Home | Over ons | Nieuws | Sporten na een borstvergroting

Sporten na een borstvergroting

sporten na een borstvergroting

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen is de borstvergroting een veelgevraagde operatie. Voordat iemand besluit om een borstvergroting te ondergaan, is de persoon in kwestie vaak al een hele poos bezig met het verzamelen van informatie. Deze periode in aanloop naar een cosmetische operatie is belangrijk en wij adviseren om al je vragen op te schrijven. “Mag je sporten na een borstvergroting?” is een veelgehoorde vraag. 

Over het algemeen geldt dat het lichaam zes weken nodig heeft om bij te komen van een operatie. Na een borstvergroting groeien de protheses gedurende deze periode vast in de pocket zodat ze niet kunnen verplaatsen wanneer je beweegt. Dit proces noemt men inkapselen.

Sporten na een borstvergroting

Sporten kan weer zes weken na de borstvergroting. Het spreekt vanzelf dat je de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan je bent geopereerd. De eerste tijd voelen de borsten erg stevig aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen en zullen de borsten steeds soepeler aanvoelen. Ook zal de vorm van de borsten vlak na de ingreep nog veranderen.

Rustig opbouwen

Het is belangrijk dat je het sporten weer rustig opbouwt. Dit geldt zeker voor sporten waarbij je de borstspier veel gebruikt. Bij krachttraining of zwemmen gebruik je de borstspier intensiever dan bij yoga of fietsen. Laat de borstspieren langzaam wennen aan intensieve training, dat is voor jezelf ook fijner. Na een tijdje merk je vanzelf dat je weer op het oude niveau komt!

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.