Borstvergroting

Onzeker over uw borsten en denkt u na over een borstvergroting? Laat u dan informeren over de verschillende mogelijkheden door een van onze plastisch chirurgen.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Borstvergroting

Onzeker over uw borsten en denkt u na over een borstvergroting? Laat u dan informeren over de verschillende mogelijkheden door een van onze plastisch chirurgen.

Een borstvergroting wordt doorgaans uitgevoerd om de borsten meer volume te geven of om ze te veranderen van vorm. Overweegt u een borstvergroting? Dan bent u bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen aan het juiste adres. Een groot deel van onze plastisch chirurgen voert deze ingreep uit en helpt u graag verder om uw wensen te verwezenlijken. Het is erg belangrijk om u goed te laten informeren over de voor- en nadelen van een borstvergroting voordat u een besluit neemt.

Gang van zaken in Esthetisch Centrum Jan van Goyen

 • Vrijblijvend consult met uitgebreid advies
 • Crisalix 3D-simulatie met beelden van het mogelijke eindresultaat
 • Persoonlijk behandelplan op basis van uw wensen
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
 • Gemiddeld beoordelen onze patiënten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Een borstvergroting is een ingrijpende stap en daarom leggen wij u graag uit hoe het proces van een borstvergrotende operatie verloopt.

Het consult

Tijdens een persoonlijk consult worden de voordelen maar ook zeker de nadelen van een operatie met borstprothesen besproken. De plastisch chirurg bespreekt met u uw wensen over de grootte en vorm van uw borsten. Hierbij houdt de plastisch chirurg rekening met de huidige vorm van uw borsten, eventuele asymmetrie, elasticiteit van de huid en met de plaats van de tepels en de tepelhof. In overleg kiest u de prothesen. Dit kunnen ronde of druppelvormige (anatomische) prothesen zijn. Uiteraard werken we alleen met gecontroleerde, medisch verantwoorde prothesen die zijn toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid.

Tijdens het consult worden foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Ook is het mogelijk om een Crisalix 3D-simulatie te maken van de gewenste borstvergroting. Hierdoor krijgt u een goede indruk van het te verwachte eindresultaat.

Ook geeft de plastisch chirurg aan waar de littekens van de operatie komen en of de borstprothese voor of (schuin) achter de borstspier wordt geplaatst. Dit is afhankelijk van het aanwezige borstweefsel en de kwaliteit en dikte van uw huid. De plastisch chirurg licht toe wat de operatierisico’s zijn en de eventuele complicaties van een borstvergroting met borstprotheses. In deze patiëntfolder vindt u meer informatie over een operatie met borstprothesen.

Lipofilling borsten

Naast vergrotingen met protheses vinden er steeds meer borstvergrotingen met lipofilling plaats. Voor meer informatie over een lipofilling klik hier.

De operatie

Op de dag van de operatie meldt u zich bij de balie. Daar wordt u opgehaald door de verpleegkundige die u meeneemt naar het OK complex. Hier komt de plastisch chirurg de borsten aftekenen en daarna dient de anesthesist de algehele anesthesie (narcose) toe waardoor u niks merkt van de operatie.

Tijdens de operatie worden de borstprothesen ingebracht vóór of (schuin) achter de borstspier. Waar deze geplaatst worden, bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens het eerste consult. De implantaten worden via een kleine incisie in de plooi onder de borst ingebracht. Er wordt een holte (pocket) gemaakt die zo groot is dat de borstprothese er precies in past. De huid wordt vervolgens gehecht met oplosbare hechtingen. Eventueel wordt er een pleisterverband op de borsten aangebracht. Na een borstvergroting mag u dezelfde dag, onder begeleiding naar huis.

Nazorg en herstel na een borstvergroting

De eerste dagen na de operatie is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Na een aantal dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Vermijd de eerste twee weken zwaar werk en tillen. Sporten kan pas weer zes weken na de borstvergroting. Dit is belangrijk voor een goed herstel. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan u bent geopereerd. De eerste maanden voelen de borsten erg strak en stevig aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen en zullen de borsten steeds soepeler en natuurlijker aanvoelen. Ook zal de vorm van de borsten na de ingreep nog veranderen. De littekens kunnen er tevens wat vurig uitzien. Deze vurigheid verdwijnt in de loop van een jaar, waarna ze de kleur van de huid krijgen en minder zichtbaar worden. UV stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, ga daarom niet met uw borsten in de zon.

Na de operatie zijn wij in geval van spoed of dringende vragen 24/7 bereikbaar.

Kosten borstvergroting

Wat de kosten van een borstvergroting zijn, is afhankelijk van het soort borstvergroting dat bij u wordt uitgevoerd. Om u een idee te geven van de prijzen van een borstvergroting, geven wij u hieronder een indicatie.

BorstvergrotingPrijs
Met ronde Motiva borstimplantaten€ 4.500,-*
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)€ 4.720,-*
Met ergonomics Motiva borstimplantaten€ 350,-
(incl. DBIR registratie en emdaplast beha)€ 4.930,-**
*Meerprijs ronde implantaten boven 600 cc€ 370,-
**Meerprijs ergonomics implantaten boven 600 cc€ 420,-
Meerprijs prothesewissel€ 740,-
Meerprijs capsulectomie€ 1.160,-
Meerprijs hybride borstvergroting met lipofillingVanaf € 3.150,-
Borstversteviging/vergroting middels lipofilling incl. Puregraft
Vanaf € 6.660,-
Elke vervolgsessieVanaf € 6.290,-

Een borstvergroting wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In enkele gevallen wordt de borstvergroting bij medische indicatie wel vergoed. Hierover kunt u advies opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Borstvergroting voor en na

Klik hier voor meer borstvergroting voor en na foto’s.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee, zo ook een borstvergroting. Door het geven van de juiste voorlichting en voorzorg willen wij de kans op risico’s verkleinen. Door onze instructies voorafgaand aan de borstvergroting goed op te volgen, minimaliseert u de kans op complicaties. Enkele mogelijke complicaties van een borstvergroting kunnen zijn:

 • Gevoelsverandering in uw borsten
 • Allergische reacties op de verdoving of het hechtmateriaal
 • Verplaatsing en/of ruptuur van de borstprothese
 • Kapselcontractie
 • Zwellingen of nabloedingen
 • Infecties

Veelgestelde vragen over borstvergrotingen

Voor een volledige voorlichting over de risico’s en complicaties is het belangrijk dat u de chirurgische bijsluiter van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie) goed doorleest. Ook merken wij dat er steeds meer vragen komen over BII / ASIA en daarom vindt u in deze folders meer patiëntinformatie. Daarnaast is er een patiëntenfolder van de NVPC met daarin duidelijk omschreven wat u allemaal moet weten over een operatie met siliconen borstimplantaten. 

Heeft u een vraag over borstvergrotingen of andere ingrepen in de borststreek? In de onderstaande vragen vindt u wellicht het antwoord! Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u ons vrijblijvend bellen op 020 305 5847. We helpen u graag verder.

Zijn er pijnklachten na de ingreep?

Voor iedereen is pijnbeleving anders. Bij een borstvergroting waarbij de prothese achter de borstspier wordt geplaatst zullen er meer pijnklachten zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Zolang u nog in ons centrum bent, krijgt u hier iets voor. Zo nodig krijgt u een recept mee naar huis voor de eerste dagen. Zorgt u in ieder geval dat u paracetamol in huis heeft.

Kan ik meteen weer sporten na de ingreep?

Nee, u mag niet meteen weer gaan sporten. Na ongeveer zes weken kunt u weer sporten.

Kan ik zelf bepalen hoe groot ik de borsten wil?

Tijdens het voorbereidend consult met de chirurg zal met u worden besproken in hoeverre er rekening kan worden gehouden met uw wensen. Er wordt gekeken naar de lichaamsbouw, de structuur van de huid en het aanwezige klierweefsel. Op die manier kan bepaald worden wat wel of niet mogelijk is.

Wat is het verschil tussen een ronde en een anatomisch gevormde prothese?

De arts zal adviseren welk soort borstvergroting het meest geschikt is. Daarbij wordt gelet op de vorm van de borsten zoals ze zijn vóór de vergroting. De ronde prothese geeft wat meer ronding aan de bovenkant. De anatomisch gevormde prothese geeft wat meer volume aan de onderkant.

Hoelang heb ik plezier van mijn borstvergroting?

In principe is het resultaat blijvend, maar in de loop der jaren zullen de borsten onder invloed van een aantal factoren (bijvoorbeeld na zwangerschap/borstvoeding, het verouderingsproces van het lichaam of sterk afvallen) slapper worden en veranderen van vorm. Het is altijd verstandig in ieder geval een goed steunende bh te dragen.

Wat is kapselvorming?

Het kapsel is het vlies dat na de operatie rond de prothese wordt gevormd. Er is lichaamsvreemd materiaal ingebracht en het systeem reageert daarop door het vormen van een kapsel. Soms is er wat verwarring over de termen kapselvorming en kapselcontractie. Kapselvorming is dus een normaal verschijnsel, kapselcontractie is een complicatie van een borstvergroting. Als er kapselcontractie optreedt, moet er nogmaals geopereerd worden. De protheses worden dan verwijderd of vervangen.
elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Na hoeveel tijd moet de prothese vervangen worden?

Als u geen klachten heeft, hoeven de implantaten niet vervangen te worden. Maar geen enkele implantaat gaat een leven lang mee en de kans op scheuren en lekken neemt na een periode van 10 – 15 jaar toe. Ons advies is om de prothesen na 10 jaar te laten controleren en in overleg met de plastisch chirurg eventueel te laten vervangen. Bij klachten is uiteraard altijd het advies om een afspraak met uw arts te maken.

Zijn siliconen wel veilig voor mijn gezondheid?

Tot nu toe hebben grote wetenschappelijke onderzoeken geen gevaar aangetoond voor de volksgezondheid. Wij verwijzen u ook naar de informatie hierover van de NVPC, deze vindt u hier onder Deel 1.

Blijft het gevoel in de borsten hetzelfde als vóór de vergroting?

In de eerste periode na de ingreep kan het zijn dat de borsten en/of de tepels meer of minder gevoelig zijn dan ervoor. Meestal duurt dit een paar weken tot enkele maanden. Over het algemeen zal het normale gevoel geleidelijk aan terugkeren.

Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Ja, dat is geen probleem. Wel moet u er rekening mee houden dat de borsten na zwangerschap en borstvoeding wat minder mooi kunnen zijn door het oprekken van de huid en weefsel gedurende deze periode. Meestal nemen de borsten wel weer hun oude vorm aan, maar het kan ook zo zijn dat uiteindelijk toch een correctie nodig is.

Betaalt mijn zorgverzekeraar de ingreep?

Als u een medische indicatie heeft, is er een kans dat de zorgverzekaar de ingreep vergoed. Als u geen medische indicatie heeft, zijn de kosten voor eigen rekening. Zie onze prijslijst.

Wilt u meer weten over de kosten van deze ingreep of wilt u zich inlezen over de voorbereiding van de operatie? Klik dan hieronder!

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Reviews borstvergroting bij EC Jan van Goyen

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

“Uitstekende medewerkers die je op je gemak stellen. Zeer prettige sfeer en geweldige service. Is me reuze meegevallen en het resultaat nu na 6 dagen al erg mooi. Ik kan iedereen Dr. Winters en de kliniek aanbevelen!”

“Zeer correcte en professionele opvang en voorbereiding op de facelift. Er werd veel aandacht geschonken aan de individuele wensen van de patiënt. Alles was perfect in orde, zorgzaam, vriendelijk, professioneel, efficiënt.”

“Uitstekende medewerkers die je op je gemak stellen. Zeer prettige sfeer en geweldige service. Is me reuze meegevallen en het resultaat nu na 6 dagen al erg mooi. Ik kan iedereen Dr. Winters en de kliniek aanbevelen!”

“Zeer correcte en professionele opvang en voorbereiding op de facelift. Er werd veel aandacht geschonken aan de individuele wensen van de patiënt. Alles was perfect in orde, zorgzaam, vriendelijk, professioneel, efficiënt.”

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam