Armlift

Bent u onzeker over uw armen? De huid van de bovenarm kan door gewichtsverlies of veroudering zijn elasticiteit hebben verloren. Er kan overtollige, slappe huid ontstaan wat helaas niet vermindert door training. Een armlift biedt hiervoor uitkomst. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Armlift

Bent u onzeker over uw armen? De huid van de bovenarm kan door gewichtsverlies of veroudering zijn elasticiteit hebben verloren. Er kan overtollige, slappe huid ontstaan wat helaas niet vermindert door training. Een armlift biedt hiervoor uitkomst. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Heeft u last van een slappe huid bij uw armen? U bent niet alleen. De huid van de bovenarm kan door gewichtsverlies of veroudering zijn elasticiteit hebben verloren. Er kan overtollige, slappe huid ontstaan wat helaas niet te verminderen is door training. Als u dit als storend ervaart, kan een armlift de oplossing zijn. Bij een armlift wordt overtollig huid en vetweefsel chirurgisch verwijderd via een incisie aan de onderzijde van de arm. Het voordeel van de ingreep is dat de huid strak wordt, een nadeel van een armlift is dat de ingreep een litteken geeft. Het litteken komt aan de onderkant van de arm maar zal wel zichtbaar zijn. In de loop van het eerste jaar na de armlift operatie neemt het litteken steeds meer de kleur van de huid aan.

Armlift bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

  • Verstrakking van de huid op uw armen
  • Persoonlijk behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen
  • Gemiddeld beoordelen onze patiënten ons met een 9.00 op Kliniekervaringen.nl

Het eerste consult

Tijdens dit consult bekijkt uw plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een armlift en bespreekt uw wensen. U wordt geïnformeerd over de operatierisico’s en eventuele mogelijke complicaties. Voordat u geopereerd wordt, moeten eerdere operaties en eventuele allergieën bekend zijn bij uw plastisch chirurg.

Voorbereiding

De ingreep vindt in dagbehandeling plaats. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat iemand u ophaalt na de ingreep want u mag niet zonder begeleiding naar huis. Zorg er ook voor dat u vóór de operatie in een goede conditie verkeerd.

Armlift: de operatie

Tijdens deze operatie gaat u onder algehele narcose. De ingreep bestaat uit het verwijderen van de bovenarmhuid en indien aanwezig, vetweefsel. De insnijding vindt plaats tussen de oksel en de elleboog, aan de onder/binnenkant van de arm. Er worden oplosbare hechtingen gebruikt die niet verwijderd hoeven te worden. Vervolgens worden uw armen verbonden. De ingreep duurt ongeveer een uur.

Na de operatie

Eén week lang draagt u een verband om de armen. Dit verband geeft druk op uw arm zodat het de zwelling zo goed als mogelijk tegen gaat. U kunt dit als onaangenaam strak ervaren. Na een week komt u op controle en wordt het verband verwijderd.

U mag gedurende zes weken niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten. Na een armlift moet u in de eerste weken zeer voorzichtig te zijn met het bewegen van de armen. Er mag zo min mogelijk spanning op het litteken komen. Na een week kunt u wel weer lichte werkzaamheden verrichten, als u uw armen maar niet te veel gebruikt. Na zes weken bent u weer in staat om zwaar te tillen en uw armen weer volledig te bewegen.

Littekens na een armlift

De littekens die ontstaan na de ingreep kunnen er in de eerste tijd wat vurig uitzien en langere tijd gevoelig blijven. In de loop van een jaar verdwijnt die vurigheid, krijgen ze de kleur van de huid en worden ze minder zichtbaar. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Mocht u gaan zonnen, smeer het litteken dan goed in met een hoge beschermingsfactor, maar beter blijft u de eerste 3 maanden met het litteken uit de zon.

Resultaat

Zodra de zwelling volledig verdwenen is (na zes weken), kunt u het resultaat goed beoordelen. Na een jaar is het eindresultaat te zien, dan is namelijk de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig genezen.

Bij een armlift kan niet tot het uiterste aan huidoverschot weggenomen worden, omdat er anders teveel trekkracht op het litteken plaats zou vinden door het bewegen van de arm. Dit zou een breed litteken als gevolg kunnen hebben. Vandaar dat er wel wat ruimte in de huid overgehouden wordt. Volledige symmetrie wordt nagestreefd, maar kan nooit voor 100% gegarandeerd worden.

Armlift kosten

Armlift (beide armen) vanaf€ 5.670,-

Artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

Risico’s en complicaties

Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele risico’s en complicaties van de ingreep. Onderstaande complicaties zijn zeer zeldzaam, maar kunnen wel degelijk voorkomen. Heeft u nog vragen over de ingreep of heeft u last van bijwerkingen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bij elke operatie bestaat er een kans op een infectie die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond. Er kan een nabloeding en/of een bloeduitstorting ontstaan, waarbij meestal ook een zwelling optreedt. Bij de één geneest het litteken beter dan bij de ander. In zeldzame gevallen komt het voor dat het litteken zeer verdikt geraakt. Er kan in zo’n geval hypertrofie (overmatige aanzwelling of vergroting) of keloïdvorming (littekengezwel) optreden. Patiënten met een Aziatische of Creoolse huid hebben meer kans op deze complicatie. Indien u vermoedt dat uw litteken hypertrofie of keloidvorming geeft, neemt u contact op met uw plastisch chirurg voor verdere behandeling.

Verdere specifieke risico’s van een armlift zijn beschadiging van zenuwen in de arm en blijvende gevoelloosheid in een deel van de bovenarm.

Reviews en ervaringen armlift

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Overweegt u deze behandeling? Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een vrijblijvend consult boeken. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Bel ons voor een afspraak 020 305 5847

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze behandeling in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam