Home | Over ons | Nieuws | Spataderen verdwijnen niet vanzelf

Spataderen verdwijnen niet vanzelf

spataderen verdwijnen niet vanzelf

Spataderen verdwijnen niet vanzelf. Wanneer je spataderen niet laat behandelen, breiden ze zich zelfs steeds verder uit. Dit zorgt niet alleen voor ontsierende blauwe vaatjes op de benen, maar ook voor lichamelijke ongemakken. 

Spataderen zijn uitgezette aderen die niet goed functioneren. Deze verwijde aderen zijn duidelijk zichtbaar op de huid. De meeste spataderen zijn blauw doorgeschemerd en kronkelig van vorm. Een spatader kan gevoelig en in sommige gevallen zeer pijnlijk zijn. Daarnaast veroorzaken ze een moe, loom en zwaar gevoel in de benen. Soms zorgen ze voor jeuk en tintelingen in de benen. Ook kunnen vochtophopingen rond de enkels of huidverkleuringen ontstaan.

Spataderen laten behandelen

Spataderen kunnen zich verder verspreiden wanneer je ze niet laat behandelen. Het is daarom verstandig om er door een specialist naar te laten kijken. Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aderen niet meer goed functioneren. Hierdoor kan het bloed niet goed worden rondgepompt en zakt het terug in de benen. Gezonde kleppen in de omliggende aderen moeten daardoor harder werken om het bloed rond te pompen. Hierdoor is de kans groter dat ook gezonde aderen overbelast raken met nieuwe spataderen als gevolg. Stel een behandeling daarom niet onnodig lang uit.

spataderen

Mogelijke spataderbehandelingen

Tijdens het eerste consult bij een van onze flebologen, wordt bepaald welke behandelmethode de beste is. Om dit goed te kunnen bepalen, voert de specialist een duplexonderzoek uit waarmee de bloedvaten in beeld worden gebracht. De behandelingen bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen zijn:

Poliklinisch

 • Sclerocompressie therapie
 • Echogeleide foamsclerotherapie

Operatief

 • Laserbehandeling
 • RF behandeling
 • Clarivein
 • Crossectomie of ligatie
 • Müller flebectomie

Je leest hier meer over de bovenstaande behandelingen of bel voor een afspraak: 020 – 3055 811

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.