Borstvergroting: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Borstvergroting: De 10 meestgestelde vragen

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is de borstvergroting één van de meest uitgevoerde ingrepen. Onze plastisch chirurgen zien jaarlijks honderden vrouwen voor een borstvergroting en u bent dus zeker niet alleen! Als geen ander begrijpen wij dat een ingreep als deze talloze vragen oproept. We helpen u graag verder met uw vragen.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze patiënten goed geïnformeerd zijn. Tijdens ieder consult wordt er daarom ruimschoots de tijd genomen om u alles over de ingreep te vertellen. Omdat onze plastisch chirurgen dagelijks vrouwen spreken die een borstvergroting ondergaan, ontvangen zij ook regelmatig dezelfde vragen. In dit artikel vindt u het antwoord op de 10 meestgestelde vragen.

1. Wat kost een borstvergroting?

Een borstvergroting is bij ons al mogelijk vanaf € 4.500. Dit is inclusief een DBIR registratie en emdaplast bh. Wij werken met Motiva borstimplantaten en afhankelijk van het soort implantaat dat u kiest (rond of ergonomics), kunnen de kosten variëren. Bij uw eerste consult ontvangt u een persoonlijke offerte.

2. Hoelang blijf ik in het ziekenhuis na een borstvergroting?

Na een borstvergroting mag u dezelfde dag nog naar huis. U wordt na de ingreep wakker op de uitslaapkamer en wanneer u zich goed genoeg voelt, mag u onder begeleiding weer naar huis. Doorgaans is dit binnen enkele uren na de operatie.

3. Hoelang duurt het herstel na een borstvergroting?

Voor het volledige herstel moet u rekenen op ongeveer 6 weken. Dit betekent echter niet dat u 6 weken niets kunt. Indien u een zittend beroep heeft, dan kunt u over het algemeen na een week weer aan het werk. Fysiek werk en zwaar tillen mag u dan nog niet, maar na 4 tot 5 weken mag u weer tillen en na 6 weken mag u zelfs weer intensief sporten.

Gedurende de eerste week is het raadzaam om hulp om u heen te hebben. Huishoudelijke taken, in- en uit bed stappen en uw haar wassen zijn taken waar u wellicht hulp bij nodig heeft. Het is belangrijk om naar de signalen van uw lichaam te luisteren en de postoperatieve instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen. Zo bevordert u het herstel en minimaliseert u de kans op complicaties.

4. Wat mag ik niet na een borstvergroting?

Bij een borstvergroting is het belangrijk om de postoperatieve instructies van de behandelend arts goed op te volgen. Hoewel specifieke instructies per individu kunnen variëren, zijn er enkele zaken die vrijwel iedereen na een borstvergroting dient te vermijden. Dit zijn:

1. Intensieve lichamelijke activiteit. Gedurende de eerste weken vermijd u sport en intensieve fysieke inspanning. Doorgaans kunt u dit na 6 weken weer oppakken.
2. Zwaar tillen. Heeft u jonge kinderen? Houd u er dan rekening mee dat u hen gedurende de eerste weken niet op kunt tillen.
3. Roken en alcohol. Uw plastisch chirurg zal u adviseren om voor de operatie te stoppen met roken en dit niet te hervatten tot minimaal 6 weken na de ingreep. Roken kan het genezingsproces vertragen. Daarnaast wordt ook alcohol afgeraden omdat dit bloedingen kan bevorderen. Voor een optimaal herstel vermijdt u roken en alcohol dus volledig.
4. Uw armen omhoog bewegen. U mag uiteraard uw armen bewegen, maar zorg ervoor dat uw ellebogen niet hoger komen dan schouderhoogte.
5. Een gewone bh dragen. Na de operatie draagt u een sportbeha (emdaplast bh) die u van ons krijgt. Deze dient u gedurende 6 weken te dragen, tenzij uw plastisch chirurg hierover andere instructies geeft.

Wilt u meer weten over het herstel na een borstvergroting? Lees dan hier verder.

5. Waarom mag ik niet zwaar tillen na de ingreep?

Tillen kan spanning uitoefenen op de borstspieren en het borstweefsel. Daarnaast kan zwaar tillen de bloedcirculatie verhinderen en zwelling in het geopereerde gebied veroorzaken. Dit kan het genezingsproces vertragen of complicaties veroorzaken. Door het tillen te minimaliseren, voorkomt u extra druk op de borst en bevordert u het herstel.

6. Hoe pijnlijk is een borstvergroting?

Over het algemeen is een borstvergroting niet erg pijnlijk. Echter varieert pijn altijd van patiënt tot patiënt en daarom is het lastig om u een indicatie te geven van het pijnniveau dat u kunt verwachten. Veel patiënten omschrijven de pijn gedurende de eerste dagen als spierpijn. Om deze pijn te bestrijden kunt u paracetamol slikken.

Is het implantaat achter de borstspier geplaatst? Dan zult u mogelijk meer napijn ervaren dan bij een plaatsing voor de borstspier. Gelukkig neemt de pijn snel af en bent u snel weer de oude. Vrijwel al onze patiënten geven achteraf aan dat de pijn hen is meegevallen en dat het ’t absoluut waard was!

7. Hoe slapen na een borstvergroting?

Een algemeen advies is om na een borstvergroting op uw rug te slapen, in een hoek van 45 graden. Dit betekent dat u iets met uw rug omhoog komt te liggen, bijvoorbeeld door middel van kussens of een zwangerschapskussen onder uw rug en hoofd. Hierdoor kan eventuele zwelling in het borstgebied afnemen.

Slapen (of liggen) op de buik moet gedurende de eerste weken absoluut vermeden worden. Dit geeft onnodige druk op de borstimplantaten en dit bevordert het genezingsproces niet. Bent u een buikslaper? Dan kan een zwangerschapskussen uitkomst bieden. Door met dit kussen te slapen, heeft u meer zekerheid dat u tijdens uw slaap niet onverhoopt op uw buik rolt.

8. Hoelang moet ik een sportbeha dragen?

Gedurende 6 weken na de operatie draagt u een sportbeha, waarvan de eerste 3 à 4 weken dag en nacht en daarna alleen nog overdag. De sportbeha biedt comfort en ondersteuning. U zult merken dat het in het begin wat onwennig voelt wanneer u de sportbeha uit heeft. Sommige patiënten besluiten de sportbeha daarom langer dan 6 weken te dragen, simpelweg omdat het prettig zit in de periode dat u nog went aan de borstimplantaten. Ondanks dat dit niet nodig is, bent u hier natuurlijk volledig vrij in.

9. Kan ik een borstvergroting vergoed krijgen?

Een borstvergroting wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij hoge uitzondering, in het geval van een medische indicatie, kan een borstvergroting wel vergoed worden. Wanneer u vermoedt dat dit bij u het geval is, dan adviseren wij u om advies in te winnen bij uw zorgverzekeraar.

10. Hoe weet ik hoeveel CC geschikt is voor mijn borsten?

Het aantal CC’s wordt altijd in overleg met de arts bepaald. Afhankelijk van de vorm van uw borsten, uw lichaamsbouw, de hoeveelheid vetweefsel en uw wensen zal het aantal CC’s van het implantaat bepaald worden. Wanneer u een borstvergroting overweegt, dan heeft u waarschijnlijk wel een idee van de cupmaat die u graag zou willen hebben. Tijdens het eerste consult vraagt uw behandelend arts hiernaar. Op basis hiervan kan hij of zij u goed adviseren over het formaat implantaat dat er nodig zal zijn om dit resultaat te behalen.

Maakt u zich zorgen, bijvoorbeeld omdat u bang bent dat het aantal gekozen CC’s te groot of te klein zal zijn? Overleg dit dan altijd met uw behandelend plastisch chirurg. Hij of zij kan u geruststellen en uw zorgen wegnemen. Wij kunnen u alvast vertellen dat vrijwel alle patiënten enorm tevreden zijn met het aantal CC’s dat zij gekozen hebben. Door de expertise van de artsen wordt er vrijwel nooit voor een te groot of te klein implantaat gekozen.

Bent u benieuwd naar de resultaten van borstvergrotingen door onze artsen? Bekijk dan hier voor en na foto’s

Meer informatie?

Heeft u vragen die in dit artikel niet beantwoord zijn? Dan vindt u hier meer informatie over deze ingreep. Daarnaast bent u altijd van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij onze plastisch chirurgen. Dit biedt u de mogelijkheid om al uw vragen en wensen te bespreken met één van onze plastisch chirurgen. Zo weet u na het consult precies wat u kunt verwachten.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam