Home | Over ons | Nieuws | Sarah onderging een buikwandcorrectie en vertelt

Sarah onderging een buikwandcorrectie en vertelt

Nadat Sarah zeven jaar geleden beviel van een tweeling, bleek dat ze een diastase had. Een diawatte? Een diastase. Dit is een verschijnsel waarbij de ruimte tussen de linker- en rechterbuikspier te groot is, wat kan leiden tot verschillende klachten. In Sarah’s geval leidde dit tot rugklachten en een dikke buik die niet meer verdween. Gelukkig kon drs. Gijs van Selms haar hier bij helpen.

Hoe merkte je dat er iets aan de hand was?
Sarah: “Ik merkte met sporten dat mijn dikke buik niet verdween en dat ik meer rugklachten kreeg. Ik had al geen hele sterke rug, maar sporten hielp ook niet. Het trainen van de rechte buikspieren maakte dit namelijk alleen maar erger. Ik heb toen met een mensendiecktherapeut en een fysiotherapeut geprobeerd om mijn klachten te verhelpen, want met het trainen van je schuine buikspieren kan je op zich ook veel corrigeren. Dit leverde helaas niet het gewenste resultaat op. ”

Belemmerde de diastase je in jouw dagelijkse activiteiten?
“Ja, het was een kwetsbaar gebied, die diastase zat echt in de weg. Als de kinderen op schoot sprongen had ik altijd het idee dat ik het moest beschermen omdat het zo zacht en niet beschermd meer voelde. Hockeyen heb ik ook een tijd niet gedaan, omdat het een te grote contactsport is en ik het niet fijn vond als mensen tegen me opbotsten.”

Wat was de reden dat je besloot er iets aan te laten doen?
“Los van de rugklachten die ik had vond ik het esthetisch gezien echt niet mooi. Ik heb werk waarbij ik vaak nieuwe mensen ontmoet en bijna iedereen feliciteerde me en vroeg me of ik zwanger was. Een jaar na de bevalling snapte ik dit nog, maar na twee a drie jaar werd ik er knettergek van. Op zich kunnen die mensen daar helemaal niets aan doen en nam ik ze niets kwalijk, maar ik vond het zelf gewoon vervelend. Toen bedacht ik me dat ik deze vraag niet de rest van mijn leven wilde krijgen. Ik heb verder ook best een dun lichaam dus dit onderdeel voelde ook alsof het niet echt van mij was.”

En toen ging je de stap wagen..
“Ja, ik heb wel getwijfeld omdat er geen medische noodzaak was en de operatie dus ook niet werd vergoed. Ik ben toen veel rond gaan vragen aan ervaringsdeskundigen over wat de ingreep inhoudt, want op het internet las ik veel enge verhalen over het herstel. Uiteindelijk heb ik ervoor gezorgd dat ik twee weken bij mijn moeder thuis kon herstellen en dat was fantastisch, want ik heb mij alleen maar gefocust op het herstel. Ik werd helemaal verzorgd en na twee weken kon ik thuis weer redelijk meedraaien.”

Hoe zag het herstel er verder uit?
“Uiteindelijk ben ik na ongeveer vier weken thuis te zijn geweest weer gaan werken en de deur uitgegaan. Ik kon rustig mijn leven weer oppakken en ik vond het echt meevallen. De pijnstillers werkten hartstikke goed, dus ik heb ook niet veel pijn gehad. Het is meer dat je je er aan over moet geven dat je gewoon niets kan. Je loopt de eerste weken helemaal voorover, dus dat is wel heel raar en je voelt je enorm beperkt, maar je weet dat het weer over gaat en goedkomt.”

Wat voor effect heeft de buikwandcorrectie op je leven gehad?
“Nou, ik krijg nooit meer de vraag of ik zwanger ben! Verder kan ik alle kleren weer aan doen die ik wil, ben ik weer vol aan het sporten, inclusief hockeyen, en ik ben blijer omdat ik sinds de operatie echt het gevoel heb dat ik mijn lijf weer terug heb. Het is heel fijn om te merken dat ik weer een sterke buik heb en deze dus niet meer hoef te beschermen. Ik ben iedere dag blij dat ik het gedaan heb!”

Hoe waren de reacties van je omgeving?
“Ik moest mij voor de operatie wel een beetje verantwoorden, vooral naar mijn broers. Ik was het jaar ervoor heel erg ziek geweest, dus die dachten: wat haalt ze zich nu weer op de hals? Verder reageerden mensen er redelijk relaxed op en vooral mijn vriendinnen en mijn moeder begrepen goed dat ik dit wilde. We gingen na onze zwangerschappen natuurlijk even onze buiken vergelijken en ja, dan kwam ik er redelijk bekaaid vanaf, dus zij begrepen het heel goed. Bij de familie moest ik wel even wat angst wegnemen. Na de operatie kreeg ik vooral hele positieve reacties.”

Zou je de operatie en drs. Gijs van Selms aanraden?
“Als je ermee zit zou ik het zeker aanraden, als je het geld er voor over hebt, want het is natuurlijk wel een hoop geld. Mijn man zei op een gegeven moment: “Doe het gewoon, dan heb je er ook langer plezier van.” Dat vond ik wel een goeie! Daarnaast heb ik het mezelf gegund, ik ben echt heel blij voor mezelf. Drs. van Selms is een zeer professionele arts, heeft veel ervaring en is heel vriendelijk. Voor specifieke uitleg zou ik de consulenten plastische chirurgie bellen, zij kunnen je alles uitleggen over de ingreep.”

Meer lezen over buikwandcorrecties? Lees het hier.

Meer nieuws

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Opstarten spreekuren Esthetisch Centrum Amsterdam

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  • Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  • Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  • Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • U komt in principe alleen, uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.