Buikwandcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Buikwandcorrectie: De 10 meestgestelde vragen

Een buikwandcorrectie is een relatief grote ingreep en het is dan ook raadzaam om u van tevoren goed te laten informeren. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen moedigen wij dit alleen maar aan! We vinden het belangrijk dat onze patiënten weten hoe de operatie zal verlopen, wat de herstelperiode inhoudt en wat het te verwachte resultaat zal zijn. Op basis van deze informatie kunt u zelf een weloverwogen keuze maken.

Omdat wij dagelijks mensen spreken die een buikwandcorrectie overwegen, horen onze plastisch chirurgen regelmatig dezelfde vragen terugkomen. We hebben de top 10 meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1. Wanneer komt u in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

Wanneer u last heeft van overtollige huid op de buik, dan kan een buikwandcorrectie mogelijk uitkomst bieden. Echter zijn er enkele criteria waaraan de patiënt moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze ingreep.

1. Uw BMI moet onder de 34 liggen. Bij een hoger BMI nemen de risico’s en mogelijke complicaties toe.

2. Uw algehele gezondheid dient goed te zijn. Heeft u medische aandoeningen, zoals hart- of longproblemen, diabetes of een hoge bloeddruk? Overleg dan met een plastisch chirurg in hoeverre u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie.

3. U rookt niet. Roken kan het genezingsproces vertragen en de kans op complicaties vergroten. Ons advies is daarom om minimaal 6 weken voor de operatie te stoppen met roken.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt? U bent bij ons van harte welkom voor een vrijblijvend consult. De arts bekijkt op basis van uw uitgangssituatie of de buikwandcorrectie een geschikte operatie is om uw gewenste resultaat te behalen.

2. Hoelang een stabiel gewicht voor een buikwandcorrectie?

Het advies van onze plastisch chirurgen is om minimaal 6 maanden een stabiel gewicht te hebben voordat de operatie plaatsvindt. Door gewichtsschommelingen kan na de operatie het resultaat van de buikwandcorrectie beïnvloed worden en dat is natuurlijk zonde. Daarom is het raadzaam om voor de operatie al enige tijd een stabiel gewicht te hebben. Zo weet u zeker dat dit gewicht voor de lange termijn stabiel kan blijven en geniet u voor een lange periode van het resultaat!

3. Hoeveel kilo verliest men met een buikwandcorrectie?

Het is helaas een fabel dat een buikwandcorrectie een manier is om af te vallen. Het primaire doel van een buikwandcorrectie is niet om gewicht te verliezen, maar om de contour van de buik te verbeteren. Eventueel gewichtsverlies na deze ingreep is doorgaans beperkt tot het gewicht van het verwijderde huid- en vetweefsel. Het exacte gewichtsverlies varieert van patiënt tot patiënt, afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid overtollige huid en vet. Over het algemeen is dit geen significante hoeveelheid en een buikwandcorrectie biedt dus geen uitkomst wanneer u juist gewicht zou willen verliezen.

4. Wat kost een buikwandcorrectie?

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen kost een buikwandcorrectie € 7.000. Een mini-buikwandcorrectie kost € 3.850. Bij uw eerste consult wordt een offerte voor u opgemaakt op basis van uw persoonlijke situatie.

5. Kan ik een buikwandcorrectie vergoed krijgen?

Over het algemeen wordt deze ingreep niet vergoed door de zorgverzekeraar. In de meeste gevallen wordt de buikwandcorrectie beschouwd als een cosmetische ingreep en dit betekent dat u geen recht heeft op een vergoeding. Hierop zijn uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer er door een arts wordt bepaald dat er sprake is van medische noodzaak. Wij adviseren u om de huisarts te raadplegen wanneer u denkt dat u mogelijk recht heeft op een vergoeding. Hij of zij zal u vervolgens doorverwijzen.

6. Hoe pijnlijk is een buikwandcorrectie?

Na de operatie zult u enige mate van pijn en ongemak ervaren, maar over het algemeen valt de pijn mee. De pijn verschilt echter van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. In principe geldt: hoe fitter u bent voor de ingreep, hoe minder ongemak u zult ervaren na de ingreep.

Omdat het gebied rond de buikwond in eerste instantie gevoelloos is, zult u hier weinig tot geen pijn ervaren. Wanneer tijdens de operatie ook de rectus diastase is verholpen (reven van de buikspieren), dan zult u merken dat uw buikspieren de eerste weken wat ongemakkelijk aanvoelen. Niesen, persen en lachen kunnen gedurende deze periode pijn veroorzaken. Gelukkig ebt deze pijn snel weg.

7. Hoe risicovol is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is over het algemeen een veilige ingreep, maar iedere chirurgische ingreep brengt enige mate van risico met zich mee. Risico’s zijn onder meer kans op infectie, nabloeding en een verstoorde wondgenezing. Ondanks dat deze complicaties zelden voorkomen, vinden wij het belangrijk dat u hierover goed geïnformeerd bent. Tijdens een vrijblijvend consult bespreekt de arts daarom alle risico’s en mogelijke complicaties met u.

8. Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en een mini-buikwandcorrectie?

Een mini-buikwandcorrectie is een minder uitgebreide procedure dan een buikwandcorrectie. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u slechts overtollig huid heeft onder de navel en weinig tot geen spierzwakte in de buikspieren heeft. De hersteltijd is korter en het litteken is kleiner, omdat het een minder uitgebreide procedure betreft. Ook blijft uw navel op dezelfde plek.

Een reguliere buikwandcorrectie richt zich op het hele buikgebied. Deze ingreep omvat het verwijderen van overtollige huid en vet, het strakker trekken van de buikspieren en het herpositioneren van de navel. Wanneer u last heeft van aanzienlijk huidoverschot en spierzwakte in uw buikspieren, dan komt u waarschijnlijk eerder in aanmerking voor een reguliere buikwandcorrectie.

Twijfelt u over het soort buikwandcorrectie dat bij u het gewenste resultaat kan geven? Dat snappen wij als geen ander. Tijdens een consult kan de arts u precies uitleggen wat het verschil is. Hij of zij zal u ook vertellen welk type ingreep bij u het beoogde resultaat zal geven.

9. Hoelang rust na een buikwandcorrectie?

Na een buikwandcorrectie is het raadzaam om na de overnachting in het ziekenhuis nog enkele dagen bedrust te houden om te herstellen. Dit kan variëren, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en de omvang van de operatie. Het is echter wel belangrijk dat u in beweging blijft. Het advies is daarom om binnenshuis regelmatig een rondje te lopen en uw benen omhoog te leggen wanneer u langere tijd ligt of zit.

Gedurende de eerste twee weken na de ingreep kunt u zelfstandig nog niet zoveel. U zult dus merken dat u automatisch veel rust neemt. Na twee tot vier weken mag u weer fysiek licht werk uitvoeren. Heeft u een zittend beroep? Dan is men doorgaans na één tot twee weken alweer aan het werk. 

10. Hoelang duurt het herstel na een buikwandcorrectie?

Voor het herstel dient u rekening te houden met circa zes weken. Dit betekent echter niet dat u zes weken niets kunt. De eerste weken loopt u licht voorover gebogen en mag u geen fysiek werk uitvoeren, maar na de eerste weken bouwt u dit weer op. U zult merken dat het herstel voorspoedig verloopt als u zich houdt aan de leefregels die de arts u meegeeft. Na zes weken zou u vrijwel geen ongemak of belemmeringen meer moeten ervaren.

Meer informatie?

Zijn uw vragen nog niet beantwoord in dit artikel? Dan kunt u hier meer informatie over de buikwandcorrectie vinden. Op deze pagina vindt u verschillende resultaten van buikwandcorrecties door onze plastisch chirurgen. Overweegt u een buikwandcorrectie? Dan bent u natuurlijk van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij onze plastisch chirurgen. Zij nemen graag de tijd om al uw vragen te beantwoorden en u alles uit te leggen over deze ingreep.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam