Borstverkleining

Ervaart u klachten door uw borsten en overweegt u een borstverkleining? Te grote borsten kunnen in de weg zitten bij dagelijkse activiteiten, veroorzaken lichamelijke klachten en passen niet altijd bij uw lichaam. Een borstverkleining kan uitkomst bieden.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Borstverkleining

Ervaart u klachten door uw borsten en overweegt u een borstverkleining? Te grote borsten kunnen in de weg zitten bij dagelijkse activiteiten, veroorzaken lichamelijke klachten en passen niet altijd bij uw lichaam. Een borstverkleining kan uitkomst bieden.

Een borstverkleining kan een enorme opluchting zijn wanneer u last heeft van te grote, zware borsten. Grote borsten kunnen nek en schouder klachten veroorzaken, zijn storend tijdens het sporten en zorgen ervoor dat kleding minder mooi past.

 • Minder zware borsten en een cupmaat die bij u past
 • Behandelplan op basis van uw klachten en wensen
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.0 op Kliniekervaringen.nl
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Het consult

Een van onze plastisch chirurgen bespreekt met u uw wensen over de grootte en vorm van uw borsten. Het is van belang om met u te bepalen of aan uw wensen voor borstverkleining kan worden voldaan. Daarnaast brengt de plastisch chirurg u op de hoogte van de operatierisico’s en eventuele complicaties.

Borstverkleining: de operatie

De borstverkleining vindt plaats onder algehele verdoving (narcose). Tijdens de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel met de bijbehorende huid verwijderd. Er wordt een nieuw, kleiner model borst gevormd. Ook wordt de tepel verplaatst.

Er bestaan verschillende operatietechnieken voor borstverkleining. De littekens zitten bij de meest voorkomende operatietechnieken rond de beide tepelhoven, onder de borst in de huidplooi en tussen de tepel en de plooi onder de borst, in verticale richting.

De wonden worden gesloten met zeer fijn hechtmateriaal en lossen, afhankelijk van de plaats van de hechting, vanzelf op. Het kan nodig zijn dat er een drain wordt achtergelaten, deze drain zorgt ervoor dat eventueel bloed en vocht wordt afgevoerd. In overleg met de chirurg blijft u één nacht in het Jan van Goyen. Dit is meestal het geval.

Na de operatie

De eerste dag na de borstverkleining zult u het nog rustig aan moeten doen, maar na 2 dagen kunt u licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Zwaar werk, zoals stofzuigen en tillen, moet de eerste twee weken worden gemeden. Sporten kunt u weer na 6 weken. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het operatiegebied.

De eerste tijd kunnen de littekens er wat vurig uitzien. In de loop van een jaar verdwijnt die vurigheid, krijgen ze de kleur van uw huid en worden ze minder zichtbaar. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor de littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock. Na de operatie draagt u 6 weken een sportbeha, waarvan 3 à 4 weken dag en nacht. Daarna alleen nog overdag.

Nazorg en herstel na een borstverkleining

Na de operatie zullen de borsten kleiner en steviger zijn, maar er blijven altijd littekens zichtbaar. De plastisch chirurg streeft naar absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties, maar het is niet te garanderen. Ook de vorm en de gevoeligheid van de tepels kunnen anders zijn dan u had verwacht.

U moet zich realiseren dat bij een borstverkleinende of verstevigende operatie géén correctie wordt verricht van het overtollige weefsel onder de oksels, eventueel doorlopend naar de rug. Verslapping die eenmaal begonnen is, zal ook na deze vormverbeterende operatie doorgaan en kan het aanvankelijke resultaat op den duur nadelig beïnvloeden.

Door algemeen aankomen in gewicht, zwangerschap of pilgebruik kunnen de borsten weer zwaarder worden. De plastisch chirurg kan u geen bepaalde bh-cupmaat garanderen na de operatie.

Borstverkleining kosten

Borstverkleining (incl. overnachting)€ 5.900,-

Voor en na foto’s

Klik hier voor meer borstverkleining voor en na foto’s.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee, zo ook een borstverkleining. Door het geven van de juiste voorlichting en voorzorg willen wij de kans op risico’s verkleinen. Door onze instructies voorafgaand aan de borstverkleining goed op te volgen, minimaliseert u de kans op complicaties. Enkele mogelijke complicaties van een borstverkleining kunnen zijn:

 • Gevoelsverandering in uw borsten
 • Allergische reacties op de verdoving of het hechtmateriaal
 • Verplaatsing en/of ruptuur van de borstprothese
 • Zwellingen of nabloedingen
 • Infecties
 • Bindweefselvorming bij littekens
 • Trage wondgenezing

Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren om een goed eindresultaat te krijgen. 

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam