Borstlift: De 10 meestgestelde vragen

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Borstlift: De 10 meestgestelde vragen

Hangende of verslapte borsten zijn een veelvoorkomende onzekerheid onder vrouwen. Gelukkig is hier een oplossing voor: de borstlift. Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voeren onze plastisch chirurgen dagelijks borstoperaties uit en zij kunnen u daarom alles vertellen over deze ingreep.

Het verstrekken van duidelijke en uitgebreide informatie staat bij ons hoog in het vaandel. Het gaat immers om uw lichaam en gezondheid, dus we vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Onze artsen nemen daarom tijdens elk consult ruim de tijd om alle details van de behandeling met de patiënt te bespreken. Aangezien onze chirurgen dagelijks mensen spreken die een borstlift overwegen, horen zij regelmatig dezelfde vragen. In dit artikel hebben we de 10 meestgestelde vragen over de borstlift voor u op een rijtje gezet.

1. Hoeveel kost een borstlift?

Een kleine borstlift is bij ons al mogelijk vanaf € 4.500. Een uitgebreide borstlift, waarbij u ook één nacht in ons medisch centrum blijft overnachten, is mogelijk vanaf € 5.900. Na een vrijblijvend consult ontvangt u van ons een persoonlijke offerte, welke op maat is gemaakt op basis van uw uitgangssituatie en wensen.

2. Wat doet een borstlift?

Een borstlift is een plastisch chirurgische ingreep waarbij hangende of verslapte borsten worden gecorrigeerd. Overtollig huid en vetweefsel wordt verwijderd en de tepels worden omhoog geplaatst. In tegenstelling tot een borstverkleining heeft een borstlift niet het doel de borsten te verkleinen, maar het herstellen van de contour van de borsten. Na een borstlift is de contour van uw borsten verbeterd zonder deze te verkleinen: uw borsten zijn steviger en passen beter bij uw lichaam.

3. Hoelang blijft het resultaat van een borstlift zichtbaar?

Het resultaat van een borstlift is blijvend, omdat de huid definitief wordt verwijderd. Doorgaans biedt een borstlift dus langdurige resultaten, maar het biedt helaas geen garantie voor permanente stevigheid. Het is belangrijk om te onthouden dat het natuurlijke verouderingsproces na de ingreep gewoon doorgaat. Uw leeftijd, gewichtsschommelingen, zwangerschappen en uw algemene gezondheid hebben invloed op de stevigheid van uw huid en dus het resultaat van de borstlift.

Ondanks dat (lichte) verslapping van de borsten op den duur mogelijk is, zullen uw borsten nog steeds een stuk steviger op hun plek zitten dan voor de ingreep. Zelfs wanneer uw borsten dus iets terugzakken, zult u waarschijnlijk nog steeds gelukkig zijn met het resultaat.

Bent u benieuwd naar de resultaten van deze ingreep? Bekijk dan hier voor en na foto’s.

4. Hoelang is het herstel na een borstlift?

De eerste dag na de operatie zult u het rustig aan moeten doen, maar na twee dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Heeft u een zittend beroep? Dan is de kans groot dat u na een week weer aan het werk kunt. Uw lichaam is nog herstellende, maar u zou weer voldoende energie moeten hebben om uw werk uit te voeren. Indien u een fysiek zwaarder beroep heeft, dan is het raadzaam om met uw arts te overleggen wanneer u uw werkzaamheden weer kunt hervatten.

Het volledige herstel na een borstlift is circa 6 weken. Gedurende deze periode dient u fysiek zware inspanning en (zwaar) tillen zoveel mogelijk te vermijden. Na 6 weken merkt u vrijwel geen belemmeringen meer en kunt u weer al uw activiteiten oppakken.

5. Wat mag ik niet na een borstlift?

Na de borstlift is het belangrijk om de postoperatieve instructies van uw plastisch chirurg goed op te volgen. Hoewel specifieke instructies per patiënt kunnen verschillen, zijn er enkele zaken die vrijwel iedere patiënt na een borstoperatie dient te vermijden. Dit zijn:

1. Intensieve lichamelijke activiteit. Gedurende de eerste weken vermijd u sport en intensieve fysieke inspanning. Over het algemeen kunt u dit na 6 weken weer oppakken.
2. Zwaar tillen. Heeft u jonge kinderen? Houd u er dan rekening mee dat u hen gedurende de eerste weken niet op kunt tillen.
3. Roken en alcohol. Uw behandelend arts zal u adviseren om voor de operatie te stoppen met roken en dit niet te hervatten tot minimaal 6 weken na de ingreep. Roken kan het genezingsproces vertragen. Daarnaast wordt ook alcohol afgeraden omdat dit bloedingen kan bevorderen. Voor een optimaal herstel vermijdt u roken en alcohol dus volledig.
4. Uw armen omhoog tillen. U mag uw armen uiteraard bewegen, maar zorg ervoor dat uw ellebogen niet hoger reiken dan schouderhoogte.
5. Een gewone bh dragen. Na de operatie draagt u een sportbeha (emdaplast bh). Deze dient u gedurende 6 weken te dragen, tenzij uw behandelend arts hierover andere instructies heeft gegeven.

Verder is een algemeen advies om niet in bad te gaan, niet te lang en te warm te douchen en geen andere warmtebronnen op te zoeken.

6. Hoelang draag ik een sportbeha na een borstlift?

Na de operatie draagt u 6 weken een sportbeha, waarvan de eerste 3 à 4 weken dag en nacht en daarna alleen nog overdag. U krijgt deze sportbeha van ons na de operatie, u hoeft deze dus niet zelf aan te schaffen.

7. Hoe slapen na een borstlift?

Een optimale slaaphouding is op uw rug, in een hoek van 45 graden. Dit minimaliseert de druk op de borsten en ondersteunt het genezingsproces. Dit betekent dat u iets met uw rug omhoog komt te liggen, bijvoorbeeld door middel van kussens, een zwangerschapskussen onder uw rug en hoofd of een verstelbaar bed. Hierdoor kan eventuele zwelling in het borstgebied afnemen. Slaapt u liever op uw zij? Dit is mogelijk, maar wellicht niet zo comfortabel als u gewend bent. Gelukkig neemt het ongemak al snel af en zult u merken dat slapen steeds makkelijker gaat.

8. Is een borstlift pijnlijk?

De pijnervaring na een borstlift varieert van patiënt tot patiënt, maar over het algemeen is een borstlift niet erg pijnlijk. De pijn die u voelt kan vergeleken worden met spierpijn en deze kan bestreden worden met paracetamol. Het is normaal dat u enige mate van ongemak en pijn ervaart gedurende de eerste dagen tot weken, maar de pijn neemt relatief snel af.

Wanneer u na de ingreep toch overmatige pijn ervaart, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Omdat Esthetisch Centrum Jan van Goyen dochteronderneming is van OLVG heeft u na de operatie 24/7 toegang tot zorg. Wij kunnen u dus de voordelen bieden van een kleinschalige kliniek, met daarbovenop de voordelen van een groot ziekenhuis. In het zeldzame geval van ernstige pijn of complicaties wordt u bij ons snel geholpen.

9. Kan ik een borstlift vergoed krijgen?

Over het algemeen wordt een borstlift niet vergoed door uw zorgverzekeraar, omdat het een cosmetische ingreep betreft. Wanneer het geen medische noodzaak betreft, wordt de ingreep niet vergoed. Er zijn echter uitzonderingen waarbij de operatie wel wordt vergoed. Wanneer u ernstige klachten of problemen met uw gezondheid heeft, welke worden verlicht door deze operatie, dan is er mogelijk sprake van medische noodzaak. In dit geval zullen uw plastisch chirurg en zorgverzekeraar samen moeten beoordelen in hoeverre u in aanmerking komt voor een vergoeding.

10. Kan een borstlift gecombineerd worden met implantaten?

Ja, een borstlift is te combineren met borstimplantaten. Uw borsten worden hiermee niet alleen gelift, maar ook vergroot door het implantaat. Deze combinatie van ingrepen wordt vaak overwogen wanneer de patiënt niet alleen de contour van haar borsten wil verbeteren, maar ook meer volume wenst. Overweegt u om borstimplantaten te laten plaatsen? Bespreek uw wensen dan met de arts tijdens het consult. Hij of zij adviseert u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie?

Heeft u vragen die in dit artikel niet beantwoord zijn? Dan vindt u hier meer informatie over deze ingreep. Daarnaast bent u altijd van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij onze plastisch chirurgen. Dit biedt u de mogelijkheid om al uw vragen en wensen te bespreken met één van onze plastisch chirurgen. Zo weet u na het consult precies wat u kunt verwachten.

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam