Home | Over ons | Nieuws | Meer last van fronsrimpels in de zomer? Zo voorkom je het

Meer last van fronsrimpels in de zomer? Zo voorkom je het

frons rimpel

Rimpels zijn charmant, want ze horen nu eenmaal bij de tand des tijd. Maar worden ze te diep of hoor je vaak dat je boos kijkt? Dan is de kans groter dat je je aan je fronsrimpel gaat irriteren. Vooral in de zomer kan er een diepere fronsrimpel ontstaan. Hoe dit komt? En hoe je het verhelpt? Dat lees je hieronder.

De zon is een van de grootste redenen waardoor fronsrimpels optreden. De blootstelling van de huid aan UV-straling zorgt voor een versnelde afbraak van collageen en elastine. Daarnaast helpt het felle zonlicht ook niet mee, want wat doe je als je in de zon kijkt? Juist… fronsen.

Deze tips helpen tegen een fronsrimpel

Bewustwording

Weet wanneer je fronst! Wanneer je gaat letten op je fronsgedrag, doe je het vaker dan je denkt. Tijdens het autorijden, wanneer je buiten op het terras zit, wanneer je iets niet goed kunt zien of terwijl je je probeert focussen. Word je bewust van al deze fronsmomenten en probeer je fronsgedrag te verminderen. Je voelt het wanneer je fronst dus probeer op die momenten bewust te ontspannen. Span aan en ontspan… dan voel je het verschil én weet je wanneer je hierop moet letten.

Zonnebril

Een zonnebril is geen overbodige luxe, al bij de eerste zonnestralen is dit je redder in nood! Zonder zonnebril knijpt bijna iedereen z’n ogen samen – en daarmee het stukje tussen de wenkbrauwen. Zo komt die fronsrimpel vanzelf!  Investeer in een mooie en met name functionele zonnebril om ontspannen van de zon te genieten.

Drink voldoende water

Water is in eerste instantie niet het wondermiddel voor een gladde en strakke huid. Er zijn te weinig studies die dit bewijzen. Wat we wél weten is dat mensen die te weinig drinken uitdrogen en daardoor verliest de huid zijn elasticiteit. Kortom: water drinken is goed voor het lichaam en er kleven veel voordelen aan. Zo heeft het een positief effect op het darmstelsel en de spijsvertering. Probeer dus minimaal 1.5 liter per dag te drinken.

Een behandeling bij de cosmetisch arts

Schoonheid komt van binnenuit maar je kunt de natuur ook een handje helpen. Fronsrimpels ontstaan vanzelf maar gaan nooit vanzelf weg. Naarmate je ouder wordt en de elasticiteit van de huid vermindert, zal de fronsrimpel dieper worden. Een behandeling met Botox is dan de oplossing. Tijdens deze behandeling wordt een kleine hoeveelheid botox in de spier van de frons geïnjecteerd. De Botox zorgt ervoor dat de spier ontspant en daardoor is het niet meer mogelijk om te fronsen. Al na twee weken merk je dat de spier van de frons ontspannen is en blijft. Dit resultaat blijft drie tot vijf maanden zichtbaar, daarna is de Botox volledig door het lichaam afgebroken. Hierdoor komt de fronsrimpel weer tevoorschijn en gaat de natuurlijke veroudering van de huid verder zoals voorheen.

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.