Home | Over ons | Nieuws | Consulent Belinda Roerig-Haenen aan het woord

Consulent Belinda Roerig-Haenen aan het woord

Mensen die een afspraak hebben bij een plastisch chirurg of injectables arts, komen na het gesprek met de chirurg bij de consulent. Een van deze consulenten is de 33-jarige Belinda Roerig-Haenen. Met negen jaar ervaring binnen Esthetisch Centrum Jan van Goyen kan zij alles over deze kliniek vertellen.

Wanneer komen mensen bij het Esthetisch Centrum Jan van Goyen? 
Belinda: “Patiënten komen bij ons vanwege puur esthetische redenen, maar ook medische of een combinatie hiervan. Sommige patiënten willen iets veranderen aan hun uiterlijk omdat hun dat stoort en andere patiënten willen hun schoonheid zo goed mogelijk conserveren door het zo optimaal mogelijk bij te (blijven) houden.”

Wat wordt er besproken in een consult?
“Tijdens het eerste consult ziet men eerst de plastisch chirurg en legt de patiënt uit waar hij of zij voor komt. Vervolgens bespreekt de chirurg wat hij voor hen kan betekenen. Niet alleen de verwachtingen worden duidelijk besproken maar ook de mogelijke risico’s van een operatie.”

Wat is jouw rol?
“Na het consult met de plastisch chirurg komt de patiënt bij mij. Ik bespreek de kosten van een behandeling of operatie, indien gewenst maak ik een offerte en bespreek ik de routing van de zorgverzekeraar. Wanneer mensen kiezen voor een operatie plan ik deze in en neem ik de voor- en nazorg met ze door. Een belangrijk deel van mijn functie bestaat ook uit het geven van aanvullend behandeladvies.”

Wat bedoel je met aanvullend behandeladvies?
“Gezien mijn achtergrond als huidtherapeut en mijn jarenlange ervaring als consulent, kan ik goed aanvullend advies geven. Als een patiënt bijvoorbeeld komt voor een facelift, is natuurlijk het doel om huidverslapping door de plastisch chirurg te laten verminderen met als resultaat een frissere, jeugdigere uitstraling. Ik vind het dan zonde als alleen de huidverslapping wordt opgelost, maar geen aandacht wordt besteed aan andere factoren van huidveroudering zoals pigmentvlekjes, couperose, rimpeltjes en volumeverlies. Ik vind het belangrijk om patiënten goed voor te lichten over wat hun specifieke mogelijkheden zijn in zo breed mogelijke zin, zodat ze het optimale resultaat van hun operatie behalen. Ook in de voor- en nazorg. Dit is echt maatwerk.”

Wat vind jij het leukste aan jouw functie?
“Mijn adviserende rol en dat ik met een aantal specialisten samen een behandelplan opstel voor de patiënt. Ook het borstprotheses passen met de patiënt is erg leuk werk. Hierbij kijk je echt naar het totaalplaatje: het postuur van de patiënt, lengte, breedte borstkas, heup-taille-schouder verhouding, karakter en wensen van de patiënt. Het grappige is dat ik vaak in een oogopslag al weet welke maat het gaat worden. Dit is echt een gevoel.”

Wat zijn de kosten van een eerste consult?
“Bij consulten voor esthetische redenen is het consult volledig kostenvrij. Indien er een medische indicatie is, wordt het consult gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Dit gaat dan wel van het eigen risicodeel af.”

Wat is jouw mooiste herinnering bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen?
“Ik maak elke dag mooie herinneringen. Patiëntencontact is zo fijn. Ik voel me vereerd dat veel patiënten zich mij hun levensverhalen toevertrouwen. Ze durven zich kwetsbaar op te stellen en ik mag hen voor een bepaald deel zo goed als ik kan begeleiden.”

Wat kunnen mensen verwachten bij jullie?
“Een oprecht en eerlijk advies en ontzettend goede specialisten. We werken niet met targets. Gelukkig! Ik -en mijn collega’s met mij- neem de tijd voor onze patiënten. Als patiënten voor kwaliteit, ervaring en oprechte aandacht en advies komen, dan zitten ze bij ons op de juiste plek.”

Wat onderscheidt Esthetisch Centrum Jan van Goyen van andere klinieken?
“Wij hebben en geven de aandacht die de patiënt nodig heeft. Wij staan naast de patiënt in hun beslissing voor de operatie. Wij verkopen nooit; we adviseren, informeren en leveren kwaliteit. Belangrijk is dat de patiënt met een goed gevoel de operatie in gaat en met volle overtuiging voor ons heeft gekozen. Dat vertrouwen is zo belangrijk en heeft echt effect op het genezingsproces. Vertrouwen in je keuze, de specialist en het behandelplan, je rustig en op je gemak voelen. Bewust en positief. Dat is zo belangrijk!”

Share this

Share this post with your friends!