Home | Over ons | Nieuws | Injectables in de zomerperiode; is dat een goed idee?

Injectables in de zomerperiode; is dat een goed idee?

injectables zon
We hebben de afgelopen periode al volop mogen genieten van de zon! Wanneer het even kan, zijn we buiten. Massaal worden we voorzien van een extra portie Vitamine D. Maar we moeten ook opletten dat we ons goed beschermen tegen straling van de zon want zonneschade is onomkeerbaar. Bovendien zorgt het voor een versnelde veroudering van de huid en voorkomen is beter dan genezen. Wij krijgen veel vragen van mensen die graag een behandeling met injectables in de zomer willen. Kan dit wel? Is het veilig? Soms stellen mensen de behandeling uit naar het najaar en dat is helemaal niet nodig. Mits je je aan bepaalde richtlijnen houdt. 

Mag je je huid na een behandeling met fillers blootstellen aan de zon?
Net als anders, is het belangrijk om de huid goed te beschermen voordat je de zon in gaat, vooral nadat je een bezoek aan een kliniek hebt gebracht. De eerste week nadat je bent behandeld met fillers, mag je niet onder de zonnebank, noch in de zon. Daarna moet je je goed insmeren met zonbeschermingsproducten. Doe je dit niet dan heb je de kans dat de fillers sneller worden afgebroken door het lichaam.

Hoe zit het met Botox en de zon?
In het geval van Botox, adviseren wij om de huid 24 uur niet bloot te stellen aan zonlicht. Bij roodheid en zwelling adviseren wij om iets langer te wachten. De zonnebank moet je minimaal een week vermijden.

Zwemmen of naar de sauna
Net na een behandeling is het onverstandig om te gaan zwemmen of om een sauna te bezoeken. Vaak krijg je te maken met onhygiënische plekken en je hebt natuurlijk kleine wondjes die bij iedereen anders genezen. Door de warmte kan het product zich verplaatsen en dit wil je voorkomen! Wacht minimaal een week voordat je deze activiteiten weer onderneemt.

Sporten
Het is raadzaam om de eerste 24 uur na een behandeling met injectables, niet te sporten.

Plan jouw behandeling dus niet nét voordat je op vakantie gaat in. Na een week kun je met een gerust hart vertrekken. Wil je toch direct na jouw behandeling op pad? Houd dan rekening met de maatregelen die je moet nemen om jouw huid te beschermen. Smeer je in met een hoge factor, draag een petje en zoek de schaduw op.

 

Meer nieuws

Coronamaatregelen Esthetisch Centrum Amsterdam

Update 14-12
Wij krijgen veel telefoontjes van patiënten omtrent hun afspraak bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen. Vooralsnog geldt dat alle afspraken doorgaan en wij onze zorg kunnen continueren. Uiteraard volgen wij hierin alle maatregelen en staat de veiligheid van onze patiënten en medewerkers voorop. Wij hebben daarom ter plaatse diverse maatregelen genomen om de zorg zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Wij willen u vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Wij verzoeken u om uw afspraak te verzetten indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

 1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
 2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
 3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Let op: als u een van bovenstaande klachten heeft kan de afspraak niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk om het pand niet te betreden. U dient zelf contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.

Welke maatregelen zijn er genomen?

 1. Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
 2. Wanneer u koorts of klachten heeft zoals hoesten, kortademigheid of een verkoudheid, mag u het pand niet betreden.
 3. We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
 4. Het uitgangspunt is dat mensen alleen naar hun afspraak komen. Uw begeleider kan buiten de kliniek wachten. Indien u echt begeleiding binnen het pand nodig heeft, bent u verplicht om dit vooraf aan uw afspraak te melden.
 5. Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 6. Het dragen van een neus- en mondkapje is verplicht voor alle bezoekers in onze panden. Mensen die dit niet doen, worden hierop aangesproken door onze medewerkers en krijgen alsnog een mondkapje aangeboden. Indien ze dit weigeren mogen medewerkers toegang tot het gebouw ontzeggen.
 7. Er geldt een “geen hand schudden beleid” in de kliniek
 8. U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here.