Buikwandcorrectie

Heeft u last van overtollige huid of een slappere huid op uw buik? Meestal is dit het gevolg van gewichtsverlies, zwangerschappen of veroudering. Een buikwandcorrectie biedt hiervoor de uitkomst. Het resultaat: een strakkere buik en uw zelfvertrouwen terug! We vertellen u graag meer tijdens een vrijblijvend consult.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Buikwandcorrectie

Heeft u last van overtollige huid of een slappere huid op uw buik? Meestal is dit het gevolg van gewichtsverlies, zwangerschappen of veroudering. Een buikwandcorrectie biedt hiervoor de uitkomst. Het resultaat: een strakkere buik en uw zelfvertrouwen terug! We vertellen u graag meer tijdens een vrijblijvend consult.

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens optreedt. Dit is afhankelijk van leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en eventuele operaties of zwangerschappen. Een buikwandcorrectie herstelt de buik weer naar de oorspronkelijke staat en zorgt voor een plattere en strakkere buik.

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd om medische of esthetische redenen. Door verslapping en uitrekking van de buikspieren in combinatie met overgewicht kan de wervelkolom verkeerd worden belast. Dit kan op den duur rugklachten geven. Ook een minder ernstige vorm van verslapping, zoals een wat uitpuilende onderbuik of gerimpelde onderbuikshuid, kan reden zijn een buikwandcorrectie te overwegen. Wat uw reden ook is, u bent bij ons in goede handen voor een vrijblijvend advies.

Buikwandcorrectie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Geen overtollige huid meer op uw buik
  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten en wensen
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Het consult

Of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie is afhankelijk van de klachten en zal in een eerste consult met de plastisch chirurg worden bepaald. Operatieve correctie van een dikke of slappe buik moet niet gezien worden als een mogelijkheid om gewicht kwijt te raken. Overgewicht is zelfs een argument een dergelijke ingreep niet uit te voeren vanwege de grotere kans op complicaties. Als u duidelijk te zwaar bent adviseren wij u eerst af te vallen en uw eetgewoonten aan te passen. Wanneer het streefgewicht is bereikt, kan de buikwandcorrectie worden uitgevoerd met een goede kans op een fraai resultaat.

Buikwandcorrectie: de operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De correctie bestaat uit het wegnemen van overtollig huid- en vetweefsel en zonodig het herstel van de stevigheid van de buikwand. De plastisch chirurg opereert zodanig dat de littekens zo min mogelijk opvallen. Indien mogelijk wordt alleen een horizontaal litteken gemaakt zo laag mogelijk op de onderbuik zodat het litteken door de onderkleding kan worden bedekt. Afhankelijk van de grootte van de operatie kunnen we het advies geven enkele dagen bedrust te houden na de operatie. Na de operatie blijft u altijd één nacht in het Jan van Goyen.

Herstel en nazorg na een buikwandcorrectie

Het is aan te bevelen tot ongeveer 3 weken na de operatie een stevige elastische pantybroek te dragen die tot boven de navel reikt. Deze broek neemt u mee bij de opname en trekt u na de operatie aan. De pantybroek ondersteunt de wond en voorkomt stoornissen in de wondgenezing. Deze speciale pantybroek kunt u aanschaffen bij een goede lingeriezaak.

De eerste weken bent u alleen in staat om zeer licht lichamelijk werk te verrichten. Als ook de buikwandspieren zijn ingekort of aangetrokken dan is het verstandig de eerste 4 weken niet zwaar te tillen. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock.

Meer over het herstel na een buikwandcorrectie leest u in dit artikel.

Het resultaat

Een buikwandcorrectie heeft als resultaat dat uw buik platter wordt en de huid strakker is. Hoewel de plastisch chirurg streeft naar perfectie, is dit niet altijd haalbaar. Elk lichaam is immers anders. De operatie laat littekens achter die altijd enigszins zichtbaar blijven maar indien mogelijk bevindt dit litteken zich onder uw slip of bikinibroekje. Het huidgebied onder de navel wordt tijdelijk gevoelloos. In sommige gevallen blijft het gevoelloos, maar dit geeft weinig klachten. Na verloop van jaren kan het gebied dat gevoelloos is kleiner worden.

Kosten buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie
Mini-buikwandcorrectie€ 4.040,-
Buikwandcorrectie incl. overnachting€ 7.340,-
Buikwandcorrectie met liposuctie 1 zone incl. overnachting€ 8.550,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met reven spieren incl. overnachting€ 7.970,-
Buikwandcorrectie uitgebreid met Fleur de Lis incl. overnachting€ 9.440,-
Mommy make-over
Mini-buikwandcorrectie en borstvergroting met ronde implantatenvanaf € 8.390,-

Buikwandcorrectie voor en na

Klik hier voor meer buikwandcorrectie voor en na foto’s.

Risico’s en complicaties

Een buikwandcorrectie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan infecteren, maar dit komt zelden voor. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Verder kan een nabloeding ontstaan.

Overgewicht, roken, het gebruik van sommige medicijnen en suikerziekte kunnen aanleiding geven tot een verstoorde wondgenezing. Dit kunnen redenen voor een chirurg zijn te besluiten de operatie niet uit te voeren.

Soms kan het zo zijn dat de chirurg ervoor kiest de buikwandcorrectie in het ziekenhuis uit te voeren. Uw plastisch chirurg zal dit altijd vooraf met u bespreken op de poli.

Veelgestelde vragen over de buikwandcorrectie

Overweegt u deze ingreep en hebt u hier nog vragen over? Dan vindt u mogelijk het antwoord hieronder.

Wanneer komt men in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, ook wel abdominoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollige huid en vetweefsel van de buik te verwijderen en indien er sprake is van een rectus diastase kunnen de buikspieren weer aan elkaar worden gezet. . Niet iedereen komt in aanmerking voor een buikwandcorrectie en er zijn bepaalde criteria waaraan voldaan moet worden. De volgende factoren spelen hierbij een rol:

1. Gewicht en BMI. Het is belangrijk dat u een stabiel gewicht heeft bereikt voordat deze ingreep wordt uitgevoerd. Om in aanmerking te komen voor een abdominoplastiek dient het BMI onder de 34 te zijn.

2. Algemene gezondheid. U moet in goede gezondheid verkeren. Heeft u medische aandoeningen zoals hart- en longproblemen, een hoge bloeddruk of diabetes? Overleg dan met de plastisch chirurg of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie.

3 .Roken. Rookt u? Roken kan het genezingsproces vertragen en complicaties veroorzaken. Wij raden u daarom aan om minimaal 6 weken te stoppen met roken voordat u deze ingreep overweegt.

4. Kinderen. Heeft u een kinderwens? Dan raden wij u af om een buikwandcorrectie te ondergaan voor uw zwangerschap. Zwangerschap en bevallig kunnen de resultaten van de buikwandcorrectie beïnvloeden.

5. Realistische verwachtingen: Het is belangrijk dat u realistische verwachtingen heeft van de resultaten van een buikwandcorrectie en dat u begrijpt dat het een chirurgische ingreep is met risico’s en beperkingen. Door uw wensen met de chirurg te bespreken, ontdekt u of uw verwachtingen van deze ingreep realistisch zijn. 

Stoort u zich aan de overtollige huid op uw buik en bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie? Boek dan een vrijblijvend consult met één van onze artsen om te kunnen bepalen of deze ingreep geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

Hoe pijnlijk is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep en het is te verwachten dat u enige mate van pijn en ongemak zult ervaren na de operatie. De intensiteit van de pijn kan echter variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type buikwandcorrectie dat u ondergaat, uw pijngrens en de algemene gezondheidstoestand van uw lichaam. Over het algemeen krijgen wij te horen van patiënten dat de pijn hen enorm is meegevallen.

Wat is een mini buikwandcorrectie?

Een mini buikwandcorrectie is gericht op het corrigeren van een uitstekende buik onder de navel. Het is een minder uitgebreide ingreep dan een volledige buikwandcorrectie en is geschikt voor mensen met een kleine hoeveelheid overtollige huid en weinig tot geen spierzwakte. Het is dus, zoals de term al doet vermoeden, een buikwandcorrectie in kleinere vorm. Bij een mini buikwandcorrectie is de incisie kleiner en blijft er dus ook een minder groot litteken achter na de operatie.

Een mini buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose, afhankelijk van de voorkeur van de patiënt en de omvang van de ingreep. Het herstel na een mini buikwandcorrectie is over het algemeen sneller dan dat van een volledige buikwandcorrectie.

Wat is een goed BMI voor een buikwandcorrectie?

Er is geen specifiek BMI-niveau dat bepaalt of iemand al dan niet in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat een buikwandcorrectie geen methode is om af te vallen. In plaats daarvan is het een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om overtollige huid en vetweefsel van de buik te verwijderen en zonodig de rectus diastase op te heffen. doorgaans na gewichtsverlies of zwangerschap. Een operatie als deze brengt meer risico’s en complicaties met zich mee als de patiënt overgewicht heeft. Een buikwand correctie kan worden uitgevoerd bij een BMI van onder de 34. Het hebben van een gezond BMI helpt  om het risico op complicaties tijdens en na de operatie te verminderen.

Hoelang moet ik een stabiel gewicht hebben?

In een ideale situatie heeft u minimaal 6 maanden tot 1 jaar een stabiel gewicht voordat de buikwancorrectie plaatsvindt. Het resultaat van de buikwandcorrectie kan worden beïnvloed door gewichtsschommelingen. Artsen zullen u daarom aanbevelen om al enige tijd een stabiel gewicht te hebben voor u deze ingreep overweegt, om zeker te weten dat u voor lange tijd van het resultaat kunt genieten.

Hoelang moet ik herstellen na een buikwandcorrectie?

De hersteltijd na een buikwandcorrectie kan variëren afhankelijk van het individu en het type operatie dat is uitgevoerd. Over het algemeen duurt het herstelproces na een buikwandcorrectie 4 tot 6 weken, waarna het ongemak en de pijn grotendeels weg zal zijn en u de dagelijkse activiteiten weer kunt opbouwen.

Het herstel van de buikwand kan tot een jaar duren, maar in deze periode kunt u over het algemeen alles doen wat u voor de operatie ook deed. Denk aan sporten, werken en huishoudelijke taken. Na de eerste 6 weken zult u, ondanks dat uw lichaam nog herstellende is, weinig tot geen belemmering meer ervaren.

Hoelang moet ik thuisblijven na een buikwandcorrectie?

Na een buikwandcorrectie wordt over het algemeen aangeraden om minimaal 2 weken thuis te blijven om te herstellen. Dit kan variëren, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en de omvang van de operatie. Houd u er in ieder geval rekening mee dat u zeker 2 weken vrij neemt om in alle rust thuis te kunnen herstellen.

Gedurende deze tijd is het belangrijk om fysieke activiteit en (zwaar) tillen te vermijden om de genezing te bevorderen en de kans op complicaties te verminderen. Het is ook belangrijk om de instructies van uw plastisch chirurg op te volgen met betrekking tot medicatie en wondzorg.

Na 2 weken kunt u doorgaans weer lichte activiteiten uitvoeren, zoals wandelen en lichte huishoudelijke taken. Na 4 tot 6 weken kunt u meestal weer beginnen met overige lichaamsbeweging, maar u zult zien dat u dit op een natuurlijke wijze weer opbouwt. Het is belangrijk om te onthouden dat het herstelproces voor ieder individu anders is en dat het belangrijk is om de instructies van uw plastisch chirurg op te volgen voor een veilig en effectief herstel.

Hoelang bedrust na een buikwandcorrectie?

Na een buikwandcorrectie is het raadzaam om na de overnachting in het ziekenhuis nog minimaal 2 tot 3 dagen bedrust te houden om te herstellen. Dit kan variëren, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en de omvang van de operatie.


Na deze eerste paar dagen van bedrust, kan het nodig zijn om nog een paar dagen rustig aan te doen en de activiteit geleidelijk op te bouwen. Het is belangrijk om niet te veel te doen en te luisteren naar de signalen van het lichaam om te voorkomen dat de genezing vertraagt. Zorg er gedurende de eerste week wel voor dat u regelmatig binnenshuis een rondje loopt en uw benen regelmatig omhoog legt. Dit stimuleert de doorbloeding en zorgt voor minder kans op zwelling rondom uw wond.

Wat mag u niet na een buikwandcorrectie?

Na een buikwandcorrectie zijn er verschillende activiteiten die u gedurende 4 tot 6 weken moet vermijden om een veilig en effectief herstel te bevorderen. Dit zijn onder meer:

  1. Zware fysieke activiteit. Vermijd activiteiten die veel fysieke inspanning vergen, zoals hardlopen, gewichtheffen of intensief sporten. U mag niet tillen of duwen met uw armen, buikspieren of borstkas. Zo voorkomt u spanning op de wond. Houd u er rekening mee dat dit ook betekent dat u jonge kinderen niet kunt optillen en dat u hulp nodig heeft bij de zorg gedurende de eerste weken na de operatie.
  2. Langdurig zitten of staan. Langdurig zitten of staan kan na een buikwandcorrectie de zwelling en pijn verergeren. Probeer daarom regelmatig even te bewegen en leg uw benen omhoog om zwelling te verminderen. Intensief bewegen kunt u nog niet, maar u kunt wel een klein stukje lopen en uw benen op en neer bewegen wanneer u ligt.
  3. Roken en alcohol. Roken en alcohol kunnen het genezingsproces beïnvloeden en het risico op complicaties verhogen. Wij raden u daarom aan om te stoppen met roken en het drinken van alcohol.
  4. In bad gaan. Door het nemen van een warm bad wordt de wond week en dit wilt u voorkomen gedurende de eerste 6 weken. Tevens is het belangrijk om warmtebronnen te vermijden omdat dit de zwelling kan verergeren. Denk hierbij niet alleen aan een warm bad, maar ook aan de sauna of zonnebank.

Tijdens uw herstelperiode is het belangrijk om naar de signalen van uw lichaam te luisteren en het advies van uw plastisch chirurg goed op te volgen. Onthoud dat het herstelproces voor iedereen anders verloopt en dat u zich vooral moet richten op rust en een gezonde levensstijl om het herstel te bevorderen.

Hoelang niet douchen na een buikwandcorrectie?

Wij raden aan om gedurende de eerste paar dagen na de abdominoplastiek niet te douchen. Zo beschermt u de wond tegen infecties. Het is belangrijk om de wond goed schoon te houden. Volg hiervoor de instructies van uw plastisch chirurg goed op. Heeft u hier na de operatie vragen over? Dan kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Zodra u weer mag douchen, moet u ervoor zorgen dat u de wond en het gebied eromheen voorzichtig reinigt en niet te veel druk uitoefent. Gebruik een milde, ongeparfumeerde zeep en warm water om te voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt.

Hoelang gebogen lopen na een buikwandcorrectie?

De eerste 1 à 2 weken na de buikwandcorrectie zult u iets gebogen moeten lopen om spanning op de wond te voorkomen. Dit betekent dat u uw romp niet recht mag strekken en voorzichtig moet bewegen om uw buikspieren niet te veel te belasten.

Na de eerste week kan uw plastisch chirurg u adviseren om langzaam te beginnen met het strekken van uw romp en weer rechtop te lopen. Het is hierbij belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en niet te veel te pushen. U kunt geleidelijk aan meer rechtop gaan lopen naarmate uw lichaam en wond genezen.

Hoelang mag ik niet autorijden na een buikwandcorrectie?

Na een abdominoplastiek is het belangrijk om gedurende de eerste paar dagen na de operatie geen auto te rijden, omdat de operatie en de bijbehorende medicatie uw reactietijd en concentratie kunnen beïnvloeden. Wanneer u weer in staat bent om veilig auto te kunnen rijden, verschilt per persoon. Houd u er rekening mee dat dit doorgaans minimaal een week duurt.

Een tip: controleer wat uw autoverzekering zegt over rijden na een buikwandcorrectie. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben in hun algemene voorwaarden opgenomen dat u gedurende 6 weken na een dergelijke operatie niet verzekerd bent bij een ongeval. Dit omdat de wond u kan belemmeren om een veilige houding aan te nemen achter het stuur.  U gaat er natuurlijk niet vanuit dat er onderweg iets gebeurt, maar het is wel goed om dit van tevoren te controleren om te voorkomen dat u voor vervelende verassingen komt te staan wanneer er zich wel iets voordoet.

Wat zijn de kosten van een buikwandcorrectie?

De kosten van een buikwandcorrectie zijn bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen afhankelijk van het type operatie en de complexiteit van de ingreep. Een mini buikwandcorrectie is al mogelijk vanaf € 3.850, een uitgebreide buikwandcorrectie inclusief overnachting is mogelijk vanaf € 7.000. 

Wordt abdominoplastiek vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een buikwandcorrectie wordt vrijwel altijd beschouwd als een cosmetische ingreep en wordt daarom over het algemeen niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Hierop zijn uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer de operatie medische noodzaak is. Raadpleeg uw huisarts wanneer u twijfelt of er in uw situatie sprake kan zijn van medische noodzaak.  

Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en liposuctie?

Een buikwandcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel worden verwijderd en de buikspieren strakker worden gemaakt. Het doel hiervan is het creëren van een strakkere buik zonder overtollige huid. Dit is een effectieve behandeling voor mensen die last hebben van overtollige huid na gewichtsverlies of zwangerschap.

Liposuctie daarentegen is een cosmetische chirurgische ingreep waarbij ongewenst vet wordt verwijderd, maar waar het vel onaangeraakt blijft. Het doel van liposuctie is om een slanker en meer gestroomlijnd uiterlijk te creëren door ongewenst vetweefsel te verwijderen. Liposuctie is over het algemeen niet geschikt voor mensen die last hebben van overtollige huid of een slappe of uitgerekte buikspier.

Deze twee ingrepen hebben dus verschillende doelen, maar beide kunnen ingezet worden om het uiterlijk van uw buik te veranderen. Heeft u last van overtollige huid en zou u graag vet willen laten weghalen? Dan is het mogelijk om een buikwandcorrectie te combineren met liposuctie. Leg dit aan de plastisch chirurg voor tijdens een vrijblijvend consult.

Blijf ik overnachten in het ziekenhuis na een buikwandcorrectie?

Bij een mini buikwandcorrectie mag u meestal dezelfde dag weer naar huis. Bij een volledige buikwandcorrectie blijft u één nacht in het ziekenhuis overnachten. Of u wel of niet blijft overnachten na de operatie hangt dus af van het type operatie dat u ondergaat.

Tijdens een vrijblijvend consult zal blijken welke ingreep voor uw uitgangssituatie geschikt is. Uw plastisch chirurg zal u dan ook direct informeren over wat u kunt verwachten en of u al dan niet in het ziekenhuis moet blijven na de operatie.

Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op of boek een vrijblijvend consult met één van onze artsen. We helpen u graag verder.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Reviews en ervaringen buikwandcorrectie

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam