Over ons

Of bel ons voor een afspraak 020 305 5847

wachtkamer bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Actueel medicatieoverzicht

Het actueel medicatieoverzicht (AMO); meenemen voor uw eigen veiligheid

Wij vragen actief naar uw actueel medicatie overzicht. U bent namelijk verplicht om deze te laten zien aan uw behandelend arts. Leest u hieronder wat er van u en van het centrum verwacht wordt.

Wat is een AMO?

AMO staat voor actueel medicatieoverzicht. Het is dus een overzicht van de medicijnen die u op dat moment gebruikt. Welke medicijnen gebruikt u en in welke dosering?

Waarom een AMO?

Apotheken, ziekenhuizen en andere zorgverleners kunnen nog niet elektronisch gegevens met elkaar uitwisselen. Als uw arts medicijnen wil voorschrijven, leest hij/zij in uw AMO welke medicijnen u al gebruikt. Zo voorkomen we dat u medicijnen voorgeschreven krijgt die niet goed combineren met anderen.

Hoe kom ik aan mijn AMO?

Uw apotheker kan voor u een medicatieoverzicht uitprinten. Vertel uw apotheker welke medicijnen u gebruikt, met of zonder recept. Denk ook aan: Ibuprofen, Miconazolcremes of St. Janskruid. Meld ook allergieën.

Vervolgens bespreekt uw arts het overzicht met u, om te controleren of de gegevens op het overzicht kloppen.

Ik heb nieuwe medicijnen gekregen. Hoe kom ik aan een aangepast AMO?

Tijdens uw ziekenhuisopname of polikliniekbezoek kan uw medicijngebruik zijn veranderd. Laat bij ontslag of na het consult wijzigingen van medicatie of nieuwe gegevens in uw overzicht opnemen door uw apotheker.

Wanneer neem ik mijn AMO mee?

Zorg dat u het overzicht altijd bij u heeft. U bent namelijk verplicht om een medicatieoverzicht te laten zien aan uw behandelend arts voordat hij/zij een nieuw recept uitschrijft. Ook in onverwachte situaties is het nodig om inzicht te hebben in uw actuele medicijngebruik. Verder neemt u het mee naar uw afspraak bij de specialisten, de huisarts en de tandarts.

Hoelang is uw AMO geldig?

Het document is maximaal drie maanden geldig en dient bij wijzigingen in de medicatie tussentijds opnieuw aangeboden te worden. Uw apotheek kan het actuele medicatie overzicht verstrekken.

Zoek & Vind

esthetisch centrum jan van goyen amsterdam