempo veroudert, is er geen standaard leeftijd voor een facelift. Doorgaans start de zichtbare veroudering in het gezicht rond het 50e levensjaar, wat betekent dat u vanaf uw 50e in aanmerking zou komen voor een facelift. Echter is dit afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw levensstijl, algehele gezondheid en afkomst. Stoort u zich aan de veroudering in uw gezicht maar heeft u zelf het gevoel dat u ”te jong” bent voor deze ingreep? Kom dan vooral langs voor een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg kan op basis van uw uitgangssituatie en wensen bepalen of de facelift een geschikte oplossing is. Misschien is er wel een minder ingrijpende operatie of cosmetische behandeling mogelijk om u toch een verjongde uitstraling te geven.

8. Hoelang is het herstel na een facelift?

Herstellen na een facelift duurt ongeveer zes weken. Gedurende de eerste twee weken is het belangrijk om rust te houden. Uw lichaam heeft de energie hard nodig om te herstellen. Na de eerste twee weken mag u vrijwel al uw dagelijkse activiteiten weer oppakken en veel patiënten zijn na twee weken weer aan het werk. Let er wel op dat u nog niet mag bukken, persen of tillen. Dit mag u na drie weken weer. Verder wordt fysieke zware inspanning, zoals intensief sporten, afgeraden tot zes weken na de operatie.

9. Is de genezing van een facelift pijnlijk?

Over het algemeen ervaren onze patiënten weinig pijn tijdens het genezingsproces. Mocht u toch pijn voelen, dan kunt u als pijnstiller paracetamol gebruiken.

10. Hoelang mag ik niet in de zon na een facelift?

Het is raadzaam om de eerste 3 maanden na de ingreep uw gelaat niet bloot te stellen aan de zon, zonnebank of sauna. Indien het niet mogelijk is om uw littekens bedekt te houden gedurende deze maanden, dan raden wij het gebruik van een sunblock aan.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Geen zorgen, wij helpen u graag verder. Hier vindt u meer informatie over de facelift. Stelt u uw vragen liever aan een plastisch chirurg? Dan bent u van harte welkom bij ons in de kliniek voor een vrijblijvend consult.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam